Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka klasa?

nana94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie zlinczujcie mnie od razu za tytuł, wiem, że takich jest multum, ale powoli mam dość zaczynania gry od nowa :P.
Na początku grałam gunnerem do jakiegoś 40lv, ale potem przerwałam grę i teraz nie mam ochoty do niego wracać.
Potem był SM, jakoś do 30lv ale według mnie strasznie lami w pojedynkę :P

Kler do 20 - to co wyżej. Teraz zastanawiam się nad gladiatorem/templarem.
Dodam, że jestem całkowitym newbie. Grałam w to kilka lat temu, ale już kompletnie nic nie pamiętam.

Teraz gramy ze znajomym we dwoję i nie musi to być postać typowo pod solo exp (ale żeby też coś potrafiła).

Jakieś rady? Nie chcę dobijać max lvl postacią, którą zaraz rzucę w pizdu.
Zaznaczam, ze nie dyskwalifikuję od razu opisanych wyżej klas. Po prostu chcę mieć pewność, że warto się nimi zająć :D.
Będę bardzo wdzięczna, jeśli wypowie się ktoś z doświadczeniem, kto wbił ten 65 i wie jak grają inni, jak wyglądają poszczególne klasy.
Z góry dziękuję

elfenlied_signature_banner_by_slydog0905

Opublikowano

Sama jestem newbie, ale testowałam wszystkie postacie do 10+ levela, i stwierdzam, że dla mnie assasyn jest najlepszy :p

Poza tym, sama musisz wybrać sobie postać :3 Poczytaj trochę o każdej, pooglądaj filmiki z pvp i wypróbuj.

A co do sina, to jest postać dobra do grania solo na początku (nie wiem jak później), więc do grupowego grania jak najbardziej ^^

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Na duo zawsze polecają chanter+glad, kler+tank. W zasadzie każde połączenie jest dobre, jak się ogarnia swoje postacie. Najlepiej grać tym czym się lubi :D Poza tym powinieneś opisać swoje preferencje oraz jaką postacią gra kolega.

Opublikowano
A co do sina, to jest postać dobra do grania solo na początku (nie wiem jak później), więc do grupowego grania jak najbardziej ^^

Do sina trzeba mieć dobry sprzęt i internet (ping), bo inaczej pograne. :P

@nana94 Kler/bard (klasy leczące) + dps to też dobra opcja. Ja od niedawna gram na nowej postaci wraz ze znajomym: bard + sorc, całkiem nieźle sobie radzimy - polecam. ;)

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Kler+tank to takie lamskie xD Ale praktyczne xD

Uwierz...tank+ cler potrafi rozdupić spokojnie 6os pt.Wiadomo zajmuje to duzo wiecej czasu niz np cler+ glad bo ten tylko wpada pare aoe i wszyscy leza i kwicza :)No i serio?Testowanie postaci do 10lvl ? Super to nawet nie 1/4 skilli, ktore dana postac posiada.Wbij kazda chociaz 40lvl to wtedy mozesz spokojnie juz zdecydowac co dana psotac ma i wgl.

Nie czaruj.

Opublikowano

40 lvl to może być za mało na poznanie klasy... Niektóre klasy zaczynają się dopiero rozkręcać po 40+ jak chanter czy ranger. Jak ktoś chce potestować postacie to chyba najlepiej wpaść na jakiś prywatny serwer.

Opublikowano

A ja uważam, że powinieneś wypróbować każdą klasę raz jeszcze, dopiero wtedy będziesz miał pełne obeznanie, a dodatkowo poznasz klasy, jakimi nie było dane Ci jeszcze zagrać.

Opublikowano

40 lvl to może być za mało na poznanie klasy... Niektóre klasy zaczynają się dopiero rozkręcać po 40+ jak chanter czy ranger. Jak ktoś chce potestować postacie to chyba najlepiej wpaść na jakiś prywatny serwer.

Starczy, zeby poznac wiekszosc skill i wystarczy to na zoabczenie co dana klasa robi.Wiadomo, ze od 40 lvl wzwyz dopiero cos sie dziej no ale nie kazdy ma czas i checi zeby tak expic.Ja np ostatnio (nawet pisalem na forum) testowalem sina i dobilem 61lvl i nie chce mi sie dalej expic a to tylko pare godz expa do 65.  :D Wiec taka lipa :D

Nie czaruj.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Według mnie każda klasa jest dobra - po prostu trzeba umieć nią grać.
Wypróbuj wszystkie i dopiero stwierdź, która dla Ciebie najbardziej odpowiada.

Opublikowano

Troch przesadzacie z tym sprawdzaniem klas na low lv. Dobre i słabsze strony danej klasy poznajemy przez całe jej expienie do max lvl'a a napewno nie przed 50 lvlem.

Opublikowano

Mam problem dograłem strzelcem do 50 i mi się znudził co mi polecacie.

A jakie interesują Cię klasy? Magiczne, fizyczne, dystansowe, buffujące, raczej do expa, czy pvp?

Ciężko komuś tak doradzić klasę. Musisz bardziej sprecyzować, czego oczekujesz od swojej postaci.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Zgodze się z little. W aionie każda klasa ma poniekąd swoją indywidualną role. Nie dziwię się że znudziły Cie 3 skille na krzyż. Chcesz poskillować, pofearować = zaklinacz. Chcesz szybko wyprowadzić combo = assasin/łowca.

Opublikowano

Troch przesadzacie z tym sprawdzaniem klas na low lv. Dobre i słabsze strony danej klasy poznajemy przez całe jej expienie do max lvl'a a napewno nie przed 50 lvlem.

Slabe i mocne strony to poznajesz w pozniejszej fazie gry, w end game czyli pvp.W PvE conajwyzej mozemy zobaczyc co z czym sie je chodzi tu o skille, trapyvw przypadku rangera, run u sina itd.Jesli komus sie nie podoba jakas klasa to zaklada nowa i testuje, jesli pasuej gra dalej jesli nie to nowa.Sam gram od paru lat templarem i do teraz sie nim jaram chociaz sama gra juz nie tak jak za czasow 2.7-3.0.SAm po jako tako ogarnieciu templara zaczalem z nudow lvlowac inne postacie no i troche tu beka gladem dobilem 65 a i tka po drodze milion razy mi sie znudzil, wiec moje lvlowanie musialme cisnac na tzw. dopalaczach zeby nei zasnac przy nim :D Sm dobilem jedynie 37 taki metny syf, chanter 57 i znudzil, ranger 42 ? No iii sin na 61 lvl stoi :D Wiec to zalezy... co kto jak a jak komus nic sie nie podoba jak w przyopadku kogos UP to polecam LoL-a tam tyle postaci do wyboru :D Sam ostatnio sie wkrecilem a ze na L4 siedze to nie mam co robic zbytnio :( UF sie rozpisalem.

Nie czaruj.

Opublikowano

Jak się dotrwa do wyższego lvla to można zobaczyć klase z zupełnie innej strony. :) Sam jak zaczynałem gunnerem to było fajnie ale później dostawałem skille które w ogoóle nie były potrzebne lub kiedy zaczynałem łowcą narzekałem że wolno biję do kiedy nie założyłem stygmy na bicie itp. to stał się moją ulubioną klasą. Racja żeby sprawdzać klasy jakie są i pograć trochę no ale poważnie? Mówić że klasa jest beznadziejna na 10-15 lvlu gdzie dopiero masz te 4 skille do danej podklasy? Z góry uprzedzam. Nie hejtuje ani nic innego tylko się dziwie osądzać pochopnie klasę na 10 lvl'u. :3

Opublikowano

Starczy, zeby poznac wiekszosc skill i wystarczy to na zoabczenie co dana klasa robi.Wiadomo, ze od 40 lvl wzwyz dopiero cos sie dziej no ale nie kazdy ma czas i checi zeby tak expic.Ja np ostatnio (nawet pisalem na forum) testowalem sina i dobilem 61lvl i nie chce mi sie dalej expic a to tylko pare godz expa do 65.  :D Wiec taka lipa :D

Cytuje.Porabaly mi sie kolejnosci.

Nie czaruj.

Opublikowano

Bo na templara trzeba poswiecic troche czasu.Jak pewnei sam zauwazyles mozesz uzywac GS-a i S+S lub M+S(czyt. sword+shield lub mace+shield).OD 26 powinienes sie rozkrecic, walisz skille z gsa switchujesz na tarcze i jechane.Rangerem zabawa tez sie pozniej zaczyna dopiero, wielu ludzi zawsze pisalo, ze do conajmniej 18lvla cisnac na skillach z dag i sworda, ale ja tam meczyc sie meczylem, ale cisnalem juz odrazu od 10lvla na bowie :D.Nic tu bardziej celnego chyba nei da rady doradzic na to.Templar i ranger to chyba jedyne z najwolniej rozwijajacych sie postaci QQ

Nie czaruj.

Opublikowano

Ranger najwolniej rozwijająca się postać? Eee na pewno nim grałeś? :P No tak może dopiero po 45+ staje się koksem, ale wcześniej też  przecież zabija moby zanim w ogóle do niego dojdą. Ja nie miałam problemów z questami, elitkami itp. No ale w sumie na alcie zawsze gra się inaczej niż na pierwszej postaci ;)

Opublikowano

Dokladnei tak jak w ostatnim zdaniu napisales, wiec wzialem to pod uwage w moim poprzednim poscie.W moim przypadku byl to alt wiec praktycznie juz na low lvl mialem wszystko podbite i wbite manasy wiec z palcem w nosie jechalem.Dla nowego gracza, ktory niezbyt ogarnia i jest sam i bez niczego jest to jednak problem.

Nie czaruj.

Opublikowano

Tu się zgodzę. Rang bez jakiegoś upa broni i paru krytów w broni troszkę słabo bije no ale jak sie low przetrwa to później jest coraz ciekawiej. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...