Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft Pocket Edition na 10" tablecie.

bartosz1057

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Mam dosyć denerwujący problem w MCPE na Androida. Interfejs, czyli przyciski, są za duże jak na tak duży ekran. Chodzi mi głównie o sloty na itemy, których mam 5, a na telefonie, który ma 4 cale mam ich siedem. Czy jest sposób, aby zmniejszyć trochę GUI?

Opublikowano

Tak jest, oczywiście jeżeli o to Ci chodzi co Ci zaraz podam. Nigdy nie grałem na tablecie, ale to powinno pomóc. 

316651411406490285462.jpg

Ps. Ale nie wiem czy to jest tylko od menu, czy też od slotów. Sprawdź.

Kappa.

Opublikowano

Na MCPE to co wiem nie ma takiej funkcji, @Degistive - ta funkcja ze screena jest tylko dla systemów Windows / Linux / MacOS a nie urządzeń mobilnych. MCPE automatycznie skaluje GUI względem rozdzielczości ekranu. Chyba że wyszła jakaś nowa aktualizacja z taką opcją, póki co jest 0.9.5 i tego nie ma.

@edit: zapomniałem dopisać, że jedyne co można zmniejszyć to przycisk do poruszania postacią w opcjach

.

Kliknij tutaj aby otworzyć mój GitHub.

Prawie cały czas jestem na Discord𝗣𝗮𝗳𝗳𝗰𝗶𝗼#6330

Opublikowano

Dziękuję, ale to dziwne trochę, że na mniejszym urządzeniu są za małe, a na dużym za duże przyciski, nieprawdaż? Ale skoro nie da się na to nic poradzić, to będę się musiał przyzwyczaić...

Opublikowano

Dziękuję, ale to dziwne trochę, że na mniejszym urządzeniu są za małe, a na dużym za duże przyciski, nieprawdaż? Ale skoro nie da się na to nic poradzić, to będę się musiał przyzwyczaić...

Nie dziwne :-) wystarczy w ustawieniach MC ustawić sobie wielkość/rozdzielność przycisków tak jak ustawiasz Grafikę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Reinstall powinien pomóc.

@1361622928-U485574.pngIberionMC - Reklama, zgłaszam.

Cytat

That is not dead which can eternal lie. And with strange aeons even death may die.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...