Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zepsute pliki serwerowe by Terenzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

pobrałem pliki serwero terenzo http://www.mpcforum.pl/topic/768196-czyste-serverfiles-by-terenzo/

Robie wszystko tak jak na tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=roo_GUAZfUs

i instalacja przebiega pomyslnie wszystko jest niby ok

ale gdy chce wejsc do navicata to sie nie zalogoju bo wyskakuje blad ale za to moge sie zalogowac do filezilli i na odwrot 

Wchodze znowu do procesu instalacji i okazuje sie ze ip z końcówką 100 sie nie zapsiało oraz ten Net Mask tez zmienia sie na taki jaki byl wczesniej 

to samo jest  mob_proto nie da sie zmienic expa yang nic zmieniam zapisuje uruchamiam maszyne na nowo i lipa jest tak jak było na poczatku

strata czasu na te pliki 

A moze ktos wie jak to naprawic wgl postawil ktos serwer dedyk na tych plikach?

Opublikowano

by zmiany zostały zapisane w item_proto musisz je wyeksportować do txt i wgrać do /usr/home/mt2/db

Jak wyżej kolega napisał musisz wszystkie zmiany dodawać także przez fillezile.

Wchodze znowu do procesu instalacji i okazuje sie ze ip z końcówką 100 sie nie zapsiało oraz ten Net Mask tez zmienia sie na taki jaki byl wczesniej 

Zawsze jak wejdziesz ponownie w sysinstall -> Configure -> Network  

Będziesz miał czyste pole:

- tam gdzie masz ip z .100

- oraz net mask 255.255.255.255 (czy jakos tak )

Opublikowano

No okey ale dlaczego nie moge sie zalogowac do navicat ? a do filezilli moge i na odwrot raz tak raz tak

BO DO MYSQL JEST INNE HASŁO 

hasło do mysql

metineth

sygna.png

Opublikowano

BO DO MYSQL JEST INNE HASŁO 

hasło do mysql

metineth

wiem ze jest inne i w navicat wpisuje inne i w filezilli wpisuje inne 

Gdy chce sie polaczyc z filezilla to wyskakuje błąd przekroczony czas oczekiwania na polaczenie

błąd nie można połączyć sie z serwerem a wpisuje ip prawidlowe z koncowka 100 login root haslo 123456 port 22 i nic wyskakuja bledy

Opublikowano

wiem ze jest inne i w navicat wpisuje inne i w filezilli wpisuje inne 

Gdy chce sie polaczyc z filezilla to wyskakuje błąd przekroczony czas oczekiwania na polaczenie

błąd nie można połączyć sie z serwerem a wpisuje ip prawidlowe z koncowka 100 login root haslo 123456 port 22 i nic wyskakuja bledy

wyłącz zaporę systemową i antywirusa 

sygna.png

Opublikowano

omg wtf..

wpisz tak

hasło wpisujesz metineth 

6164114113835641071204.png

Wiem z Navicat sie juz polaczylem ale czasem mam tak ze próbuje sie polaczyc i sie nie da 

teraz mam problem z file zilla ip z koncowka 100 nazwa root haslo 123456 i nie chce sie polaczyc 

Opublikowano

omg wtf..

wpisz tak

hasło wpisujesz metineth 

6164114113835641071204.png

Wiem z Navicat sie juz polaczylem ale czasem mam tak ze próbuje sie polaczyc i sie nie da 

teraz mam problem z file zilla ip z koncowka 100 nazwa root haslo 123456 i nie chce sie polaczyc 

sorki nie doczytałem mój błąd ściągnij flashFXP i tym się łącz filezilla to.. i wyłącz zapore i antywirusa 

sygna.png

Opublikowano

Może opisze jak ja to robie widocznie coś źle robie

wchodze do navicat mob_proto zmienia dzikiemu psowi exp oraz gold min i max exportuje lacze sie z filezilla wrzucam ten plik do  /usr/home/mt2/db a ten stary usuwam 

zapisuje restartuje maszyne wchodze do gry no i nie dziala moze mi ktos wyjasnic co robie zle ?

Opublikowano

Po zalogowaniu się wpisz w konsoli następujące polecenia:

rm /var/db/mysql/account/string.ibd
rm /var/db/mysql/player/string.ibd

dodatkowo w razie występowania komunikatu "/etc/rc.conf - not found"
wpisujemy następującą komendę:

ee /etc/rc.conf

szukamy tego:

defaultrouter="Twoje IP"# -- sysinstall generated deltas -- # Sat Jan 18 10:00:06 2014

zamieniamy na to:

defaultrouter="Twoje IP"
# -- sysinstall generated deltas -- # Sat Jan 18 10:00:06 2014

zapisujemy (esc->a->a) i tyle.

CtV.png

Chcesz zapytać o serwer? Wejdź na naszego Ts3 oraz Facebooka!

http://www.mpcforum.pl/topic/1314410-vmss-nestium-23-arena-gladiatorow/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...