Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TS padł?

Spaxor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo. Właśnie wróciłem do domu, a tu ts padł. VPS wszystko śmiga, restartowałem itd. jest aktywny wszystko ok. Ale ts nie działa. Jeszcze wczoraj wieczorem wszystko działało bez zarzutu, ktoś wie ocb? ;x

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

A włączyłeś po prostu serwer ts3? Bo jak zrestartowałeś VPS to musisz od nowa wszystko uruchamiać.

Opublikowano

Ech, logi, kopie, restart, po co? Zacznijmy od podstaw

Zaloguj się przez putty i wejdź do folderu z TS (komenda na wejście do folderu to "cd /nazwa_folderu") jeśli jesteś całkiem ciemny to podążaj za poradnikiem
Uruchamiałeś TSa komendą 

./ts3server_startscript.sh start

więc teraz wpisz  

./ts3server_startscript.sh status

i pokaż nam jaką odpowiedź otrzymałeś (w zasadzie możesz to pominąć, ale jeśli coś będzie nie tak to dobrze wiedzieć), następnie wpisujesz 

./ts3server_startscript.sh stop

./ts3server_startscript.sh start 

Ten zabieg niemal zawsze pomaga a jego wykananie zajmuje mniej niż minutę, nie musisz kombinować z logami itp.

Opublikowano

Ech, logi, kopie, restart, po co? Zacznijmy od podstaw

Zaloguj się przez putty i wejdź do folderu z TS (komenda na wejście do folderu to "cd /nazwa_folderu") jeśli jesteś całkiem ciemny to podążaj za poradnikiem

Uruchamiałeś TSa komendą 

./ts3server_startscript.sh start

więc teraz wpisz  

./ts3server_startscript.sh status

i pokaż nam jaką odpowiedź otrzymałeś (w zasadzie możesz to pominąć, ale jeśli coś będzie nie tak to dobrze wiedzieć), następnie wpisujesz 

./ts3server_startscript.sh stop

./ts3server_startscript.sh start 

Ten zabieg niemal zawsze pomaga a jego wykananie zajmuje mniej niż minutę, nie musisz kombinować z logami itp.

chlopie skoncz .. Bo mi sie słabo robi jak to czytam ...

./ts3server_startscript.sh status hehe juz pisalem ,ze moze sprawdzic czy ts dziala za pomoca komendy top i bd mial w procesach a to co napisales zeby zastopowac i odpalic nic mu nie da bo moze miec jakis blad ktory musi sprawdzic w logach o ktorych napisalem wczesniej uprawnienia mozesz nadac np przez filezille , Winscp badz przez ssh (putty) za pomoca komendy chmod -R 777 /usr/home/ts3   ( /usr/home/ts3   -- zmieniasz na swoja lokalizacje ) wejdz na gg bo juz jestem to ci pomoge .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...