Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Do jakich ustawień powinno być 60 Fps?

Milian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w tytule. Coś się dzieje z moim kompem ostatnio. Bez nagrywania i z nagrywaniem. Rozdzielczość 1280 na 1024 i 1920 na 1080.

AMD Athlon x4 641 3 ghz
Gigabyte Radeon 260 R7 xoc 2 GB 
qoltec silentline 520w 
Motherboard a75-v pro 
Windows 8.1 Pro 
8 GB Ram

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

A ile powinno być FPS na maksymalnych?

Nie rozumiem pytania, ale domyślając się to 60FPS będziesz miał na maksymalnych detalach na tym sprzęcie.

Opublikowano

Nie rozumiem pytania, ale domyślając się to 60FPS będziesz miał na maksymalnych detalach na tym sprzęcie.

A mi ostatnio coś tnie, od miesiąca ponad. 

Opublikowano

Sprawdź temperatury. Nie wiem kto ci doradził kupować do tego 260X, ale jak najszybciej wymień zasilacz, potem CPU.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Sprawdź temperatury. Nie wiem kto ci doradził kupować do tego 260X, ale jak najszybciej wymień zasilacz, potem CPU.

Nie stać mnie, monitor i The Crew mam w planach. Kupiłem  mocną kartę, żeby gry nie lagowały. Temperatury sprawdzę. Żeby wymienić Cpu trzeba wymienić płytę główną. Z tego co wiem to jeden z najmocniejszych procesorów dla płyty głównej: Motherboard a75-v pro.  Jest jeszcze 651, ale dużo się nie różni.  

Opublikowano

Ok, po prostu trochę ryzykujesz trzymając tę kartę na tym zasilaczu, ale to twój wybór.

Nie zmieniałeś może sterowników albo coś w tym stylu?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ok, po prostu trochę ryzykujesz trzymając tę kartę na tym zasilaczu, ale to twój wybór.

Nie zmieniałeś może sterowników albo coś w tym stylu?

Wtedy kiedy lagi się zaczęły to nie. Lagów nie mam w słabszych grach, dopiero gdy procek jest zużywany 70% to FPS spadają. Mam Windows 8.1 Pro Update 1. W Battlefield 4 grając na wysokich/Ultrach zużycie jest blisko 100% a FPS nie dosięgają 60. Może to być wina, że gry mam zainstalowane na innym dysku/partycji niż system? 

Opublikowano

W Battlefield 4 grając na wysokich/Ultrach zużycie jest blisko 100% a FPS nie dosięgają 60.

To akurat oczywiste, na tym procku nie ma szans na stałe 60. Wychodzi na to że cep nie wyrabia w bardziej wymagających grach, ale czemu się to dzieje w Worldzie, to nie mam pojęcia.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

To akurat oczywiste, na tym procku nie ma szans na stałe 60. Wychodzi na to że cep nie wyrabia w bardziej wymagających grach, ale czemu się to dzieje w Worldzie, to nie mam pojęcia.

Napięcie procesora to 1.4125v. Może być? 

Opublikowano

Podaj temperatury, bo może ci się po prostu proc gotuje. Napięcie ręcznie ustawiałeś czy automatycznie?

Temperatura CPU dochodzi teraz do 40 stopni. Latem do 65. Napięcie jest stałe z tego co pamiętam. Jest jeszcze opcja zrzucania napięcia. 

Opublikowano

Temperatury ok. O ile się nie mylę, to proc standardowo pracuje na 2.8 GHz. Zmniejsz mu taktowanie z tych 3 na 2.8. Powinieneś też zasilacz wymienić zanim spali ci cały komputer.

Opublikowano

Nie wiem, czy w tym zagadnieniu się coś zmieniło, ale YouTube nadal odtwarza w 30 FPS. Niby i miały nadejść jakieś rewolucje, ale coś to wszystko ucichło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...