Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kha'Zix

Cynical

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po tym ogromnym nerfie Q i R ludzie mysleli ze ta postac juz sie do niczego nie nada, ale na lcs zaczeli tym grac i dlatego teraz jest tak popularny.

Ale niby na nerfa dostac, choc wydaje mi sie ze nie powinien.

Opublikowano

Ja tam grałem zanim lcsy były nim obstawione itp. Ciągle mocny, "Q" na ewolucji zadaje masakryczny dmg, "W" też mocne + spory heal :P

Gold Member

nvm

Opublikowano

Pierw ewoluje się w albo q a potem e lub q/w w zależności co pierw wybierzemy. Zazwyczaj jak jest w przeciwnym teamie sporo cc to bierzemy na ewoluje pierwsze spowolnienie i heal czyli w. Drugie q i trzecie e. Albo q i e. Zależy jak go budujemy.

Opublikowano

Pierw ewoluje się w albo q a potem e lub q/w w zależności co pierw wybierzemy. Zazwyczaj jak jest w przeciwnym teamie sporo cc to bierzemy na ewoluje pierwsze spowolnienie i heal czyli w. Drugie q i trzecie e. Albo q i e. Zależy jak go budujemy.

'NA kha ewoluuje sie q albo w a potem e albo w potem q potem e albo e potem w potem q,czy jakos tak' Czlowieku co ty PIer#@##! ? Wiecej mozliwosci juz nie ma ? Wiecej farmazonow sie wcisnac nie da ?  Obecnie na KHA pierwsze leci E (najbardziej oplacalne),lecz maxuje sie w. Pojedynczy gracze robia pierwsze W i E dopiero na 11lv,ale q ? Q to na 16. Z ciekawosci spytam,jaka liga ? 

Xaltor_eune_121_1_nozg.png

Opublikowano

Na kha pierwsze W lub E, jako ostatnie.

Opublikowano

'NA kha ewoluuje sie q albo w a potem e albo w potem q potem e albo e potem w potem q,czy jakos tak' Czlowieku co ty PIer#@##! ? Wiecej mozliwosci juz nie ma ? Wiecej farmazonow sie wcisnac nie da ?  Obecnie na KHA pierwsze leci E (najbardziej oplacalne),lecz maxuje sie w. Pojedynczy gracze robia pierwsze W i E dopiero na 11lv,ale q ? Q to na 16. Z ciekawosci spytam,jaka liga ? 

Mała pomyłka, faktycznie pierwsze ewoluujesz "E", ale polecam maxować "Q", o wiele większy dmg, a ten heal z "W" tak czy tak mamy, jak już kupimy item do jungli ten lizard, a zakładam, że koło 6 lvla jako dobry jungler powinieneś mieć to już nie potrzebujesz tak heala, a jak umiesz strzelać to trafisz pojedynczą wiązką :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Jak macie dobry poke, waveclear w teamie to maxujesz: R>Q>W>E, a ewoluujesz Q>E>W.

Jak jnie macie poke i waveclear, chcesz wiecej sustaina: R>W>Q>E, ewolucja W>E>Q.

Nigdy E pirewszego nie ewoluuj bo w early potrzebujesz DMG.

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

Jak macie dobry poke, waveclear w teamie to maxujesz: R>Q>W>E, a ewoluujesz Q>E>W.

Jak jnie macie poke i waveclear, chcesz wiecej sustaina: R>W>Q>E, ewolucja W>E>Q.

Nigdy E pirewszego nie ewoluuj bo w early potrzebujesz DMG.

that's why w każdym meczu na worldsach jak widzę kazia to 1 ewolucja to "E" ;) potrzebujesz przede wszystkim mobilności, a nie dmg, bo dmg jest nawet bez ewolucji Q i W ;)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Dostał buffa na W i jest grany, tylko trzeba nim w tf uważać bo szybko bez omena padniesz. 

Po nerfie Q i R i buffie W nikt nim nie gral, dopiero gdy na lcs zaczeli nim grac to stal sie popularny.

Nawet z tym W zbuffowanym nie bylby grywalny gdyby nie lcsy.

Opublikowano

Co jak co poprzedni kha'zix mi się bardziej podobał jak miał redukcję obrażeń na ulcie ;P

Wtedy był za silny, dali mu sporego nerfa i pewnie poleci kolejny bo jest w mecie (choc dla mnie on juz nie potrzebuje nerfa)

Opublikowano

Mnie nadal brakuje tego  ( [*]%C5%81za_Bogini_przedmiot.png) khazixa :P

Cóż, obecnie myślę, że nie jest ani broken, anie overnerrfed i chyba na długo zostanie już w lidze bez zmian ;) Nie jest źle, a rozwijanie jako pierwsze W jest bardzo przydatne! Oczywiście nie feedować go inie płakać, ze sieka! ;) 

PS

Jeśli chodzi o mete by LCS to ja w to nie wierzę! Ale faktycznie- dla wielu jest to wzór, więc ludzie będą grać głównie tym, czym się gra na profesjonalnej scene :)

Opublikowano

that's why w każdym meczu na worldsach jak widzę kazia to 1 ewolucja to "E" ;) potrzebujesz przede wszystkim mobilności, a nie dmg, bo dmg jest nawet bez ewolucji Q i W ;)

Granie na LCSach z super zgranym teamem jest zupełnie inne niż granie na soloQ. Polecam pooglądac streamy nightblue3. On na swoim fejsie wszystko wyjaśnił co do khazixa i jego ewolucji.

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

kha zix zawsze był grany jest dobry teraz maxuje sie w i nadrabia dmg nawet 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...