Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początki w minecraft - od czego zacząć, tipy

rufus016

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko wszystkim.

Jestem Robert mam 24 lata i chciałbym pograć w MineCrafta.

Słyszałem wiele opini na jego temat, że jest lipa, że jest wypas itp.

No ale żeby się o tym przekonać trzeba samemu zagrać.

No i własnie w tym problem bo nie wiem od czego zacząć

I kieruje się do was abyście mi podpowiedzieli,

co pobrać, gdzie to znaleźć itp.

Więc czekam na waszą odpowiedź.

Pozdrówka. :)

Opublikowano

No to tak : 

1. Seria youtube z poradnikami

Link : 

Na youtube znajdziesz bardzo dużo poradników na temat minecrafta, jak zacząć, minecraft na modach(odradzam na początku) etc. Wybieraj te co mają troche więcej wyświetleń, bo te zazwyczaj są lepsze od innych. Minecraft na modach nie jest trudny ale najpierw polecam zagrać na survivalu i nauczyć się robić proste equipment takie jak miecze,zbroje, surowce itp. Abyś mógł jakoś zacząć to musisz się nauczyć craftować. 

2. Tutaj masz crafting guide : 

http://www.minecraft-crafting.net/

Klikasz na ikonke czego chcesz zcraftować i pokazuje Ci się crafting. :)

3. Moja opnia o mc : Ogólnie to wiesz masz mc, klocki budujesz starasz się przetrwać zimne noce i sprostać potworom. Jednak mnie tylko kręci minecraft survival na modach, bo zwykły się znudził. Na modach masz mnóstwo dodatków które urozmaicają całą rozgrywkę, i wiele innych rzeczy które są fajne :)

Krótka recenzja mc ( tak żebyś wiedział o co chodzi )  

Info : 

inecraft jest grą o eksplorowaniu, budowaniu i radzeniu sobie w niezbyt przychylnym środowisku. Umieszcza nas w matematycznie generowanym, blokowym środowisku i czeka na efekty. Poprzez unikalne przemieszanie banalnej mechaniki z niezwykłymi możliwościami jej narzędzi stwarza doskonałe pole do kreatywnej rozrywki, która – dzięki nieustannej perspektywie zagrożenia ze strony podziemnych i nocnych istot – staje się niezwykle wprost uzależniająca. Bardzo trudno opisać, jak wygląda sama rozgrywka, ponieważ to gracz decyduje, na jakim poziomie skomplikowania czuje się komfortowo.

Jeżeli chodzi o launchery to najlepiej mieć oryginalny premium :) Użytkownicy wyżej podali info o launcherach. 

To tyle ode mnie.

Pozdrawiam Degi  <3

Kappa.

Opublikowano

Zainstaluj Minecraft i odkryj wszystko sam - zacznij od Singleplayer. Pod żadnym pozorem nie oglądaj poradników bo będziesz nagle wszystko wiedział i gra na Singlu ci się znudzi. Jak już sam wszystko ogarniesz idź na jakiś serwer - możesz wbić na mój - zrobiłem klimatyczny/klasyczny serwerek (tylko że pozmieniałem craftingi więc mogą Ci się mylić jak nie grałeś w MC wcześniej). W tą grę warto zagrać - moim zdaniem najlepszy sandbox. Zobacz tylko jak się craftuje narzędzia - reszty nie podglądaj w necie tylko odkrywaj (szukanie po necie to jak czytanie książki od tyłu - znasz zakończenie więc po co czytać czyż nie?)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...