Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie Ddos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .. Mam taką sprawe. Niby atak Ddos da sie wykonac w cmd za pomocą pingu..

Okej mialem odpalone 3 cmd'ki po 50000 tyś bajtow szło w ip strony ( mojej darmowej )...

Trzymalem to tak z 7-8 min . Strona dalej trzymała ;p

Znajomi jak to robili to strona padala ;p...

Mam pytanie czy robie coś zle ? Czy za mało pakietow  ? ;d

Kur*a Moje Pole !

Wyjazd W Pole !

;)

Opublikowano

pakietów to masz za mało ... w głowie chyba chcąc pingowaniem powalić serwer

do ataków potrzeba mieć porządne łącze a nie necika którego raczej posiadasz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Na kiego kombinujecie z jakimiś pingami, kiedy każdy z Was może się złożyć po 10 zł (raz nie kupicie sobie czipsów przed pszyrką) i kupić dostęp do jakiegoś bootera?

Opublikowano

Jeżeli masz stronę darmową na hostingu to nadal pingujesz główny serwer... Byście trochę zrozumieli jak działają darmowe hostinig... Potrzbujesz spory upload i próbuj LOICem. ^^

Tym loicem Dobilem 2x do 40000 requsted i strona sie trzyma ._.

A w strone 5 tyś z opcji HTTP i nic

Kur*a Moje Pole !

Wyjazd W Pole !

;)

Opublikowano

Ehhh czy da sie to jakoś prosto wytłumaczyć....

Wiesz co myślał zwykły żołnierz w walce przeciw czołgowi w WWI ?

No właśnie nie wiesz...

Na 100% masz ogórkowy internet upload to 30 kb/s to także jest twój śmieszny limit wysyłania zapytań.

Wiesz jaki transfer ma serwer? nawet nie wspominam o samej mocy obliczeniowej...

Do tego wpisanie ilości "na raz" mało znaczy w LOIC twoj komp nie bedzie w stanie wysłać 5tyś(co i tak jestza małą liczbą) na raz....

Co do strony którą zablokował twój znajomy to pytanie brzmi czy strona padła czy jego transfer...

Atak polega na zmuszeniu serwera do obsługi dużych ilości danych... Przykładem może być np: tłoczenie sie do MPK o godzinie 7 rano kiedy wszyscy jadą do roboty, osoby które sie nie zmieszczą nie skorzystaja z usugi.

Twój polega na zawaleniu łącza i przetwarzaniu wypocin DDOS'u.

Innym ciekawym sposobem DDOS'u może być SQL inject i blind do zmuszenia strony do obliczania md5.

Wiec czy jesteś w stanie wygenerować taki ruch ? Wątpię... Jeżeli strona udziela limit transferu danych możesz spróbować go wykorzystać :D.

Opublikowano

Jesteś pewien, że SQL injection jest sposobem ddosa?

x' AND BENCHMARK(9999999,BENCHMARK(999999,BENCHMARK(999999,MD5(NOW()))))=0 OR '1'='1

Zajmuję się kompletnym tworzeniem stron WWW oraz zarządzaniem serwerami na linux. Kontakt na PW lub skype.

Opublikowano

Zwracam honor. Minęło parę lat odkąd interesowałem się "hakowaniem swoich darmowych stron", a w MySQLu nie siedziałem za dużo. Dzięki za wyjaśnienie.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...