Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LoL - czy warto?

vPaN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemq.

Warto zagrać w lola?

wydaje się fajna, ale myślę, że jest skomplikowania i nwm czy warto pobierać i pykać ;p

Przy okazji proszę o jakieś poradniki na yt/tu jak zacząć (tzn od początku, razem z odpaleniem launchera xD)

Z góry dzięki, za każdą pomocną odp, leci lajk ;)

by Neosieł

Opublikowano

Pewnie, że warto. Pomogę Ci przejść przez początki w Lidze Legend -> jak coś to PW to się dogadamy

Fajna jest bo nie jest pay2win

Opublikowano

Jak najbardziej warto :)

Lol jest o wiele mniej skomplikowany niż Dota, wręcz bym powiedział, że nawet łatwa. :) Tylko zależy to wszytko od Cb. Znam ludzi którzy po 10-15 meczu już wszystko ogarniali, a znam takich co po 500 meczach nadal są bardzo słabi.

Warto pykać, ale nie samemu tylko ze znajomymi :) W tej grze community jest okropne, nigdzie nie widziałem gorszego więc... :D 

A tutaj masz taki poradnik jak mnw grać: https://www.youtube.com/watch?v=MLgyIjuuiig

916741414680034286162.png

Opublikowano

Jak zaczniesz grać w lola to Ciężko później przestać :]

działa jak narkotyk

Chyba, że pogras 10x yoloQ z debilami i ostry rage łapie :D

__

Dużym minusem gry jest to, że łatwo można się zdenerwować 

916741414680034286162.png

Opublikowano

Wiadomka, że warto. Początki będą ciężkie ale się nie zniechęcaj i graj aż w końcu Ci się spodoba, bo jest to jedna z lepszych darmowych gier. ;)

Opublikowano

Pooglądaj troche streamów jakichś graczy, to będzie Ci łatwiej, bo początki są trudne :P

No i oczywiście będzie Ci ta gra sprawiała przyjemność, jeżeli będziesz grał dla rozrywki, bo czasami można tu niezłych 'noobów' spotkać :D

279981407253602336505.png
Opublikowano

Nie warto. Grałem w tą grę 2 lata, od września 2012 do połowy sierpnia br. W swoich początkach (lub wtedy kiedy ja zaczynałem, 2012 rok) albo raczej podczas "złotego wieku" ta gra była bardzo przyjemna do popykania, mówię tutaj o Sezonach 1 i 2, czyli 2010-2012. Wtedy fajnie się grało, gra miała klimat, mapka mimo że wygląd starawy wyglądała hmm unikatowo i kojarzyła się właśnie z lolem, szczególnie niektóre elementy. Nie było tylu championów, grało się tym co się podobało. Wg mnie różnice nie były tak widoczne jak teraz. Aktualnie to ta gra już nie jest tą samą sprzed 2 lat. Sezon 4 wg mnie spierdolił gameplay, pojebane zmiany w systemie wizji; usunięcie Oracle, Trinkety, cóż. Oprócz tego teraz w grze mamy ponad 100 championów (nie wiem ile jest z Azirem bo nie gram już w tą grę tak 3 tygodnie)  a grywalne jest w zasadzie nieco ponad 30, może 40. W czasach sezonu 1 i 2 każdy champion mógł namieszać, teraz gra się raczej carry pickami, postaciami które same mogą wygrać grę. Kiedyś takie postacie jak Sion, Urgot, Poppy były uznawane na równi z innymi, dzisiaj są bezużyteczne i często są traktowane jako trolling. Kiedyś była spora różnorodność itemów, riot niby coś próbuje tu mieszać z itemami do ADC, ale uważam że za czasów sezonu 2 wybór był naprawdę szeroki. Kolejna rzecz, nowa logika rajotu która funkcjonuje od jakiegoś czasu - "coś jest ciągle pickowane na LCS = nerf lub nerf hammer". Za czasów S2 nie było LCS, co za tym idzie, nie nerfiono na prawo i lewo każdego. Obecnie 90% championów które lubiły pojawić się na LCS dostały albo dostaną nerfa. To samo dotyczy tier picków w danej mecie na daną pozycję. To co do tej pory pisałem było subiektywnym spojrzeniem na sytuację, a teraz trochę obiektywizmu, czegoś z czym każdy się (raczej) zgodzi: obecnie na LoL'u panuje straszliwe chamstwo, prostactwo i cebulactwo. Jeżeli dostajesz "rodaka" do teamu to licz się z nieprzyjemnościami, trollingiem, wyzwiskami na poziomie podstawówki. Druga sprawa, obecnie po dosyć głośnych aferach upowszechniono korzystanie z programu Bot of Legends. Umożliwia on wykonywanie combo pod zbindowanym klawiszem, oprócz tego exploity np E cassiopei zza pleców itp. Generalnie - "hax". Druga rzecz, czego totalnie nie popieram i sam tego nie robiłem mimo iż posiadam wiedzę na ten temat - drophackowanie. Dosyć modna rzecz - przegrywasz grę, puszczasz atak na serwer, serwer się restartuje (? - proszę poprawić jeśli nie tak) i gra pada, nie ma jej w historii, jakby się nigdy nie rozpoczęła. Ogólnie to prędzej stracisz nerwy niż zaczerpniesz przyjemności z tej gry. To było fajne tak jak mówię z 2 lata temu, obecnie to chamstwo, drophacki, bol. Tak jak nadmieniłem na początku, nie gram w tę grę od prawie miesiąca i nie żałuję - humor mi się poprawił, oprócz tego znalazł się czas na wiele innych rzeczy :)

Opublikowano

Jeżeli lubisz gry MOBA z teamówką to oczywiście, że warto. Jeszcze dodam, że jeśli jesteś fanem fantasy to tym bardziej twoim obowiązkiem jest w to zagrać. Poradniki znajdziesz w tym dziale. :)

Opublikowano

Warto ,ja zaczalem grac w 2010 r. gralem do 2012 i przestalem,teraz gram od wakacji i znowu mi sie ta gra podoba,codziennie gram:D

Pomoglem? Daj like:) Nic nie stracisz:)
Dzisiaj startuje moj serwer,link na dole godzina 17;00 1 Osoba VIP:)

http://www.mpcforum.pl/topic/1043844-zapowiedz-spolszczone-mcmmo-frakcje-skrypt-na-drop-1-osoba-wygrywa-vipa-duzo-skryptow-wszystko-dopracowane-zapraszamy/#entry8821556-Wyraz swoja opinie:)

Opublikowano

nie warto...

juz kupilem 4 klawiature i w myszce popsulem przycisk od dpi i te po bokach i dysk mi poszedl bo uderzylem i matryca w lapku

Opublikowano

nie warto...

juz kupilem 4 klawiature i w myszce popsulem przycisk od dpi i te po bokach i dysk mi poszedl bo uderzylem i matryca w lapku

Jak sie jest za przeproszeniem idiota to tak bywa..

Co do tematu: Gierke polecam :P Mozna fajnie np. z znajomymi popykac..Poogladaj sobie np. Nervariena , Disa , Snoowera itp..Jak chesz linki do ich youtuba / twitcha to pisz pw bo tutaj nie wiem czy moge podac a nie chce dostac warna ;p

Opublikowano

Polecam, ale jak ze wszystkim trzeba mieć umiar.

Ja w lipcu wbiłem srebro 4, teraz jestem srebro 5 bo chciałem odpocząć od mid or feed, yolloQ, troll bot itp (uroki gry na EUNE)

Gre jak najbardziej polecam, ale jak sie zajarasz to pewnie będzie jak ze mną ;__; ...

Pierwszego dnia po zainstalowaniu do 3 nad ranem grałem a o 8 na uczelni zajęcia...

Opublikowano

Mnie kolega namówił na grę przeszedłem poradnik i jakoś mi szła gra wbiłem 30 wało bronze 3 grałem cały czas i jakoś  wbiłem silver 3 jak dla mnie możesz nervariena oglądać na yt ma nowa serię robi poradniki do postaci ja osobiście nie uczyłem się grać z żadnych poradników.

Opublikowano

Warto troszkę pograć... tylko po 500 meczach na tej samej mapie już mam dość. Znajdź sobie kogoś do gry, bo jak grasz sam to ci się szybko znudzi

Opublikowano

Opłaca się tylko czasu zżera (.....)  - bardzo dużo, że się ładnie wyrażę. A tak poza tym nie wciąga jak zagrasz sobie jako adc na rankedach i spotkasz prawdziwy polski team to Ci się odechce ;>  

synga54pn_eqhqqqx.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie warto. Grałem w tą grę 2 lata, od września 2012 do połowy sierpnia br. W swoich początkach (lub wtedy kiedy ja zaczynałem, 2012 rok) albo raczej podczas "złotego wieku" ta gra była bardzo przyjemna do popykania, mówię tutaj o Sezonach 1 i 2, czyli 2010-2012. Wtedy fajnie się grało, gra miała klimat, mapka mimo że wygląd starawy wyglądała hmm unikatowo i kojarzyła się właśnie z lolem, szczególnie niektóre elementy. Nie było tylu championów, grało się tym co się podobało. Wg mnie różnice nie były tak widoczne jak teraz. Aktualnie to ta gra już nie jest tą samą sprzed 2 lat. Sezon 4 wg mnie spierdolił gameplay, pojebane zmiany w systemie wizji; usunięcie Oracle, Trinkety, cóż. Oprócz tego teraz w grze mamy ponad 100 championów (nie wiem ile jest z Azirem bo nie gram już w tą grę tak 3 tygodnie)  a grywalne jest w zasadzie nieco ponad 30, może 40. W czasach sezonu 1 i 2 każdy champion mógł namieszać, teraz gra się raczej carry pickami, postaciami które same mogą wygrać grę. Kiedyś takie postacie jak Sion, Urgot, Poppy były uznawane na równi z innymi, dzisiaj są bezużyteczne i często są traktowane jako trolling. Kiedyś była spora różnorodność itemów, riot niby coś próbuje tu mieszać z itemami do ADC, ale uważam że za czasów sezonu 2 wybór był naprawdę szeroki. Kolejna rzecz, nowa logika rajotu która funkcjonuje od jakiegoś czasu - "coś jest ciągle pickowane na LCS = nerf lub nerf hammer". Za czasów S2 nie było LCS, co za tym idzie, nie nerfiono na prawo i lewo każdego. Obecnie 90% championów które lubiły pojawić się na LCS dostały albo dostaną nerfa. To samo dotyczy tier picków w danej mecie na daną pozycję. To co do tej pory pisałem było subiektywnym spojrzeniem na sytuację, a teraz trochę obiektywizmu, czegoś z czym każdy się (raczej) zgodzi: obecnie na LoL'u panuje straszliwe chamstwo, prostactwo i cebulactwo. Jeżeli dostajesz "rodaka" do teamu to licz się z nieprzyjemnościami, trollingiem, wyzwiskami na poziomie podstawówki. Druga sprawa, obecnie po dosyć głośnych aferach upowszechniono korzystanie z programu Bot of Legends. Umożliwia on wykonywanie combo pod zbindowanym klawiszem, oprócz tego exploity np E cassiopei zza pleców itp. Generalnie - "hax". Druga rzecz, czego totalnie nie popieram i sam tego nie robiłem mimo iż posiadam wiedzę na ten temat - drophackowanie. Dosyć modna rzecz - przegrywasz grę, puszczasz atak na serwer, serwer się restartuje (? - proszę poprawić jeśli nie tak) i gra pada, nie ma jej w historii, jakby się nigdy nie rozpoczęła. Ogólnie to prędzej stracisz nerwy niż zaczerpniesz przyjemności z tej gry. To było fajne tak jak mówię z 2 lata temu, obecnie to chamstwo, drophacki, bol. Tak jak nadmieniłem na początku, nie gram w tę grę od prawie miesiąca i nie żałuję - humor mi się poprawił, oprócz tego znalazł się czas na wiele innych rzeczy :)

This

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Jeżeli masz mocne nerwy i nie wchodzisz w zbędne dyskusję i flamewary to spokojnie możesz grać,

ale społeczność jest chyba najbardziej toksyczna ze wszystkich gier i nie za bardzo lubią Polski - graczy z Polski, przez dzieci, które obrażają każdego.

Ale gra jest bardzo fajna i można się wciągnąć, system dywizji sprawia, że chce się grać i być lepszym. 

Więc jeżeli masz czas i chęci to naprawdę warto.

1361565342-U334301.png

By Maxiu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...