Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie unsigned32 zamiana na longlong

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam szukałem w google pare godzin ale nic nie znalazłem wiem ze unsigned32 to jest z tego co dobrze dowiedziałem się to jest unsigned long czyli 4294967295 a muszę mieć 18446744073709551615 nie wiem jak to zmienić bo na pewno to nie będzie unsigned64 bo takie coś nie istnieje lub nie posiada cyfry 18446744073709551615

2.pytanie dotyczy tego 

unsigned32(n):
	return n & 0xFFFFFFFFL 

wiem ze:0xFFFFFFFFL  jest liczbą 4294967295 a potrzebuję 18446744073709551615

tak samo unsigned32 wiem ze to jest liczba 4294967295 a potrzebuję 18446744073709551615

grupa graczy którzy zagrają na starym Metin2Global 2007 https://discord.gg/ygKzJfm

Opublikowano

Co to za kod? Co to jest? Co chcesz osiągnąć? Czego ty od nas chcesz?

lol wy powinniście wiedzieć bo zajmujecie się c++ więc co to za pytanie?  o.O

chce wiedzieć co to jest unsigned32 czy to jest unsigned long? jeśli tak to jak będzie unsigned long long? unsigned64?...?

kod u góry to jest kod z pliku .py jestem początkującym więc proszę o jakieś wskazówki lub pomoc  :huh:

grupa graczy którzy zagrają na starym Metin2Global 2007 https://discord.gg/ygKzJfm

Opublikowano
lol wy powinniście wiedzieć bo zajmujecie się c++ więc co to za pytanie?  o.O

to nie jest c++

chce wiedzieć co to jest unsigned32 czy to jest unsigned long? jeśli tak to jak będzie unsigned long long? unsigned64?...?

zależy od języka

kod u góry to jest kod z pliku .py jestem początkującym więc proszę o jakieś wskazówki lub pomoc  :huh:

python to nie c++

jeśli to jest python to pierwszy wynik z google

Python 2 has two integer types: int, which is a signed integer whose size equals your machine's word size (but is always at least 32 bits), and long, which is unlimited in size.

Python 3 has only one integer type, which is called int but is equivalent to a Python 2 long.

I dbaj o to jak piszesz, bo w twoim pierwszym poście jest dużo błędów rzeczowych.

Opublikowano

czyli wziales czyjś kod i chcesz go przerobić i nie wiesz jak wpisać w google to co cie interesuje?

nie czyjś tylko mam prace domową muszę to zmienić z 4294967295 na cyfre 18446744073709551615

i nie wiem wogole jak za to się zabrać ^^ wpisywałem w google ale nic nie znalazłem pisałem up 

to nie jest c++

zależy od języka

python to nie c++

jeśli to jest python to pierwszy wynik z google

I dbaj o to jak piszesz, bo w twoim pierwszym poście jest dużo błędów rzeczowych.

dobra dzięki za rozwiązanie i za pomoc.

można zamknąć 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...