Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zruchane mmr przez Master Tier?

Dr. Onkolog

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W momencie, gdy Riot wprowadził Master Tier, zacząłem sobie pykać rankedy. Bardzo się zdziwiłem, kiedy za wina dostałęm +11 lp, wcześniej wachało się to w granicach +20~.. Jeszcze bardziej zdziwiłem się, kiedy za lose dostałem - 30 lp... W tym momencie zaczął się mój lose strikem przegrałem jakieś 14 rankedów pod rząd. Spadłem z D3, do D5 0lp.. Tracąc z każdą grą 30+ lp. Kolega powiedział mi, że mmr wszystkich graczy w diamondzie spadło, za sprawą Master Tieru, ale powinno ustatkować się po paru grach. Myślę sobie no ok.. pogram trochę znowu, może coś wreszcie wygram. No i stało się, wygrałem 5x rankedów z rzędu, zdobywając całe 9-11 lp za wina. Po tych 5 grach miałem równo D5, 50lp. Niestety kolejne dwie gry przegrałem i straciłem zdobyte 50 xD . Moje pytanie brzmi.. kiedy to się skończy ?? Za wina dostaje w tym momecie +9 lp a za lose - 32 xD.. 7 winów = 2 lose. Ma ktoś podobnie? Bo jeśli tak ma to wyglądać, to chyba sobie rankedy odpuszcze do końca sezonu :D. Poniżej wstawiam moje screeny z "elo tour".

Pare gier z lose strike:

Wgl. podczas przeglądania mojego match historyz lose strike odkryłem, że jedną grę grałem z hmm.. Erykiem? http://scr.hu/2tpj/razju

@Ĕryk 

is dat you?

Potem szalony win strike do 50 lp. (5 gier)

Potem całe ciężko uzbierane 50 lp poszło się j**** (nie dali ejdi kery :C)

I moja ostatnia gra. (po tych 2 przegranych)

Też tak macie? Piszcie C:

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Nowicjusz
Opublikowano

ja tak samo miałam więc odpuściłam sobie rankedy, 5 razy wygranych z rzędu 58 lp . 1 gra przegrana -38 lp . Pozdrawiam :D . Silverki wypowiadać sie na temat chu .. mmr pls  <_<

Opublikowano

no ja dostaje 20 po wina a po -7 za lose XDDDDDDDDDDDDDD

masz słabe mmr i tyle kappa

Ale to się tyczy tylko diamentu.. Jeśli jednak tam jesteś, to fajnie jak byś to potwierdził jakimś screenem.

Imba dostał -100 w D1.

Każdy tak ma w Diaxie, nie opłaca się już grać rankedów.

Nie da się nic z tym zrobić?  Ciekawy jestem jak bardzo spadło moje MMR.. sądząc po ilości lp przyznawanych/odejmowanych to pewnie w c**j.. dziwne, że tak zrobili. No ale cóż, chyba pozostaje sobie zrobić przerwe od LoLa do S5 :p

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

To samo. Miałem wbite D1 ~40 LP i w 1 mecz wszystko zrzuciło, w 2 do D2 demote. Przed update po +5 dostawałem więc MMR chyba nie było aż takie złe... Teraz dostaję +18 i -30 w D2 ;_;

Opublikowano

tylko w diamencie? człowieku nie ośmieszaj się jak smurfowałem w goldzie miałem tam mmr na poziomie platyn 1/d5 skakałem o 2 dywizje aż przegrałem jedna gre i dostałem -32 lp i za wygrane dostawałem po 15/16

Why don't presidents fight the war?
Why do they always send the poor?

System of a down - B.Y.O.B "2005"

Pomogłem ? - daj [+]

Opublikowano

+24 za win -15 za lose, później +12 za win i -38 za lose xD

Trzeba czekać, aż Rito to naprawi.

Dokładnie. Mam wrażenie, że oni teraz zamiast D1 przez 50 gier wbijanie zrobili, że przez cały diament trzeba tyle samo zagrać i dopiero master tier się wbija :\

Opublikowano

Potwierdzam

Trzeba czekac na nowy sezon i bedzie git malinka MMR

Ogólnie rito zjebalo w c**j szkoda grać rankedy bo i tak nic nie zrobisz robisz 5 win 1 lose i gg

x

Opublikowano

Nie graj  rankedów, zanim nie wyjdzie jakiś patch, może naprawią. 

Nie sądzę, wydaje mi się, że właśnie tak ma być. Teraz cały diamond zrobił się takim D1 w którym trzeba było grać całymi dniami i wygrywać 75% gier, żeby przejść w krócej niż rok xD

Opublikowano

Takie pytanko, aktualnie mam D5 0lp. W diamencie rozegrałem 3 gry przed zmianą mmr. Lose, win, lose. Jak myślicie, jeżeli przegram jeszcze 2 rankedy do końca sezonu to spadnę czy da radę i zostanę w diamencie? :/

Opublikowano

Nie sądzę, wydaje mi się, że właśnie tak ma być. Teraz cały diamond zrobił się takim D1 w którym trzeba było grać całymi dniami i wygrywać 75% gier, żeby przejść w krócej niż rok xD

Na pewno to nie mogło być zamierzone, to przecież wypacza prawie całą rozgrywkę. 1 wygrana = 3 przegrane. Czyli wychodzi na to, (przynajmniej u mnie, bo odejmuję mi ~-35) że potrzebuję 3 przegranych pod rząd, żeby ze stanu 99 LP spaść do 0. Trzymam kciuki, że to przywrócą do stanu poprzedniego. 

Opublikowano

@UP 

Słowa silvera z op.gg...

BTW.

Mam to samo, z D1 do D2 spadłem i ciągle bilans jest ujemny. Dałem sobie spokój na razie jak za wina dostaje max 17~LP a tracę po 32~. Spierdolili teraz to kompletnie... 

Opublikowano

A nie uważacie, że jakbyście dostawali po +20 a za lose np. -15 - 18 to nie byłoby za łatwo? jeden winstreak i masz master tiera, a w master tierze już tylko lp nabijać, bez sensu.

dodam, że ja starym systemem rozegrałem 200 rankedów w d1, żeby wbić do chall, a wy chcecie zapewne winstreak z d2 do master tiera grając zaledwie kilka gier, moim zdaniem jest dobrze.

Invoriabanenr.png

Opublikowano

@Bogacz2g

No jest dobrze w c**j, wygrywasz 3 gry i dostajesz załóżmy łącznie 30lp, przegrywasz jedną i już masz -30. Całkiem normalne, z takim czymś nie da się nawet nabić 100lp. 

Opublikowano

no to dobrze pewnie byłoby za 3 gry mieć 60 lp i przegrać i - 20 co nie? i 1 dzień i z d1 master tier, a potem lp i challenger, no k***a świetnie, nie po to jebałem 200 rankedow w d1 zeby teraz inni mieli skróconą drogę.

jeśli rozegrałeś tak jak ja tyle rankedow w d1 na starym systemie i teraz w*****a cie nowy to ci współczuje, ale jesli ktoś wbija d1 i rozegrał raptem 5 gier i płacze to wyjebane w raka.

Invoriabanenr.png

Opublikowano

W goldzie jest to samo, najpierw +25 czyli norma. Pozniej lose -30 a nastepne 5 gier po 13-15 czyli 1 mecz popsul mi mmr?

A zglaszal to ktos do rito, moze trzeba im cos pospamowac to cos zrobia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...