Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer RPG/RP - co sądzicie?

Ziela

Serwer RPG/RP  

15 użytkowników zagłosowało

1. 1. Chcielibyście taki serwer, który jest wspomniany poniżej?

• Tak, chętnie zagram!
      12
    • Tak lecz zmieńcie kilka rzeczy (napisałem w komentarzu)
      1
    • Nie, nie chcę.. Stfe! Fuu!
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Piszę ten temat aby wiedzieć czy spodobałby wam się serwer taki, który zaraz opiszę. Więc:

Wraz z ziomkami chcemy zrobić serwer, który miałby w kilku dziesięciu procentach odwzorowywać świat realny. Czyli, że wcielacie się w rolę pewnego faceta bądź jakieś kobiety i po prostu żyjecie według własnych zasad. Możesz zostać farmerem, handlarzem, piratem, władcą, bądź strażą. Na serwerze istniałyby oczywiście komendy, które byłyby potrzebne do odgrywania czyli komendy /me i /do. - Dzięki tym komendom można by było wykonywać czynności (nie animacje bo się tak nie da). Tu nie będzie żadnych ras - to będzie zwykłe (prawie) życie. Chcemy aby gra toczyła się na jakiś wyspach. Myślimy nad karaibami ale wszystkiego nie da się uczynić. Na serwerze istniałby system statków czyli, że jak ktoś z was stworzy np. biznes "stocznie" to pracownicy tego biznesu tworzyliby statki a tymi statkami można by było pływać. Wszystko zależy od was. Czy chcielibyście taki serwer. 

Piszcie co mamy dodać co usunąć. Głosujcie w ankiecie!

Opublikowano

Kiedyś chciałem coś takiego zrobić, na 100% wypali, zagram na pewno, poza tym RPG są fajne :D.

Pomysł fajny, jak wykonanie będzie dobre, to serwer będzie zapełniony.

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Serwery RPG Są z*******e dla mnie i one zawsze będą, na starcie jeżeli serwer jest dobrze rozreklamowany i dobrze zrobiony, nie ma tutaj mowy o tym aby serwer nie był zapełniony.

Minusem jednak serwerów RPG jest to, że one się szybko nudzą, i tutaj się zatrzymam, jeżeli miałbyś już tworzyć takowy serwer, to jak najbardziej polecam, ale zadbaj też oto, aby gra nie nudziła się tak szybko ;)

Pozdrawiam Mayard

Opublikowano

Oczywiście ! Serwer na pewno byłby jednym z bardziej popularnych serwerów w polsce (dobra reklama + pareset slotów), osobiście uwielbiam grać na serwerach RPG i tego typu jednak są to same serwery zagraniczne a polskie są takie sobie , na polskich nie gra głównie dlatego że są niedopracowane i robione na szybko , mam nadzieję że i wasz taki nie będzie :D

00768247823007970726.jpg

Opublikowano

Chcę aby serwer był jak najlepszy dlatego poszukuję budowniczych. Jak ktoś ładnie potrafi budować i ceni w sobie profesjonalizm to zapraszam na PW albo skype: zielaamd

Opublikowano

Maszynę już mamy. Potrzebujemy właśnie tak jak wspomniałeś jakiś epickich budowniczych oraz kilku też dobrych ludzi do zrobienia pluginów.

Opublikowano

Pomysł fajny, ale nierealny... wymaga ogromnego nakładu pracy. Chciałbym coś takiego zobaczyć, ale to sie raczej nie uda,

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

Pomysł dobry. Takich serwerów nie jest zbyt dużo dzięki czemu przy dobrej reklamie na pewno zyskasz graczy. Autorskie pluginy też muszą być, aby nie było tak samo jak na innych serwerach :).

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...