Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z pingiem

lolman z wt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam pewien problem. Ostatnio miałem takie dziwne przeboje z internetem i musiałem zmienić dostawcę. Wybrałem internet w T-Mobile ten LTE babka w salonie powiedziała, że w mojej miejscowości jest dobry zasięg no ok. To jest speed test http://www.speedtest.pl/test/92912240 . Niby dobrze ale jeżeli gram w lol-a to mam ping po 100 ale jak już zacznę wykonywać jakieś ruchy to mi skacze po 200+ i nwm co mam robić speed test niby ok a w lol-u laguje. Jak miałem internet w Play nie był żaden LTE a ni nic to o wiele lepiej chodził pobieranie w nim miałem po 200 kb/s max przeważnie 50-100kb/s a Teraz po 500kb/s pobieram i nie wiem kompletnie o co chodzi ? Siostra też ma swój mobilny lte z play i jak z niego kożystam to bardzo dobrze chodzi. Wie ktoś może o co chodzi ? Z góry dziękuję  :)

Opublikowano

Nie chodzi o gubienie pakietów tylko coś innego. Na speedteście ping jest może mniejszy ponieważ odległość serwerów na jakich jest postawiona stronka speedtesta jest o wiele mniejsza od odległości serwerów LoLa np ja na speedtescie mam pingu 20-25 a w LoLu mam ponad 60-70. Druga sprawa internet bezprzewodowy LTE/HSPA tak już mają - niewiele ale wyższe pingi są. Nic na to nie poradzisz. 

mpcSygna.png

Opublikowano

Tak pakietów nie tracę robiłem test z google a z internetem to siostra też ma w play lte i dobrze chodził lol na starym internecie play też dobrze chodził bez żadnych lte. Więc wina zasięgu ? Dodam że jak robiłem speed test internetu z play  to porównywalny był to tego mojego. Ok czaje lte tak ma ok 100 pingu ok ale jak mi skacze do 200+ to grać się nie da

Opublikowano

Tak pakietów nie tracę robiłem test z google a z internetem to siostra też ma w play lte i dobrze chodził lol na starym internecie play też dobrze chodził bez żadnych lte. Więc wina zasięgu ? Dodam że jak robiłem speed test internetu z play  to porównywalny był to tego mojego. Ok czaje lte tak ma ok 100 pingu ok ale jak mi skacze do 200+ to grać się nie da

Jeżeli masz 200+ to problem zasięgu lub jego braku, na 3G lepiej działał bo zasięg był lepszy. Prędkości z tego co widzę są prawie identyczne jak na 3G, bo ja u siebie na 3G mam też 4mb.

mpcSygna.png

Opublikowano

Zasięg mam 2 kreski na routerze ale babka w salonie przekonywała mnie, że LTE jest u mnie a router pokazuje 3G. Ale wcześniej miałem internet z play mobilny jak pendrive i tam miałem hspa i dobrze chodziła więc wina zasięgu ?

Opublikowano

Zasięg mam 2 kreski na routerze ale babka w salonie przekonywała mnie, że LTE jest u mnie a router pokazuje 3G. Ale wcześniej miałem internet z play mobilny jak pendrive i tam miałem hspa i dobrze chodziła więc wina zasięgu ?

Może masz LTE, ale zasięgu LTE nie łapie, dlatego router łączy się na 3G. Polecam rozglądnąć się za dodatkowymi mocniejszymi antenkami do routera, zasięg powinien się poprawić, a ping zmniejszyć. Jeśli router pokazuje 2 kreski to ping jest ewidentnie winą zasięgu.

mpcSygna.png

Opublikowano

http://allegro.pl/antena-11dbi-sma-modem-router-3g-4g-lte-hspa-hsdpa-i4583357728.html

Coś takiego, aczkolwiek nie gwarantuję, że pomoże, ale powinno. Nie wiem w jakim miejscu masz teraz ustawiony modem/router, ale najlepiej ustawiać go gdzieś koło okna - tak aby sygnał nie musiał przechodzić przez dużo ścian, bo one strasznie tłumią, popróbuj też poprzestawiać modem/router tak, żeby złapać jak najlepszy zasięg i wtedy przetestuj pingi ;)

mpcSygna.png

Opublikowano

Z zasięgiem w różnych miejscach próbowałem, wszędzie są 2 kreski. A może taka antena ? http://allegro.pl/oryginalna-antena-do-router-lte-huawei-b593-i4582212664.html

Nom, wygląda solidnie, ciekawe jak się miewa w praktyce. Patrz tylko aby pasowała do Twojego modemu. Trudno powiedzieć jak się to miewa w rzeczywistości, może ktoś inny się wypowie, kto miał z tym do czynienia w większym stopniu.

mpcSygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...