Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z schematami w IslandWorld

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Na wstępie chciałem zaznaczyć, że jeżeli wprowadziłem temat nie w tym miejscu to od razu przepraszam. A więc przechodząc do tematu to mam problem ze schematami do pluginu IslandWorld. Moim celem jest stworzenie własnego schematu wyspy, żeby nie było tych dziwnych/standardowych, bo są zwyczajnie nudne, a serwer przez to mógłby być mniej oryginalny. Na początku zrobiłem wysepkę i zaznaczyłem teren, gdzieś tak około 50x50x50 kratek i wpisałem //schematic save schemat1.schematic po czym z folderu WorldEdit'a przeniosłem ten schemat do schematów w IslandWorld. Problem zaczął się w PermissionsBukkit, kiedy dodawałem uprawnienia dla gracza i uwzględniłem w nich te oto: islandworld.island.schemat1.schematic: true oraz islandworld.island.create: true

Gdy już wszystko zrobiłem, zapisałem i przeładowałem serwer to wszedłem na serwer jako Gracz i sprawdziłem działanie tego pluginu, lecz niezbyt on działa poprawnie, bo po wpisaniu komendy /is create wyświetla mi komunikat, że nie mam uprawnień do używania tego schematu (normal), który jest domyślnym schematem wysp dla IslandWorld.

Teraz moje pytanie brzmi, jaki w ogóle błąd popełniłem, że mi nie działa?

Opublikowano

A  czy masz dodaną permisję w PEX z nazwą tego schematu?

Nie oczekuj od dnia tego, co mogą dać jedynie lata. Ale nie zapomnij, że lata składają się z wielu dni, nie zmarnuj ani jednego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...