Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego Komendy na Waat nie działają + Kilka Pytań!

GoldenCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż.. Próbowałem już wielu sposobów na wpisywanie komend na WaaT i niestety ale stwierdzam że one nie działają, nie mają wgl. żadnej reakcji na wpisywanie ich, baza danych została zrobiona za pomocą XAMPP, konto podstawowe te 1 z GM na 2 ustawione, jedynie postać została zrobiona w grze, co może być nie tak?

Kolejnym problemem jest ogromne DMG gdy założymy jakiś itemek np: na 30 lvl + 2 lub legendarny, DMG, RESY Itp.. Podnosi się do okoo 900000 z założeniem tego itemu, lista itemów jest w porządku są tam wpisane normalne DMG broni a tutaj coś się buguje.. ;x Oraz gdy wydropimy jakąś broń taką zwyczajną bez + itd.. to jest niby wszystko normalnie, bijemy po 50, 50, 80, nagle jakieś przeszycie i bijemy po 1000 Jakim cudem? ;>

SP - Karty Specjalisty, niby na najnowszym Waat powinny działać niestety nie działają, komendy nie reagują nic wgl. 

Kolejnym problemem jest to że zmiana klasy u NPC Mimi Mentor także nie działa, niby klikam by wybrać łucznika nic się nie pojawia/zmienia po relogu również.

Chciałbym spróbować zrobić taki serwer Waat dla kilku osób, taki serwer na którym można zdobywać tak jak w prawdziwym Nostale, niestety te rzeczy mi to utrudniają, Game Master bez komend + Gracz jak Pie***nie za przeproszeniem to wszyscy będą uciekać na drzewa.

image.png

Opublikowano

@Kubaman Pobierałem wersje 0.9a Pobierałem wersje 0.8a & 0.7.5 & 0.7 Wszystkie wersje nie mają komend ;/ W Cliencie piszę mi że jest to 1-0 Server Visible, czy to miało by coś wspólnego z tym?

image.png

Opublikowano

jeśli ci msg nie działa to pisz $msg (10 razy naciśnij spacje i pisz tekst)

Opublikowano

@myworld Brak Reakcji jest na każdą komendę, po co mam robić taką czynność jeśli to nie pomoże? Iż twój pomysł wydaję mi się bardzo inteligentny..

Zrobiłem jednak, msg działa, ale co z resztą komend ten sposób na nie nie działa? :)

image.png

Opublikowano

Wpisz $help i powinna wyskoczyć lista komend, jak się nic nie pokaże na 100% nie masz WaaT 0.9

@Artrix Niestety nic się nie pokazuje jest brak reakcji tak samo jak na inne komendy, działa $msg i działa $port to wszystko co działa.. A posiadam WaaT 0.9a pobierane od strony producenta dokładnie tutaj w tym temacie z linku : http://www.mpcforum.pl/topic/1067443-server-hamachi-waat-09/

image.png

Opublikowano

@GrAvItY1 Okej, dziękuje za odpowiedzenie na moje pytanko, pozostało jeszcze kilka spraw do wyjaśnienia :D Czyli serwera typu Medium się nie postawi ^.^ Zostaje tylko serwer PvP ;v

image.png

Opublikowano

Hmm.. Doszedłem do wniosku że może być to wina tego że na plikach WaaT 0.9a nie uruchamia się wgl. NTEmulator, CrashSender1402, Worldserver Report?

Owe Aplikacje nie uruchamiają się, był problem z dll więc zainstalowałem je i teraz jest kolejny błąd: http://zapodaj.net/images/ae520d96f8678.png 

Chyba że te pliki nie są potrzebne? Bez nich też serwer działa ;p Tylko może jest to wina że komendy nie działają? ;x

@Artrix @Kubaman @myworld @GrAvItY1

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...