Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Użycie procesora + pasta.

Succesown

Pytanie

Opublikowano

Siemanko! Jest taka sprawa czy raczej problem. Mam użycie cpu np 5% 10% itd. Ale gdy włączam fife 15 odrazu skacze mi do 100% ciągle.

Czego to może być wina? Dodam że pasta termoprzewodząca jest stara i wyschła. Jaką mi polecicie najlepszą ale nie najdroższą? POMOCY

i2e.png

by Valky

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyczyściłeś sprzęt, masz czysty system, nowe sterowniki i dopiero zainstalowaną grę. Jak dalej laguje to albo masz coś walnięte ze sprzętem albo po prostu ten procesor nie wyrabia, chociaż dziwne, bo Fifa nie jest wymagająca i wiele słabsze sprzęty dają radę.

Opublikowano

OK przeinstaluje i zakupię pasę dzięki za porady. Czekam dalej jak by co na inne rozwiązania możliwe :p

i2e.png

by Valky

Opublikowano

Zasilacz : iBOX 500W

To by się przydało zmienić.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Dalem pastę tą co mówiłeś i z 68 stopni jest na 44 ale fifa dalej zacina się. Zmienie ustawienia na mniejsze.

Nadal nic...

Jakieś propozycje?

i2e.png

by Valky

Opublikowano

Myślałem, że procesor zrzuca taktowanie przez temperaturę, widocznie tak nie jest. Ale przynajmniej nie będzie się grzał = dłużej pożyje. Jak reinstalle nic nie dają to proponowałbym po prostu postawienie systemu na czysto, raczej nie ma sensu zabawa w czyszczenie wszystkiego i dochodzenie dlaczego gra się tnie. Możesz jeszcze sterowniki do grafiki przeinstalować.

Opublikowano

Pastę polecam Pactum PT-1, dołączona była do Fery 2 i jest jak na razie ok (5 dni chodzenia) ale musi się wygrzać itd. 

PMK3yt4.png

Opublikowano

Przegrzewa się procesor, karta graficzna też ciepła. Kup pastę termo np.:

http://allegro.pl/pasta-termoprzewodzaca-arctic-cooling-mx-2-8g-24h-i4618640855.html

Wyczyść dokładnie CPU i GPU ze starej pasty, nałóż troszeczkę nowej (teoretycznie im mniej tym lepiej, ona ma tylko pomagać w oddawaniu ciepła przy nierównościach IHS), przy okazji wyczyść radiatory z kurzu.

Opublikowano

Karta graficzna strasznie szybko się robi bardzo gorąca i nie wiem już jak ją chłodzić. Radiatory czyste. I według ciebie jeśli nałożę pastę to będzie po wszystkim nie potrzebny format?

i2e.png

by Valky

Opublikowano

.. Dam wam specyfikacje kompa . Przestraszycie się..
Procesor : AMD A6-3500 2.1
Ramy : 8GB
Grafika : GeForce GTX 550Ti
Zasilacz : iBOX 500W

i2e.png

by Valky

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...