Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ankieta: Najlepsza postać + [tut]

Degarus

Postać  

392 użytkowników zagłosowało

1. 1. Uniwersalna

• Wojownik Body
      175
    • Wojownik Mental
      75
    • Sura Wp
      67
    • Sura Bm
      8
    • Ninja Dagger
      43
    • Ninja Archer
      5
    • Szaman Smok
      11
    • Szaman Healer
      8
  2. 2. PVP

• Wojownik Body
      62
    • Wojownik Mental
      16
    • Sura Wp
      11
    • Sura Bm
      172
    • Ninja Dagger
      75
    • Ninja Archer
      21
    • Szaman Smok
      4
    • Szaman Healer
      31
  3. 3. PVM

• Wojownik Body
      83
    • Wojownik Mental
      122
    • Sura Wp
      133
    • Sura Bm
      15
    • Ninja Dagger
      24
    • Ninja Archer
      5
    • Szaman Smok
      5
    • Szaman Healer
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj wam napiszę jak stworzyć dobrze każdą Postać do PVP , PVE i Uniwersalna. Napiszę tutaj jak rozdać statystyki i skille.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Wojownik Body

Uniwersalna

Statystyki

1 w hp , 1 w siłę aż będzie to i to na maxa , reszta w zwinność.

Skille

Aura > Berserk > Wir Miecza > Trzystronne > Szarża

PVP

Statystyki

1 w hp , 1 w siłę aż będzie to i to na 50 wtedy maxujemy siłę , hp , zwinność.

Skille

Aura > Berserk > Wir Miecza > Trzystronne > Szarża

PVM

Statystyki

1 w hp , 1 w siłę aż będzie to i to na 50 wtedy maxujemy hp , siłę , zwinność.

Skille

Aura > Wir Miecza > Trzystronne > Szarża > Berserk

Opis Skilli :

Aura Miecza - typowy skill bodego, dodaje nam xxx do wartości ataku. Wartość zależna od Siły oraz poziomu skilla.

Berserk - skill zwiększający szybkość ataku oraz poruszania się, jego wada to zwiększanie otrzymywanych obrażeń, które wzrasta wraz z poziomem skilla.

Wir Miecza - skill atakujący, obszarowy, atakuje w promieniu 360 stopni. Dobry do pve.

Szarża - skill omdlewający, atakuje w promieniu 360 stopni. Dobry do pvp.

Trzystronne Cięcie - skill w którym każdy "cios" przebija się osobno przez obronę, ma obrażenia podobne do Wiru Miecza. Dobry do pvp.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Wojownik Mental

Uniwersalny

Statystyki

1 w hp , 1 w siłę aż będzie to i to na 50 wtedy maxujemy siłę , hp , zwinność.

Skille

Silne Ciało > Duchowe Uderzenie > Walnięcie > Tąpnięcie > Uderzenie Miecza

PVM

Statystyki

Skille

Sine Ciało > Duchowe Uderzenie > Tąpnięcie > Walnięcie > Uderzenie Miecza

PVP

Statystyki

Skille

Silne Ciało > Duchowe Uderzenie > Walnięcie > Tąpnięcie > Uderzenie Miecza

Opis Skilli:

Silne Ciało - skill dodający nam obrony, dodatkowo gdy jest włączony, nie upadamy na ziemię od uderzeń.

Duchowe Uderzenie - potężny skill ofensywny, bardzo duży DMG, średni promień rażenia. Świetny w pvp jeśli trafimy.

Walnięcie - trochę mniejszy DMG od duchowego, lecz uderza "dalej".

Tąpnięcie - skill obszarowy, zadaje obrażenia w promieniu 360 stopni, ma wbudowaną szansę na omdlenie.

Uderzenie miecza - skill skierowany w jeden cel, posiada wbudowaną szansę na omdlenie.

Sura WP

Uniwersalny

Statystyki

1 w hp , 1 w int aż będzie to i to na 50 wtedy maxujemy hp , int , siłę.

Skille

Czarowane Ostrze > Czarowana Zbroja > Uderzenie Palcem > Smoczy Wir > Rozproszenie > Strach

PVM

Statystyki

1 w hp , 1 w siłę aż będzie to i to na 50 wtedy maxujemy hp , siłę , int.

Skille

Czarowane Ostrze > Czarowana Zbroja > Smoczy Wir > Strach > Uderzenie Palcem > Rozproszenie

PVP

Statystyki

1 w hp , w 1 int aż będzie to i to na 50 wtedy maxujemy int , hp , siłę

Skille

Czarowane Ostrze > Czarowana Zbroja > Uderzenie Palcem > Smoczy Wir > Rozproszenie > Strach

Opis Skilli:

Czarowane Ostrze - skill dodaje wartość ataku oraz dodatkowo ma wbudowany bonus "Obrażenia będą dodawane do PŻ", który wzrasta wraz ze wzrostem poziomu skilla.

Czarowana Zbroja - skill dodający nam obronę, dodatkowo ma wbudowaną szansę na odbicie ciosu.

Strach - skill zmniejszający obrażenia fizyczne, otrzymywane od moobów i graczy. Dodatkowo nie atakują nas agresywne mooby.

Uderzenie Palcem - niezły skill ofensywny, duży DMG, średnie pole rażenia.

Smoczy Wir - pole rażenia 360 stopni, średni DMG, przydatny do pve.

Rozproszenie Magii - skill ofensywny o małym DMG, do jego wzrostu przyczyniają się "Obrażenia Magiczne" w broni. Ma wbudowany bonus na rozproszenie, czasowe wyłączenie oraz zablokowanie aktywacji wszystkich skilli wspomagających oraz buffów (Aura Miecza, sine ciało itp.).

Sura BM

Uniwersalny

Statystyki

1 w hp , 1 w int aż będzie to i to na 50 wtedy maxujemy hp , int , zr.

Skille

Mroczna Ochrona > Ognisty Duch > Ogniste Uderzenie > Sfera > Mroczne Uderzenie > Duchowy Cios

PVM

Statystyki

1 w hp , 1 w int aż będzie to i to na 50 wtedy maxujemy hp , int , siłę.

Skille

Mroczna Ochrona > Ogniste Uderzenie > Sfera > Ognisty Duch > Mroczne Uderzenie > Duchowy Cios

PVP

Statystyki

1 w hp , 1 w int aż będzie to i to na 50 wtedy maxujemy int , hp , siłę.

Skille

Ognisty Duch > Mroczna Ochrona > Sfera > Mroczne Uderzenie > Ogniste Uderzenie > Duchowy Cios

Opis Skilli:

Mroczna Sfera - skill, który ma bardzo duże DMG , lecz okropnie długi czas ładowania. Skierowany w jeden cel, przydatny do pvp.

Mroczne Uderzenie - skill o najmniejszym DMG z wszystkich skilli ofensywnych BM'a, lecz ma też najkrótszy czas ładowania. Skierowany w jeden cel.

Duchowy Cios - skill o dużym polu rażenia, średnim DMG oraz średnim czasie ładowania. Posiada wbudowany bon na spowolnienie. Skill za bardzo nie przydatny.

Ogniste Uderzenie - skill o 360 stopniowym polu rażenia, średnim DMG oraz czasie ładowania.

Ognisty Duch - skill, który co 3 sec uderza w losowy cel w zasięgu. Działa podczas omdlenia. Bardzo dobry do pvp.

Mroczna Ochronka - skill wspomagający. Wraz ze wzrostem Inteligencji oraz poziomem skilla , tracenie many zmniejsza się gdy skill zostaje ulepszony.

Ninja Dagger

Uniwersalny

Statystyki

1 w hp , 1 w zr aż będzie to i to na 50 wtedy maxujemy zwinność , hp , siłę.

Skille

Zasadzka > Wirujący Sztylet > Szybki Atak > Chmurka > Krycie Się

PVM

Statystyki

1 w hp , 2 w zr aż będzie zr na maxa to maxujemy hp , siłę , int.

Skille

PVP

Statystyki

2 w zr , 1 w siłę jak będzie zr na maxa to w siłę , hp , int.

Skille

Opis Skilli:

Zasadzka - W połączeniu z kryciem potężne DMG. Dodatkowo, gdy uderzymy nasz cel "w plecy", obrażenia są zwiększane.

Wirujący sztylet - skill atakujący o małym promieniu rażenia. Wbudowana szansa na otrucie. Dobry do pvp, gdyż możemy zadać potrójne. Przydatny także do combosów.

Szybki atak - skill teleportacyjny, średni DMG.

Trująca Chmura - dość dobry dmg, wbudowana szansa na otrucie. Dodatkowo na ten skill nie działa abs na sztylety.

Krycie - skill zwiększający obrażenia zadawane z Zasadzki.

Ninja Archer

Uniwersalny

Statystyki

Skille

Ognista Strzała > Trująca Strzała > Powtarzalny Strzał > Deszcz Strzał > Bezszelestny Chód

PVM

Statystyki

Skille

Ognista Strzała > Trująca Strzała > Powtarzalny Strzał > Deszcz Strzał > Bezszelestny Chód

PVP

Statystyki

Skille

Opis Skilli:

Ognista Strzała - skill atakujący kilka celów blisko siebie, wraz ze wzrostem odległości od celu, DMG maleje.

Trująca Strzała - skill atakujący kilka celów blisko siebie. Wbudowany bon na otrucie. Średnie DMG.

Powtarzalny strzał - wypuszczamy kilka strzałów jednorazowo, dobry DMG.

Deszcz Strzał - skill do expa, atakuje kilka celów, DMG małe.

Bezszelestny chód - skill zwiększający szybkość poruszania.

Szaman Smok

Uniwersalny

Statystyki

20 w hp , maxujemy int , hp , zr.

Skille

Smoczy Skowyt > Strzelający Smok > Pomoc Smoka > Błogosławieństwo > Talizman > Odbicie

PVM

Statystyki

1 w hp , 2 w int aż będzie int na max to maxujemy hp , zr , siłę.

Skille

Pomoc Smoka > Błogosławieństwo > Smoczy Skowyt > Strzelający Smok > Talizman > Odblicie

PVP

Statystyki

Skille

Pomoc Smoka > Strzelający Smok > Smoczy Skowyt > Błogosławieństwo > Talizman > Odblicie

BUFF

Statystyki

Wszystko w int , hp , zr.

Skille

Pomoc Smoka > Błogosławieństwo > Odbicie > Smoczy Skowyt > Strzelający Smok > Talizman

Opis Skilli:

Pomoc Smoka - buff zwiększający szansę na krytyczne uderzenie.

Błogosławieństwo - buff zmniejszający otrzymywane obrażenia.

Odbicie - buff zwiększający szansę na odbicie ataku fizycznego.

Smoczy Skowyt - skill ofensywny, 360 stopniowy promień rażenia. Dość duży DMG, przydatny do expa. - skill może podpalić.

Strzelający Smok - skill ofensywny, atakuje wszystkie cele jakie spotka na swojej drodze. - skill może podpalić.

Latający Talizman - skille ofensywny, atakuje jeden cel, średnie DMG, dobry do pvp.

Szaman Healer

Uniwersalny

Statystyki

Skille

Przywołanie błyskawicy > Leczenie > Burzowy Szpon > Błyskawiczny Rzut > Zwinność > Zwiększenie Ataku

PVM

Statystyki

Skille

Leczenie > Burzowy Szpon > Błyskawiczny Rzut > Wystrzał Błyskawicy > Zwinność > Zwiększenie Ataku

PVP

Statystyki

Skille

Przywołanie Błyskawicy > Leczenie -> Błyskawiczny Rzut > Zwinność > Burzowy Szpon > Zwiększenie Ataku

Opis Skilli:

Leczenie - jak sama nazwa wskazuje, skill leczący. Odnawia nam daną ilość punków PŻ. Stopień leczenia zależy głownie od obrażeń magicznych oraz poziomu skilla.

Zwinność - skill zwiększa szybkość zaklęcia oraz szybkość poruszania się.

Zwiększenie Ataku - skill podnosi naszą wartość ataku.

Błyskawiczny Rzut - średni DMG, bardzo szybko się ładuję , dobry do pvp.

Przywołanie Błyskawicy - dość dobry DMG , skill atakuje kila celów.

Burzowy Szpon - średni DMG, średni czas ładowania, atakuje kilka celów.

Wojownik

Wojownicy są najskuteczniejsi w walce wręcz ze względu na swoje umiejętności oraz wytrzymały pancerz. Dążą oni do zdobycia jak największej siły oraz równowagi umysłu.

W rezultacie używać mogą dwuręcznych mieczy zadających potężne obrażenia oraz tarcz, dzięki którym mogą bronić się przed atakami wroga.

pos1.jpg

Sura

Sura to wojownicy, którzy posiedli magiczne moce w momencie gdy zdecydowali się wyhodować Demoniczne Nasienie na swojej ręce. Dlatego właśnie są niepokonani w walce wręcz lub w niszczeniu wroga na odległość za pomocą magii.

Jako wynik poświęcenia tym zdolnościom, mają możliwość rozwijania swoich zaklęć ofensywnych oraz wspomagających.

opissura.jpg

Ninja

Ninja są zawodowymi zabójcami, potrafiącymi atakować z zaskoczenia. Używają tylko lekkich zbroi aby zachować zwinność oraz szybkość.

Jako wynik poświęcenia tym zdolnościom, Ninja są mistrzami w walce zarówno sztyletami jak i łukiem.

ninja2h.jpg

Szaman

Szamani dzięki swej mądrości potrafią używać zaklęć oraz magii. Ich mistyczna moc potrafi być bardzo przydatna podczas walki oraz do wspomagania swoich sojuszników.

Jako wynik poświęcenia tym zdolnościom, Szamani mają możliwość zwiększania zadawanych obrażeń, a także możliwość rozwijania zaklęć uzdrawiających oraz wspomagających.

opisszaman.jpg

Nie wytykajcie mi tu błędów bo i tak ich nie poprawię zawsze mi się dobrze grało na takim buildzie :)

Opublikowano

Zacznijmy od szamana smoka:

Pomoc Smoka > Błogosławieństwo > Smoczy Skowyt > Strzelający Smok > Talizman > Odblicie

Uniwersalny? Kur...ka wodna mać mnie tu ściska! Jak szaman ma expić z dwoma buffami? ;x Popraw na Skowyt -> Strzelak -> buffy lub Strzelak -> Buff -> Skowyt -> Buff

Buff statystyki 1:1? Kur..ka znowu wodna mać... Full INT-.-

PVE:

Jak na początku..

Heler to samo

Leczenie > Burzowy Szpon > Błyskawiczny Rzut > Wystrzał Błyskawicy > Zwinność > Zwiększenie Ataku

Skąd wziąłeś te nazwy? CTRL + C - CTRL + V...

Przywołanie błysk -> leczenie -> rzut/szpon -> szpon/rzut...

KURW...-.-

Szpon najmniejszy DMG... Po co komu w pvp w wiele rzeczy zaatakować? ;x Jedynie wojny.

Przywołanie -> eczenie -> rzut -> zwinka

Na resztę nie mam siły.

Nie udawajcie pseudo-kur-znawców... Zanim coś napiszecie zagrajcie postacią, co najmniej 50poziom, potem się chwalcie swoimi zdolnościami. Pap

Opublikowano

Nie no troche żal mi was ludzie....

Do pvp nie jest sura bm najlepsza tylko dagger... Według mnie logiczne gdy ma się krycie na g1 i zasadzke na p to możę ci pierdo*** 7k w plecy z byłsk+0 .... A taki sura zanim walnie takie 7k to będzie czekać na załadowanie skilla...

Do pve to też oczywiste że Sura wp.... Wp to najlepsza postać do zarabiania dobra na bossy i na metki. Kiedys miałem 79na monku z only eq+9 magia bojowy itp i na noc jak dobrze dropi da się 400-600kk wyciągnąć

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

c00bra a na jakim to było privie? Na polskim żeby 79 surą zarobić 400-600kk byś musiał z tydzien zarabiać więc nie wygaduj mi tu takich pierdół.

PS:zawsze sie szarże bodym na koncu maxuje bo szarza ok ale trzystronne wali po 2k z jednego uderzenia a ma 3.

Ni plus ni minus bo grałem na paru privach i troche inaczej sie maxowało ale napracowałeś się.

Nick:Drecv

Server:Kirian

Lvl:61

Klasa:Woj mental

Gildia:Kaliber

WnX 64 - Wolfenstein Enemy Territory Aimbot & Wallhack

Opublikowano

Do pvp nie jest sura bm najlepsza tylko dagger... Według mnie logiczne gdy ma się krycie na g1 i zasadzke na p to możę ci pierdo*** 7k w plecy z byłsk+0 .... A taki sura zanim walnie takie 7k to będzie czekać na załadowanie skilla...

Do pve to też oczywiste że Sura wp.... Wp to najlepsza postać do zarabiania dobra na bossy i na metki. Kiedys miałem 79na monku z only eq+9 magia bojowy itp i na noc jak dobrze dropi da się 400-600kk wyciągnąć

Ta może i wali 7k w plecy ale sfera na p i ci 10k zasadzi i leży twój dager w sekunde po skilu.

A co do BUFFA nie daję się 1wit i 1int a ALL W INTA.

League of Legends

Opublikowano

Jezu...

Grałeś Dagger'em ?? Chyba nie.

PvM :

2:1 Dex Vit. Robimy tak aż wymaxujesz DEX. Później 2:1 Vit Str.

Skille :

Wirujący - Zasadzka - Szybki- Chmurka

PvP :

2:1 Dex Str. Robimy tak aż wymaxujesz DEX. Później 2:1 VIT Str.

Skille :

Zasadzka - Wirujący - Szybki - Krycie

PAMIĘTAJ !!!!!!!!!!

Zręczność JEST NAJWAŻNIEJSZA u Dagger'a. ZWIĘKSZA DMG ZE SZTYLETÓW JAK I ZE SKILLI!!!!!!

[b]Pomagam w sprawach związanych z komputerkiem...[/b]

[center]Daj [color=green][size=15]+[/size][/color][/center]

Opublikowano

uniwersal

Woj Mental duży deff słaby dość atak dobre skille ;]

PVP Ninja łuk dobry łuczek kd i skille to istny zabójca ;] nawet sura bm nie da rady ninji łuk ;]

PVM yy nie wiem ja grałem mentalem i najbardziej mi sie podobało a pozatym body i WP

Opublikowano

Któryś tam up.. PvE = Player versus Environment; wolno tłumacząc - gracz kontra otoczenie (mooby itp). Player vs Everything też się używa, ale pierwotne znaczenie tego skrótu jest takie, jakie podałem wcześniej.

Pozdrawiam.

P.S.

Jak się na czymś nie znasz ("na Healerze nie znam się za bardzo") to po prostu o tym nie pisz. Lepiej mniejszy poradnik, a dokładniejszy, niż wielki z błędami.

Być nie mieć...

Opublikowano

Yhym, a ja jestem sura archer z dzidą.

Sura z duszka atakuje średnio co 4sec.

A codo twojego sury WP to podaj nick sprawdzę w rankingu, 400kk w noc? to ja max chyba 50kk wyciągałem...

Gość Mounthains
Opublikowano

ze względy na dużą ilość tematów podklejonych, topic odpinam

Opublikowano

Kolejny poradnik zbudowany na zasadzie C+ctrl, ctrl + V...

Nawet nie chce mi się tego czytać.... STaty dla bodiego złę, dla mentala tymbardziej, ninji również i szamanki a o surze to już nie wspomne.

Tak powinny wyglądać:

Body. siła 2:1 wit, później jak mamy siłę na 90, to dex 2:1 it.

To samo mental tyle że zamiast siły wit, wit 2:1 sił, wit na 90 >>> sił 1:2 dex.

Sura wszelkiej maści, int 2:1 wit. int na 90 >>> bm, wit 1:2 dex, wepaon mamy wit na 45 i go tak zostawiamy, maxujemy dex a następnie resztę w siłę.

Ninja, dex 2:1 wit a nie siłę... po dexie na 90, mamy wit na 45 maxujemy siłę a dopiero potem wit.

Szamanka, int 2:1 wit, po int na 90 dajemy, dex 2:1 wit.

Wystarczyło trochę na forum pla poszperać i byś wiedział... xD

Jezeli chodzi o postać uniwersalną to dla mnie są to : dagger, wepaon i body.

Do pvp archer, healer, bm i dagger.

A reszta daję sobię radę w obydwu dziedzinach. :)

beztytuuwxp.png

Hihihihi ^^

Opublikowano

Mi się na takich dobrze grało na PL jak i na Priv :) i nie jest to Ctrl + C , Ctrl + V

To nie jest Ctrl + C i Ctrl + V.

To jest PPM "Kopiuj" i PPM "Wklej". =.=

Dobrze że został zdjęty z podpiętych bo żal dupe ściska.

Nowi gracze zgłupieją, jak to przeczytają.

Chyba żadnej klasy do końca poprawnie nie opisałeś :<

sygnaturae.png

Genialna sygna by duds.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...