Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Automatyczne tworzenie - Applied Energistics.

cody3223

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zna ktoś sposób na automatycznie tworzenie np. carbon plate? Chodzi mi o to, że tylko w tedy kiedy kliknę "craft carbon plate" (w ME Terminal) przemaceruje mi coal na coal dust, potem zrobi z tego części do carbona, a potem skompresuje.

Opublikowano

AE 1 czy 2?

Na wersję Minecraft 1.6.4, nie do końca wiem czy to pomoże, ale np. procesory się craftuje z użyciem Quartz Cutting Knife i wkłada do piecA.

Opublikowano

AE1, ok, no to tak: robisz ręcznie jedną partię carbon dusta, i tak jakbyś robił normalną receptę w input dajesz jeden węgiel, a w output 1 coal dust, encodujesz i dajesz to to interface który stawiasz na maceratorze, z maceratora robisz import bus aby zabierało coal dust i masz automat do coal dusta, a potem na podstawie tego co zrobisz z maceratorem, poradzisz sobie z innymi maszynami

Walnij "Lubie to", to nie boli.

mca.pngczu.

Opublikowano

AE1, ok, no to tak: robisz ręcznie jedną partię carbon dusta, i tak jakbyś robił normalną receptę w input dajesz jeden węgiel, a w output 1 coal dust, encodujesz i dajesz to to interface który stawiasz na maceratorze, z maceratora robisz import bus aby zabierało coal dust i masz automat do coal dusta, a potem na podstawie tego co zrobisz z maceratorem, poradzisz sobie z innymi maszynami

Tylko miałem taki problem że mi non-stop robiło coal/coal dust, a jak usunąłem węgiel z export config to nie było w ME Acces Terminal widać tego Coal Dust do craftowania.

Jak rozumiem mam zrobić z Blank Pattern, Pattern z coal'em i wsadzić go do tej dolnej linijki Interface'a ?

Opublikowano

tak

Pojawił się pewien problem... w ME Acces Terminal nie widać tego coal dust do scraftowania, ani nie widać MAC (Molecular Asembly Crafing  czy jakoś tak)

Tworzę go prawidłowo ("rama" z tych bloków z takimi oczkami, zapomniałem nazwy, ściany z heat vent a w środku 1 lub 2 pattern provider cała reszta Crafting CPU)

Opublikowano

no to jest jakiś problem z modem, ale na wszelki wypadek daj ssa struktury

eh, teraz nie jestem na moim kompie, i przez weekend nie będę, ale to identico (4x4x4) takie coś: http://wiki.feed-the-beast.com/images/8/8a/MAC_03.png , http://wiki.feed-the-beast.com/images/b/bc/MAC_02.png z tym że w środku są 2 Pattern provider (tak jak na ss'ie) i cała reszta to Crafting CPU (6), podłączam to ME Cable do systemu (controllera)

Opublikowano

a dałeś do MAC'a (molecular assembly chamber) paterny? jeśli tak, to sprawdź czy w opcjach me terminalu nie masz włączonej opcji aby widzieć tylko przedmioty dostępne

Walnij "Lubie to", to nie boli.

mca.pngczu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...