Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Za ile ubedzie mi lp?

alemamfaze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

aktualnie jestem dV i mam 83 pkt. wiem ze nie wejde wyzej w tym sezonie. nie gram rankedow juz jakies 2 tyg i nie spadly mi lp jeszcze.

gram normale dla beki :D

w diamencie co ile spada te 15 lp?

albo jestem niedoinformowany i spadne odrazu do platyny? :P

Age is just a number :)

Opublikowano

no niby tak ale slyszalem ze im wyzsza liga to szybciej spadaja. np w challu wiem ze 7 dni jak nie grasz to spadna ci lp ;d

Bywalec
Opublikowano

spada 50 LP po 28 dniach a potem CHYBA co tydzien jeśli nie grałeś.

na pewno tak nie jest bo jak nie mialem kompa przez 3 tygodnie to spadlo mi z 53lp do 12

Z tego co wiem to tak właśnie jest.

Opublikowano

Najbezpieczniej będzie, jak wejdziesz raz na dzień na lola to wyświetli Ci się komunikat, że lp zostanie odjęte w jakimś tam czasie. Chodzi mi o to, że oni informują kiedy spada Ci lp ;d

Opublikowano

Degradowanie i utrata LP

Dlaczego tracę LP za brak aktywności?

Po 28 dniach braku aktywności w danej kolejce (brak rozegranych gier rankingowych) stanie się kilka rzeczy. Po pierwsze, zostaniesz ukryty w tabeli w swojej Lidze. Możesz również utracić LP w zależności od twojej pozycji w obecnym kręgu. Co każde kolejne 7 dni od tego momentu zaczniesz tracić LP aż nie rozegrasz gry rankingowej w tej kolejce. Liczba traconych w ten sposób LP dla każdego kręgu wygląda następująco:

• Diamond: 50
  • Platyna: 35
  • Gold: 25
  • Silver: 10
  • Bronze: 0

Jeżeli spadniesz w ten sposób poniżej 0 LP, zostaniesz automatycznie umieszczony w niższej dywizji. Jeżeli natomiast znajdujesz się w najniższej, piątej dywizji swojej ligi to trafisz do nowej ligi w niższym kręgu (przykładowo, spadniesz ze Złota V na Srebro I). Tl;dr nie rób sobie zbyt długiej przerwy. :)

Jak ustalane są moje LP po zdegradowaniu?

Jeżeli spadniesz do niższej dywizji lub kręgu, twoje lp zostaną ustawione na 25 lub 75, w zależności od twojego MMR w chwili spadku.

Jak działa degradowanie?

Oparte jest na twoich LP oraz wpływa na nie MMR. Jeżeli twój MMR jest znacznie niższy niż średnia twojej obecnej dywizji lub kręgu, to ryzykujesz zdegradowaniem za każdym razem, gdy przegrasz grę mając 0 LP. Choć istnieje system ochrony, jak opisaliśmy to wyżej, to nie trwa on wiecznie!

Opublikowano

Najbezpieczniej będzie, jak wejdziesz raz na dzień na lola to wyświetli Ci się komunikat, że lp zostanie odjęte w jakimś tam czasie. Chodzi mi o to, że oni informują kiedy spada Ci lp ;d

ja gram codziennie, ale wiem ze nie wbije nic wiecej niz ten d5 ktorego mam :D i dobrz ze sie wyswietli komunikat 

@ventual 

dzieki 

temat mozna zamknac juz wiem to co chcialem wiedziec :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...