Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Słaby Komputer ?

piotrXgame

Pytanie

Opublikowano

Witam ! Problem jest następujący :
- gdy odpalam gre typu. FIfa 14, Fifa Word 

Wszystko w menu chodzi płynnie natomiast gdy włączam  rozgrywkę gra strasznie laguję nie wiem czemu. Próbowałem reinstall ale nic nie dało.
Natomiast w World of tanks gram na wysokich detalach i Ping mam 60ms  ,a fps   40-35 i nie ma lagów. 

Sprzęt:
 Procesor : AMD Athlon 64 x2 Dual Core Processor 5600+ 2.90ghz
 Karta Graficzna : Nvidia GeForce GTX 650 1gb DDR5
 Ram : 2GB DDR2
System : Windows 7 32 Bit 

Proszę o Pomoc !!! ;D

post-1255835-0-01939900-1411408982_thumb.png

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po pierwsze grzeczniej proszę a po drugie nie wiadomo czy ma budżet,na początku niech doda trochę więcej ramu potem zobaczymy co będzie....chociaż nie powiem taka karta graficzna do takiego procesora....złe dobranie....

To mysl co piszesz a nie spamisz bo za takie cos po lbie powinno byc. Dodanie ramu nie poprawi mu wydajnosci gry a komfort z uzytkowania komputera. (Zejscie do pulpitu przyciskiem windows bedzie szybsze oraz wiecej programow da rade otworzyc) jesli chcesz zobaczyc wiecej fps przez ram musisz je podkrecic. Z 1333Mhz do 2xxx moze byc nawet do 15% wiecej wydajnosci ale ze to jest DDR2 to odpusc.

graphic.png
Opublikowano

Sam system potrzebuje OKOŁO 1-1,5gb Ram na ,,rozruszanie,, systemu,ja osobiście dodałbym ramu tak do 4gb....

Minimalne Wymagania Fify 14 :

• Procesor: Core 2 Duo 1,8 GHz lub lepszy
  • Pamięć operacyjna: 2 GB LUB WIĘCEJ 
  • Karta grafiki: GeForce 6800 GT, Radeon HD 3600 lub lepsze (256 MB pamięci)
  • Dysk twardy: 8 GB + dodatkowe miejsce na zapisane stany gry i instalację DirectX 9.0c
  • System operacyjny: Windows Vista SP1 / Windows

Jak widać zdecydowanie mało RAMU - ale to tylko moje zdanie....

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Sam system potrzebuje OKOŁO 1-1,5gb Ram na ,,rozruszanie,, systemu,ja osobiście dodałbym ramu tak do 4gb....

Minimalne Wymagania Fify 14 :

• Procesor: Core 2 Duo 1,8 GHz lub lepszy
  • Pamięć operacyjna: 2 GB LUB WIĘCEJ 
  • Karta grafiki: GeForce 6800 GT, Radeon HD 3600 lub lepsze (256 MB pamięci)
  • Dysk twardy: 8 GB + dodatkowe miejsce na zapisane stany gry i instalację DirectX 9.0c
  • System operacyjny: Windows Vista SP1 / Windows

Jak widać zdecydowanie mało RAMU - ale to tylko moje zdanie....

jak fifa wykorzysta cale 6 bedzie dobrze (wraz z systemem)

ewidetnie brakuje tu ramu, dokup, powinno pomoc

­

Opublikowano

Właściwie, to jaką chcesz pomoc? Chcesz aby ktoś Ci powiedział, że masz słaby komputer, czy co?

Tak ogólnie, to zwykle gry chcą 2GB ramu (inne programy używają jakieś części oraz może być on strasznie wolny, biorąc pod uwagę to, że jest on starego typu).

Nie mam innych pomysłów :/

CPU: i7 5820k GPU: Asus GTX 660 RAM: G.Skill Ripjavs 4 16Gb MOBO: Gigabyte x99 Gaming 5P CASE: FD Define XL

Klawiatura: Sharkoon SkillerMech SGK1 Mysz: Razer Naga 2012 Headset: Sennheiser HD558 Mikrofon: Novox NC-1 Monitor: Syncmaster TA350

Opublikowano

Wy jestescie normalni? Przeciez ten cep w polaczeniu z ta karta odpada geoforce nigdy nie idzie w parze z 2 malo wydajnymi rdzeniami. Zmien proca i dodaj ramu to pograsz normalnie.

Po pierwsze grzeczniej proszę a po drugie nie wiadomo czy ma budżet,na początku niech doda trochę więcej ramu potem zobaczymy co będzie....chociaż nie powiem taka karta graficzna do takiego procesora....złe dobranie....

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...