Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ArcheAge, jak długo gra się utrzyma?

ezio2322

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ArcheAge niedawno wystartował, serwery zapełnione że trzeba czekać godziny.Teraz pytanie, jak długo to będzie trwać?Można grać bez premium(patrona) ale wiadomo, czym dalej tym trudniej więc wtedy pojawiają się 3 opcje:

1.Nie poddadzą się i będą grać bez premium

2.Wykupią opcję premium

3.Przestaną grać 

Według mnie gry online zabijają mikropłatności albo konta premium.Jest wiele przykładów, taki pierwszy lepszy.4Story-albo dropisz hajs przez miesiąc na porządne EQ albo kupujesz Kamienie Księżycowe i masz super EQ w jeden dzień.Jeśli ArcheAge odniesie sukces w takiej postaci jakiej jest teraz to będzie widać że gra ma potencjał i warto w nią grać, jeśli nie to twórcy albo zamkną grę albo usuną konto premium.Zobaczymy ile ja wytrzymam bez patrona.Chociaż gry z kontem premium mnie zawsze odrzucały w ten tytuł spróbuje zagrać czekając ma Black Desert.

Czekam na wasze opinie na temat powyżej.

Opublikowano

Według mnie gra ma bardzo wiele do zaoferowania, ale dla tych płacących. Sam gram, mam 13 Archera, i mam zamiar grać jak najdłużej, dzisiaj została poprawiona sprawa z kolejkami, odczułem to podczas wchodzenia do gry i myślę, że gra utrzyma się bardzo długo.

zI8qaXU.png
Opublikowano

Po pierwsze, z kolejkami nie zostało naprawione.

Po drugie, firma nie jest słowna, okłamuje, gdyż wczoraj miał wyjść nowy podserver, jednak na informacji od nich takiej się skończyło, powiększyli limit na jednym serwerze o 10%, co jest tak sprawiedliwe, jak losowanie lotto.

Po trzecie, wszedłeś bez problemu bo musiałeś trafić na reset serwerów. Ekipa prowadząca grę jest tak mało doświadczona, że by zmniejszyć kolejki resetują serwery, by wyrzucić AFK. Napisałem, że mało doświadczona, ponieważ na takie coś pozwolić mogą sobie administratorzy prywatnych serwerów. Gdyż nie jest to profesjonalne. Dodatkowo, czemu robią resety by wyrzucić graczy AFK, w regulaminie gry nie ma wzmianki o tym, że nie mogę iść zjeść obiad bez wylogowywania się. Ludzie zostają w grze po to, by po powrocie ze sklepu nie musieć czekać 5 godzin w kolejce. Co więcej, mają czelność wyrzucać graczy którzy płacą za tą grę.

Po czwarte, teraz nie gra tyle ludzi, by serwery były aż tak przeciążone, to normalny zabieg tej firmy, by sztucznie zrobić wrażenie dużej ilości graczy plus wyłudzić pieniądze na patrona, ponieważ zdenerwowany gracz w końcu wyda te pieniądze, by nie stać w kolejce.

Po piąte, gra jest tylko dlatego F2P, aby producent mógł zarabiać i robić w tyłek każdego, kto gra za darmo, czemu? Ponieważ gracie za friko tylko i wyłącznie po to, by ludzie opłacający patrona mieli z kim grać i kogo zabijać.

Po szóste, skończcie pieprzyć głupoty, że grać można w pełni bez płacenia, bo to najgorsze brednie, a jeżeli ktoś tak twierdzi, to jest kolejnym ziemniakiem którego każdy producent będzie walić w tyłek, a on będzie dziękować, że mógł się wypiąć. Grać za darmo możesz ale jak lubisz być brany przez mężczyznę, bo stoisz w kolejce 5 godzin tylko po to, by pobiegać po świecie, gdzie masz 50% możliwości na darmowym koncie.

Po siódme, "w grze można kupić patrona nie trzeba wydać ani złotówki", jasne, jak nie masz życia i wchodzisz rano by wejść bez kolejek, jak już uda Ci się wbić to i tak g****o zarobisz, ponieważ "darmowy gracz" nie może mieć własnej prywatnej farmy na której zarabiasz, a jeżeli już ukradniesz coś czy zasadzisz na dziko (opcja dla ludzi bez życia towarzyskiego) to i tak nie sprzedasz na AH, ponieważ to może tylko Patron.

Po ósme, mógłbym wymieniać argumenty bez końca, lecz większość z Was ziemniaków i tak tego nie zrozumie, bo po kilku latach dostaliście starą grę, która za każdym rogiem chce Was zgwałcić na pieniądze i na Was zarabia, ale jest hype bo tyle ludzi gra. Niestety demokracja to rządy większości, a większość to debile.

Po dziewiąte, wydanie 63 zł miesięcznie za to, by móc pograć w starą grę to jest porażka. Gra by była dobra ale gdyby wypuścili u nas co najmniej rok temu. W tej chwili jest to duży Pan, który Was gimnazjalistów rypie w tyłek.

Po dziesiąte, wychodzi Black Desert, jeżeli już ma coś być godnego, to to, a nie ArcheAge, które sobą nic nie reprezentuje.

Reasumując, jeżeli będzie tyle debili ile teraz gra w tę grę, to niedługo będzie płacić się za każdy 1 mb pobrania danego tytułu, ponieważ Wy lemingi będziecie opłacać i cieszyć się z tego. Polecam uruchomić mózgi.

Opublikowano

Moim zdaniem gra jest tak dobrze rozbudowana , że zasługuje na abonament. Mógłbym płacić nawet z 40 zł miesięcznie , bo archeage jest naprawdę dobre. Dzięki F2P gra bardziej się rozpowszechnia w środowisku mmorpgowców. Np teso ma abonament i tak jakoś cicho jest i nic nie słychać o tej grze. Archeage przetrwa i to dlugo. Ja dzisiaj po szkole o 15 wszedłem do kolejki i byłem 500 , w 20 minut wbiło mnie do gry , cała dzicz rosyjska itd itp schodzi się pod wieczór. Gra jest mega , ale kolejki denerwują , a wiadomo , że gracze nie lubią czekać.

Opublikowano

Po drugie, firma nie jest słowna, okłamuje, gdyż wczoraj miał wyjść nowy podserver, jednak na informacji od nich takiej się skończyło, powiększyli limit na jednym serwerze o 10%, co jest tak sprawiedliwe, jak losowanie lotto.

Po trzecie, wszedłeś bez problemu bo musiałeś trafić na reset serwerów. Ekipa prowadząca grę jest tak mało doświadczona, że by zmniejszyć kolejki resetują serwery, by wyrzucić AFK. Napisałem, że mało doświadczona, ponieważ na takie coś pozwolić mogą sobie administratorzy prywatnych serwerów. Gdyż nie jest to profesjonalne. Dodatkowo, czemu robią resety by wyrzucić graczy AFK, w regulaminie gry nie ma wzmianki o tym, że nie mogę iść zjeść obiad bez wylogowywania się. Ludzie zostają w grze po to, by po powrocie ze sklepu nie musieć czekać 5 godzin w kolejce. Co więcej, mają czelność wyrzucać graczy którzy płacą za tą grę.

Po czwarte, teraz nie gra tyle ludzi, by serwery były aż tak przeciążone, to normalny zabieg tej firmy, by sztucznie zrobić wrażenie dużej ilości graczy plus wyłudzić pieniądze na patrona, ponieważ zdenerwowany gracz w końcu wyda te pieniądze, by nie stać w kolejce.

Po piąte, gra jest tylko dlatego F2P, aby producent mógł zarabiać i robić w tyłek każdego, kto gra za darmo, czemu? Ponieważ gracie za friko tylko i wyłącznie po to, by ludzie opłacający patrona mieli z kim grać i kogo zabijać.

Po szóste, skończcie pieprzyć głupoty, że grać można w pełni bez płacenia, bo to najgorsze brednie, a jeżeli ktoś tak twierdzi, to jest kolejnym ziemniakiem którego każdy producent będzie walić w tyłek, a on będzie dziękować, że mógł się wypiąć. Grać za darmo możesz ale jak lubisz być brany przez mężczyznę, bo stoisz w kolejce 5 godzin tylko po to, by pobiegać po świecie, gdzie masz 50% możliwości na darmowym koncie.

Po siódme, "w grze można kupić patrona nie trzeba wydać ani złotówki", jasne, jak nie masz życia i wchodzisz rano by wejść bez kolejek, jak już uda Ci się wbić to i tak g****o zarobisz, ponieważ "darmowy gracz" nie może mieć własnej prywatnej farmy na której zarabiasz, a jeżeli już ukradniesz coś czy zasadzisz na dziko (opcja dla ludzi bez życia towarzyskiego) to i tak nie sprzedasz na AH, ponieważ to może tylko Patron.

Po ósme, mógłbym wymieniać argumenty bez końca, lecz większość z Was ziemniaków i tak tego nie zrozumie, bo po kilku latach dostaliście starą grę, która za każdym rogiem chce Was zgwałcić na pieniądze i na Was zarabia, ale jest hype bo tyle ludzi gra. Niestety demokracja to rządy większości, a większość to debile.

Po dziewiąte, wydanie 63 zł miesięcznie za to, by móc pograć w starą grę to jest porażka. Gra by była dobra ale gdyby wypuścili u nas co najmniej rok temu. W tej chwili jest to duży Pan, który Was gimnazjalistów rypie w tyłek.

Po dziesiąte, wychodzi Black Desert, jeżeli już ma coś być godnego, to to, a nie ArcheAge, które sobą nic nie reprezentuje.

Reasumując, jeżeli będzie tyle debili ile teraz gra w tę grę, to niedługo będzie płacić się za każdy 1 mb pobrania danego tytułu, ponieważ Wy lemingi będziecie opłacać i cieszyć się z tego. Polecam uruchomić mózgi.

Jakie bzdury haha, sfrustrowana dzieciarnia nie może pograć po gimnazjum i problemy robi, ale UWAGA nikogo to nie obchodzi.

Ja razem z ekipą w pierwsze 3/4 dni max lvl wbiliśmy. Na patrony ZAROBILIŚMY, jeszcze mamy golda w zapasie, własne farmy i domy więc żaden problem, jak ktoś chce to może mieć w tej grze wszystko, a jak myślisz że grę z takimi serwerami przeładowanymi TANIO się utrzymuje to pozdrawiam racjonalne myślenie, bo u ciebie nie istnieje.

Kolejki były i to znacznie za duże, dzisiaj jest już znacznie lepiej z tego co słyszałem, chociaż nie wiem bo mam kolejki 5/10 osób xDD dzisiaj jeszcze za golda kupiliśmy dwa kolejne patrony kumplom.

Pozdrawiam rozgniewaną dzieciarnie, gówno mnie i większość graczy obchodzi wasza opinia, nie podoba się nie graj.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Kolejne dziecko zsrufstrowane bo po "męczącym" dniu w gimnazjum nie mogą pograć. Tak w temacie to gra się utrzyma naprawde długo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...