Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PL czy DE

Kruzoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na DE masz większą kulturę niż na PL'u, lecz na DE bariera językowa jest największym problemem, choć jeśli dobrze znasz niemiecki to nie powinieneś mieć dużych problemów. Ja wolę PL'a bo łatwiej poznać nowych ludzi i znaleźć fajną famkę. Co do cen to na DE łatwiej jest się wybić chodząc na same BB i dropiąc itemki z mobków, ale na PL'u też nie jest super trudno.

Opublikowano

Zalety PL:

- Język

i to chyba wszystko. No chyba, że chodzi o glacę w trakcie rajdu caligora (nie jest pełna nigdy właściwie), no ale minus jest taki że ludzie na PLu robią te rajdy faktycznie godzinę.

Zalety DE:
- Masakrycznie niskie ceny (na 90+ zrobisz 5x glacerusa i stać cie na około 35 perfum, więc.. + BB, arena talentów. Ja w ciągu ok. 2 dni na samych rajdach, i może 2x grenigas dorobiłem się eq +8, teraz wbijam u)

- Kultura. Zdecydowana różnica. Nawet po angielsku możesz się z niemcami dobrze dogadać.

- Ilość ludzi. Na DE gra 4x więcej ludzi niż na PLu (stosunek Avalon -> Ancelloan)

- Łatwiej jest się wybić. 90lv to kwestia miesiąca-dwóch miesięcy na LoD, eq łatwo jest się dorobić, pety też tanie.

- Można na tym zarabiać. 1kk chodzi czasami nawet po 2 euro (8zł).

- Rajd Caligora w niecałe 5 minut, ale zawsze wygrywają anioły. (S1)

Wada jest tylko jedna. Czasami ilość ludzi daje w kość, i to porządnie. (aby wejść na glacę w godzinach 15-20 trzeba mieć mega farta). Plus jest taki, że repę na glacy wbijesz błyskawicznie (zwłaszcza na caligorze, jak jesteś u aniołów.)

To chyba wszystko.

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

DE

- Tanio, Niemcy maja dużo mamony.

- Dużo graczy ;> s3 u nich goni s1 u nas.. ;)

- LoD prawie cały dzień.

- SP1-4 taniutkie więc łatwy start można mieć.

- Ancki aktualnie około 100k/szt, kiedyś 40-50k.

- Speed wróżki 80-90k.

- Język wcale nie jest mega trudny.. tylko że ja jestem z Śląska ;D może dlatego bardziej mi podchodzi Niemiecki niż Angielski.

- Milsi gracze i moim zdaniem bardziej ogarnięci(nie ma to na celu obrażania Polaków).

Minus to taki że musisz znaleźć famkę ;D

ale nie wierze że niema tam Polskiej fam..

+ na 99% są Polacy bez famek więc można zawsze zrobić nową.

Ja mam postacie na s3 ale z braku czasu teraz przerwa(resellam) ostatnio z 200k zrobiłem ponad 1,5kk w 5-10min..

naprawde serwer warty uwagi ;) tym bardziej jeżeli potrafisz resellać.

S1 na DE raczej nie polecam :D za dużo ludzi.. to nie jest jak na PL - s2-3 pustki...

na S3 na DE jak wszedłem na glace to było więcej osób niż na Avalonie xD .

Prawda jest też taka że Polacy są poszkodawani w grach P2W.. wszystko idzie od nich w Euro a Polacy to biedny kraj..

i przez to że u nas jest o wiele drożej to mamy drogo w grze, to samo jest z grami np. na steam-ie, dla Niemca 50 euro to nic..

u nas to już jest około 200 złotych, 5 gier - 1000 złotych.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...