Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

The Sims 4 - duże lagi.

KewinKwK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z grą The Sims 4 a otóż mam straszne lagi(na demie gra śmigała że aż miło 100+ fps) a obecnie 20-30 fps na minimalnych i na najmniejszej rozdzielczości.

Mój PC:

Procesor:AMD Athlon™ II Dual-Core M320 2.10GHz
Karta Graficzna:ATI Mobility Radeon HD 4200 Series
Ilość Ram:2GB
System Operacyjny:Windows 7 Home Premium 32-bit.

Dodam że The Sims 3 chodziło mi o niebo płynniej.

7pkfsnrcl4eg.png

Opublikowano

Nie jest zbyt mocny ten sprzęt. Zaktualizuj direct i sterowniki do karty graficznej. Możesz również użyć Ccleaner.  Ja też mam dobry PC a na ultra potrafi spać poniżej 30 klatek/s. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Ja zapytam jeszcze... czy gra jest oryginalna ? EA Games lubią robić takie żarty :3

Demo chodziło Ci płynnie ponieważ zawierało sam CAS, nic więcej.

Ale skoro TS3 chodziło "płynnie" to może użyj programów typu CCleaner, powyłączaj autostart niepotrzenych programów, ew. przeszyść dysk na którym zainstalowane są Simsy 4. Dodatkowo program AVG Tune Up też powinien pomóc, spróbuj

Opublikowano

Nie jest zbyt mocny ten sprzęt. Zaktualizuj direct i sterowniki do karty graficznej. Możesz również użyć Ccleaner.  Ja też mam dobry PC a na ultra potrafi spać poniżej 30 klatek/s. 

CCleaner to za przeproszeniem gówno. Tylko zajmuje miejsce na dysku... Spróbuj zmienić ustawienia graficzne i zaktualizuj DirectX. A masz VSync włączony?

Opublikowano

CCleaner to za przeproszeniem gówno. Tylko zajmuje miejsce na dysku... Spróbuj zmienić ustawienia graficzne i zaktualizuj DirectX. A masz VSync włączony?

No bardzo, zwłaszcza wyszukiwanie zbędnych wpisów rejestru, gdzie ręcznie zajęłoby to 1h~.

@av

ogarnij sobie advenced system care.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...