Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

10 pierwszych rankedów

Karyvlea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

chciałabym się dowiedzieć jak najwięcej na jakiej zasadzie działają te pierwsze 10. ^^ Bo słyszałam, że są najważniejsze, ale nie wiem do końca z jakiego powodu. Z góry dzięki za odpowiedzi. ;)

Opublikowano

Bo dzięki tym 10 meczom przydziela Cie do dywizji, od nich zależy czy będziesz w złocie czy brązie a to bardzo ważne.

Wygrasz 10 to świetnie i prawdopodobnie będziesz w Goldzie, przegrasz wszystkie to Brąz wita

Opublikowano

Bo dzięki tym 10 meczom przydziela Cie do dywizji, od nich zależy czy będziesz w złocie czy brązie a to bardzo ważne.

Wygrasz 10 to świetnie i prawdopodobnie będziesz w Goldzie, przegrasz wszystkie to Brąz wita

A tak mniej więcej od ilu zaczyna się srebro? ;) 

Opublikowano

A tak mniej więcej od ilu zaczyna się srebro? ;)

wygraj przynajmniej 5 i bedziesz miał to silver 5 podczas tych meczykow staraj sie grać jak najlepiej potrafisz i pickuj to czym umiesz dobrze grać i jest silne w obecnym czasie. Te gry decydują o tym gdzie będziesz wiec warto się postarać polecam  granie nocą np 23 i w tygodniu bo dzieciaczki juz ida spać i mniejsza szansa na rakow w teamie no i nie graj napewno po poludniu  bo wtedy gimbazium wraca do domu i pierwsze co robi to odplala kompa a pewnie wiesz jak to jest jesli juz grasz troche w lolola

Opublikowano

wygraj przynajmniej 5 i bedziesz miał to silver 5 podczas tych meczykow staraj sie grać jak najlepiej potrafisz i pickuj to czym umiesz dobrze grać i jest silne w obecnym czasie. Te gry decydują o tym gdzie będziesz wiec warto się postarać polecam  granie nocą np 23 i w tygodniu bo dzieciaczki juz ida spać i mniejsza szansa na rakow w teamie no i nie graj napewno po poludniu  bo wtedy gimbazium wraca do domu i pierwsze co robi to odplala kompa a pewnie wiesz jak to jest jesli juz grasz troche w lolola

właśnie grałem rankeda 2min temu  z polakami oczywiście trolle (gold 3). 

6 wygrnaych na 10 meczy => silver 2. 

Opublikowano

Ja wygrałem kiedyś 6 albo 7 i dostałem silver 4. To także zależy od Twojego MMR.

A możesz mi powiedzieć co to jest MMR i od czego to zależy? 

Właśnie mój problem jest taki, że ja praktycznie potrafię grać supportami. :/ I boję się, że ktoś mi zabierze tą rolę i będzie kłopot... bo nawet większość moich champów to supporty. ^^ 

Opublikowano

MMR to ukryty matchmakingratio, jeśli wygrywasz to rośnie, jak przegrywasz to spada. Im wyższe MMR(elo) tym grasz z lepszymi ludźmi i dostajesz dużo lp.

Kup sobie kilka podstawowych champów, Lucian, Tristana, Ryze, Ahri i masz po kłopocie :)

Opublikowano

Właśnie mój problem jest taki, że ja praktycznie potrafię grać supportami. :/ I boję się, że ktoś mi zabierze tą rolę i będzie kłopot... bo nawet większość moich champów to supporty. ^^ 

MMR to wartość obliczana z tego jak grasz, czyli porównuje twoje statystyki z statystykami innych graczy. Nie można dokładnie poznać swojego MMR, jednakże istnieje strona op.gg, która umożliwia zobaczenie twojego przybliżonego MMR(nigdy nie jest dokładne). Ale to dopiero jak wejdziesz do jakiejś dywizji.

Opublikowano

MMR to ukryty matchmakingratio, jeśli wygrywasz to rośnie, jak przegrywasz to spada. Im wyższe MMR(elo) tym grasz z lepszymi ludźmi i dostajesz dużo lp.

Kup sobie kilka podstawowych champów, Lucian, Tristana, Ryze, Ahri i masz po kłopocie :)

On też jest liczony podczas zwykłych rozgrywek? ARAM, 5v5, Dominion?

Właśnie nie grywam facetami. :3 Ahri mam w planach, oprócz tego mam MF, Caitlyn, Sivir, Oriannę... Ale i tak najpewniej czuję się jako support. 

Opublikowano

On też jest liczony podczas zwykłych rozgrywek? ARAM, 5v5, Dominion?

Właśnie nie grywam facetami. :3 Ahri mam w planach, oprócz tego mam MF, Caitlyn, Sivir, Oriannę... Ale i tak najpewniej czuję się jako support. 

Nie, na Twoje MMR mają tylko wpływ mecze rankingowe solo/duet.

Jak wygrywasz wszystkie rankedy a przegrywasz wszystkie normale, to MMR jest dalej dobre.

Opublikowano

Nie, na Twoje MMR mają tylko wpływ mecze rankingowe solo/duet.

Jak wygrywasz wszystkie rankedy a przegrywasz wszystkie normale, to MMR jest dalej dobre.

Czyli np. jeżeli najpierw wygram 5 rankedów (cały czas mi chodzi o te 10 pierwszych), a potem 5 przegram, to moje MMR będzie większe niż jeżeli bym najpierw przegrała 5, a potem wygrała? 

Opublikowano

Tak, dokładnie :P

Bo jak przegrasz pierwsze pięć to już jesteś na poziomie brązu.

O kurde. ;___; 

No dobra, dziękuję w takim razie. ^^ Temat można zamknąć. 

Opublikowano

O kurde. ;___; 

No dobra, dziękuję w takim razie. ^^ Temat można zamknąć. 

Najlepiej znajdź kogoś kto ma jakieś tam skillsy i z nim zagraj te 10 rankedów :)

giphy.gif

Potrzebujesz reklamy serwera Metin2?

Konkretny Youtuber zaprasza Cię do swojej oferty!

http://www.mpcforum.pl/topic/1249870-reklama-serwer%C3%B3w-metin2-youtube-8700-facebook-4100-grupa-metin2-3100/page-1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...