Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Out of Memory PermGen - Jak sobie z tym poradzić?

Degistive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

737781411230246285462.jpg

Czy już kiedyś wyskoczył wam taki błąd i nie mieliście pojęcia jak go naprawić?

Irytowało was to bo na forum nie było solucji na ten temat?

Mam nadzieje że ten poradnik pomoże wam to naprawić! 

Otóż: 

Jakiś czas temu pojawił mi się właśnie taki błąd.  Na forum nie znalazłem takiego poradnika. Dlatego postanowiłem że wyjaśnię wam jak ten problem naprawić. Zapraszam!  <3

To na prawdę nie jest nic trudnego. Launchery takie jak MagicLauncher, Keinett, orginalny MC, i kilka innych mają takie opcje jak edit profile, lub podobne.

Edycja profilu wygląda tak : 

190081411230246285462.png

Ale najbardziej interesuje nas właśnie ten "JVM Arguments", tutaj pojawia się cały problem. Jeżeli mieliście podobny kod, i minecraft wam się dopalał normalnie. Ale pojawiał się czarny ekran i nic się nie działo a w crashlogu pojawiało się właśnie to " Java run out of memory, permsize/permgen. A zatem solucja jest prosta, wystarczy dopisać małą linijkę na końcu kodu.

Podam wam dwa kody jeden zwykły, na tym występuje problem, a potem kod edytowany który rozwiązuje sprawę. 

Kod zwykły : 

-Xmx1G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn128M

Kod edytowany : 

-Xmx1G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn128M -XX:MaxPermSize=128M

Jak widzicie na końcu jest dodane -XX:MaxPermSize=128M i to rozwiązuje całą sprawę. 

Jeżeli wam nie działa 128M możecie próbować z takimi : 256M, 512M i wyżej, któryś wam zadziała na pewno. 

Jeżeli zrobiliście to inaczej to piszcie w komentarzach, może jest inna solucja jeszcze.

Pozdrawiam Degistive  <3

Kappa.

Opublikowano

@matixd3 Przepraszam za złe info, miało być "Na forum nie znalazłem takiego poradnika", zamyśliłem się i napisałem co innego. Jeszcze raz przepraszam, już zmieniłem. :)

Kappa.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...