Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak skutecznie obronić się przed botami na serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, jak SKUTECZNIE obronić się przed botami, czytałem wiele na ten temat i wszędzie jest napisane zeby banowac na IP-To nic nie daje jesli ktos uzywa proxy.
I zeby uzyc pluginu jakiegoś tam-to blokuje normalnych graczy.

Proszę o wasze propozycje, chciałbym by w tym temacie odpisały mi naprawdę doświadczone osoby .

Opublikowano

Możesz zrobić za pomocą skriptu nawet ponieważ boty mają zawsze inne nicki i można przypisać zmienną do nicku np. 1 czy tam 2 i przy wyjsciu by sparwdzało np. gdy jest 1 wejście wywala z jakimś błędem  np. "Connention lost" itp a przy 2 wejsciu już by nie wywalało. Jeśli chcesz to mogę napisac taki skrypt. 

Opublikowano

Mozesz podpiac bungee pod jakiegos malego vps'a np 4 gb i wtedy boty ci nie beda wchodzily na serwer tylko na lobby ;d.Chyba ze ktos ma takie boty jak ja ze sie rejestruja to juz inny myk ;d.Mozna zrobic liste proxy i podpiac je pod plugin.Ale na to tez jest obejscie bo mozna tworzyc wlasne proxy.Wiec tak naprawde nie ma obejscia na boty.

Opublikowano

Wtedy zapchaliby mi lobby i wszystkie serwery byłby sparaliżowane :D

Jakies inne pomysły ?Boję się ataku, czy można zaatakować serwer nie znając jego numerycznego IP ?

Opublikowano

Dodaj, że jedna osoba co 5 sekund może wejść na serwer.

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

Wtedy zapchaliby mi lobby i wszystkie serwery byłby sparaliżowane :D

Jakies inne pomysły ?Boję się ataku, czy można zaatakować serwer nie znając jego numerycznego IP ?

Zdobyć IP numeryczne serwera to nie problem, otwórz CMD w Windows i wpisz ping sv.gomc.pl i masz.

Opublikowano

Chłopie wgrywasz to

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/antibot-ultra/

ustawiasz w configu poziom aktywności pluginu na średni lub niski  to zależy od tego jak często ludzie do lobby wbijają żeby plugin nie uznał zwykłych ludzi za boty ...

i masz po botach ...

Plugin działa na zasadzie że nie zamyka ci całego serwera że nawet zwykły gracz nie wbije tylko poprostu

Gracz zwykły sobie gra na servie po 10 min jest dodawany do Whitelist jak jest atak botów na server plugin automatycznie włącza Whitelist i boty nie wbijają a gracz sobie swobodnie będzie mógł wejść

Lipa jest jak gracz nie ma przegrane tych 10 min to wtedy nie wejdzie no ale i tak lepsze to jest rozwiązanie niż wgranie pluginu co blokuje IP botów i połowy innych graczy

Tylko jak robisz przerwę techniczną to skasuj ludzi w Whitelist albo sobie gdzieś skopiuj bo będą ci wbijać jak celowo whitelist włączysz ^^ 

Polecam ci sam używałem kiedyś jak zbanowałem trzech gimbusów z nodusa to mścili się właśnie nasyłając boty ale jakoś długo satysfakcji nie mieli bo po 15 min był już plugin i nic nie mogli zdziałać :0

A co do zapychania Looby możesz ustawić w Authme (jak masz) że 10-15 sec na wpisanie hasła lub rejestracje jak nie to kick

Plugin jeszcze zabiera Anty-spam jak jakiś bot zacznie spamować to wyłapie mute

-----------------------------------------------

502 Bad Gateway

504 Gateway Time-out

23/7 Na MPC :)

-----------------------------------------------

PandoraMT2  2016 - Filmik

PandoraMT2  2014 - Filmik

Opublikowano

można dodatkowo w AuthMe zablokować możliwość połączenia z zakresów IP inne niż polskie/na iptables w linuxie pobawić się dropem danych ip na porcie. :)

Opublikowano

Ultrabans posiada funkcję kickowania graczy z proxy, bo w normalnym świecie proxy się nie używa do normalnych połączeń (mówię o połączeniach typu - chcę pograć a nie typu - chcę spamować botami).

Opublikowano

Mozesz podpiac bungee pod jakiegos malego vps'a np 4 gb i wtedy boty ci nie beda wchodzily na serwer tylko na lobby ;d.Chyba ze ktos ma takie boty jak ja ze sie rejestruja to juz inny myk ;d.Mozna zrobic liste proxy i podpiac je pod plugin.Ale na to tez jest obejscie bo mozna tworzyc wlasne proxy.Wiec tak naprawde nie ma obejscia na boty.

Hah, ty się już tak nie chwal :D

@topic : Zrob plugin, że jeśli gracz pierwszy raz wchodzi na serwer wywala go i dodaje do configu/hashmapy potem wchodzi, jesli jest w configu/hashmapy to kontynuuje, jeśli nie jest - kick. Albo po prostu if playerBefore coś tam...

@down o to mi właśnie chodzi ;)

Pisze pluginy na zamówienie ! Skype: elfusion200

Opublikowano

w pluginie możesz zrobić coś takiego : 

i każdy nowy gracz po pierwszm wejściu na serwer dostaje kicka. Dopiero po drugim razie wchodzi normalnie.

@EventHandler(priority = EventPriority.HIGHEST)
public void onPlayerJoin(PlayerJoinEvent event) {
Player player = event.getPlayer();
if (!player.hasPlayedBefore()) {
player.kickPlayer("Zaloguj się ponownie.");
}
}
  • 1 rok później...
Opublikowano

Hej wszyscy nie macie racji! wejdz na Enderlock.pl i pobierz :) myślę że pomogłem ;)

Po co ten odkop

Tego pluginu niebyło jeszcze w 2014 roku...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...