Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hellcat- jak żyć?

BraciaMrok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmieniono charakterystyki następujących pojazdów amerykańskich:

M18 Hellcat:

• Dyspersja w ruchu i podczas obrotu kadłuba dla zawieszenia M18 T67 zwiększona o 60%.
  • Zdolność pokonywania twardego terenu dla zawieszenia M18 T67 zmniejszono o 9%.
  • Zdolność pokonywania średnio twardego terenu dla zawieszenia M18 T67 zmniejszono o 14%.
  • Zdolność pokonywania miękkiego terenu dla zawieszenia M18 T67 zmniejszono o 9%.
  • Dyspersja w ruchu i podczas obrotu kadłuba dla zawieszenia M18 T69 zwiększona o 57%.
  • Zdolność pokonywania twardego terenu dla zawieszenia M18 T69 zmniejszono o 10%.
  • Zdolność pokonywania średnio twardego terenu dla zawieszenia M18 T69 zmniejszono o 17%.
  • Zdolność pokonywania miękkiego terenu dla zawieszenia M18 T69 zmniejszono o 10%.
  • Maksymalna prędkość cofania zostąła zmniejszona z 20 do 12 km/h.
  • Rozrzut działa 76 mm AT Gun M1A2 przy obrocie wieży zwiększono o 12%.
  • Czas przeładowania dla działa 90 mm AT Gun M3 z wieżą M18 M1 zmieniono z 8 do 8,5 s.
  • Rozrzut działa 90 mm AT Gun M3 przy obrocie wieży zwiększono o 25%.

Jak żyć?

Opłaca się jeszcze Hellcatem grać?

Opublikowano

Będzie to teraz bardziej kamperski czołg. Dobra celność, fajna pena. Mobilność bardzo oberwała, myślę że teraz częściej będzie się brać inne składy na twierdze np. 7x Cromwell.

Opublikowano

W moim stylu gry nic sie nie zmieniło NIC

Jest to nareszcie TDek a nie med .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Będzie to teraz bardziej kamperski czołg. Dobra celność, fajna pena. Mobilność bardzo oberwała, myślę że teraz częściej będzie się brać inne składy na twierdze np. 7x Cromwell.

Bo taka już jest polityka WG - trzeba ciągle mieszać i zmieniać (polepszać jedne z pogarszać walory innych czołgów) aby gracze ciągle musieli ekspić, bulić kasę i siedzieć przy kompie... Prz następnym patchu pogorszą Cromwella.

Jak wyekspiłem FV 304 to go znerfili, KV-1S został zamieniony na KV-85 ale dział już nie zmienili tylko zostawili mi to stare które jest praktycznie teraz nieprzydatne, nowe bardziej pasujące do realiów gry trzeba sobie zakupić i wydać 75 tys. kredycików... 

Hellcat to teraz porażka ale za to weszły nowe nic nie mające z historią wspólnego czołgi do których musisz wyrobić ekspo i zarobić kredyciki.

O wcześniejszych zmianach np. z T-54 nawet szkoda pisać.

Do tego golden ammo za kredyty to też osobna bajka. Kiedyś jak wjechał Typ 59 to wymiatał i trzeba było na niego ISa-3 a teraz prawie ich nie widać. Trzeba było kombinować i szukać czułych punktów czołgów aby przebić a teraz wystarczy kupić gold ammo i staty od razu rosną!  

A dla statów sporo osób siedzi w tej grze... 

Coraz bardziej dochodzę do wniosku że to bez sensu. 

Bawcie się dobrze - ja wymiękam.

Pomysłów WG nie przegonię a i życia trochę szkoda.

Opublikowano

Milki - masz wcir. Zmarnowałeś minutę mojego życia na przeczytanie twojego nędznego postu. Na 99% jesteś pomidorkiem 350 WN8 44% WR. Dlatego się nie odzywaj, bo Hellcat będzie w końcu tym czym miał być.

Zmiany w T-54 - zamiana pancerza wieży na bardziej historyczny - ból dupy że nerf. Jak nie - ból dupy że niehistorycznie...

75k kredek to 3 bitwy na T5, więc...

FV dostał nerfa bo był OP? A po co go expiłeś? Bo był OP.

Hellcat po prostu dostał troche nerfa do gry agresywnej. Ten czołg był z założenia czołgiem camperskim, teraz po prostu dali na to nacisk.

Opublikowano

Hellcat był za mocny - taka prawda.

Był medo-tdkiem.

Teraz będzie bardziej zbalansowany - jak go med dopadnie to nie wpierdoli medowi chociaż :)

Opublikowano

Był medo-tdkiem.

Teraz będzie bardziej zbalansowany - jak go med dopadnie to nie wpierdoli medowi chociaż :)

Grałem każdym medem T6 oprócz VK D i żadnym nie miałem problemów z solowaniem Hellcata. Jedyny problem to miał VK M, bo to tak na dobrą sprawę Panterka.
Opublikowano

Grałem każdym medem T6 oprócz VK D i żadnym nie miałem problemów z solowaniem Hellcata. Jedyny problem to miał VK M, bo to tak na dobrą sprawę Panterka.

To zależy od wielu czynników.Ja mam dopiero niecałe 2k bitew, daje sobie rade w grze dosyć dobrze, a jak nie masz żarówy to hellcat często mnie zjada z nikąd.

Po prostu oberwał od mobilności która była zbyt dobra i tyle.

Opublikowano

Był medo-tdkiem.

Grałem Cromwellem i niejednokrotnie objeżdżałem Hellcat'y. Hellcat dosyć wolno się obraca + jego wieża.

Odpowiadając na Twoje pytanie, opłaca się grać, lecz to nie mied tylko TD.

Opublikowano

Ma sporego nerfa jak jedzie do tyłu, a szkoda, hellcat był świetnym tdkiem miał mobilność kosztem pancerza z obracaną wieżyczką, a teraz już nie jest taki mobilny, szkoda, fajny to był czołg..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...