Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dawngate - przyszłość sceny e-sportowej?

bobic7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.
To co teraz napiszę, to moja ogólna ocena, moje przemyślenia, abyście zajrzeli do gry. Może komuś się spodoba.

Słyszałeś już o grze Dawngate? Tak? Grałeś? Nie przypadła Ci do gustu? Nie mogłeś się połapać o co chodzi w tej nowej, jak na MOBA, mapie? Chciałbym Ci w tym pomóc. O Dawngate pisało już wiele stron, tych polskich jak i zagranicznych. Pisały te małe portale, jak i całkiem pokaźne strony o grach. Wypowiadali się dość popularni ludzie na youtube. Wielu sądzi, że ta gra ma bardzo duży potencjał. Jest ona co prawda w wersji beta, rozwija się bardzo szybko. Dla przykładu można powiedzieć o samej mapie, o tym, jak bardzo się zmieniła w porównaniu do tej z zeszłego roku. Chodzi mi tutaj o grafikę, o wygląd, styl gry. Zmieniło się bardzo dużo, co można zauważyć gołym okiem. Dodatkowo bohaterowie i nowe patche są dodawane bardzo często. Dawngate, to gra przyszłości, gdy tylko lol się skończy... a skończy się! Uwierz mi na słowo! Teraz jest akurat dobry czas, aby o tym powiedzieć. Liga legend drastycznie się zmienia, co nie wszystkim przypadnie do gustu. Są też ludzie, którzy są bardziej ambitni, tak jak ja, i szukają nowych wyzwań. Moim wyzwaniem stało się Dawngate. Aktualnie można grać gry rankingowe, customy z botami, jak i zwykłe customy ze znajomymi(te customy można obserwować w trybie spectatorskim!). A o co chodzi z rankingiem? Chcesz być najlepszy? Ja bym chciał. Istnieje strona, która korzysta z kodu udostępnionego od developerów gry. Jest to ranking graczy. Od bronze do champion tiera. W wyższych dywizjach można spotkać głównie graczy amerykańskich, którzy moim zdaniem nie są zbyt wymagający. Osobiście sądzę, że nie umywają się oni do europy. Tylko jak to pokazać? Grać!
Aktualnie w grze są dwa serwery - Amerykański i Europejski(ten jest do godziny 24:00, gdyż aktualnie jest w wersji alpha). Ranking graczy jest połączony, można grać na tym i na tym serwerze, zdobywając punkty tylko w jednym rankingu. Jednym z problemów Dawngate może być dość długi czas oczekiwania na grę. Mowa tutaj o początkujących. Na wyższym poziomie graczy nie brakuje i czeka się ze 2-4 minuty. Problem kolejki nie wynika z samej gry(no może po części), ale głównie graczy. Brakuje w grze nowicjuszy, którzy pokusiliby się o dołączenie do przygody z Dawngate.

Jak opisałbym Dawngate w kilku słowach? - Napier****nka na całego. Dość krótki laning phase sprawia, że gra jest dynamiczna i sprowadza się do częstej walki. Większość bohaterów posiada darmowe umiejętności! Nie posiada many, czy jakiejś siły, energii. Większość jest po prostu darmowa! To sprawia, że bardzo często dochodzi do potyczek.
Podam tutaj stronę główną, wystarczy wpisać w google: dawngate, stronę do rankingu graczy, jakby ktoś potrzebował:dawnscout, jak i stronę fanowską o grze: moba-champion
.
Co jeszcze chciałbym podać? A więc teraz doszliśmy do wątku o reklamie. Ty możesz nazwać to reklamą, ja po prostu chciałbym pomóc nowym graczom i chciałbym, aby więcej polaków(bo jesteśmy całkiem dobrymi graczami), usiadło przy grze.
Teraz podam poradnik do dżungli, mojego autorstwa, premierowy, pierwszy. Jakość mikrofonu pozostawia wiele do życzenia. Musiałem odszumiać mój głos, przez co może wydawać się troszkę zniekształcony. Ale wydaje mi się, że lepiej tak niż wcale.
Tematem poradnika jest las w dawngate oraz ogólnie mapa i jej nowe rozwiązania. Już niedługo mam zamiar nagrać kolejne poradniki. Na tematy takie jak: "Klient Gry", "Spells"(Czary), "Pozycje w grze"(gladiator, tactician itp.), "Wardowanie, czyli jak najlepiej wykorzystać jedynego warda", "Przedmioty", "Loadouts"(czyli runy), "Bohaterowie" i wiele, wiele innych. To od was zależy, czy powstaną te wszystkie poradniki. Wy będziecie grać, ja pomogę wam zacząć, opowiem co i jak.
Chciałbym was również poprosić, abyście ocenili mój pierwszy poradnik. Dziełem sztuki to on nie jest, głównie jakościowo, ale mam nadzieje, że pojawią się konstruktywne opinie.

Link do poradnika:

Wy grajcie, ja wam pomogę to wszystko ogarnąć, razem przewrócimy ranking tej gry do góry nogami! Jeżeli macie pytania, piszcie w komentarzach.

Pozdrawiam, bobic7

PS Szacunek dla tych, którzy dotrwali do samego końca!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...