Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z texturami

Kejsar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Problem ten jest zauważalny już w character select, jedna z ras nie ma połowy ciała...

Gdy wejdę do gry wszystko wydaje się być normalnie, ale gdy zmienię ustawienia grafiki z very high na niższą to połowa textur znika.

Próbowałem restartować grę, bez skutku.

Niestety na grafice very high laguje mi gra, więc muszę znaleźć jakiś sposób na zmniejszenie jakości grafiki.

Moje parametry komutera:

karta graficzna - ASUS EAH4850 series
Ram - 4 GB
Procesor - AMD Athlon II X3 440 Processor 3.00 GHz
System operacyjny: Windows 7 Ultimate

Korzystam z DirectX 9.

Proszę o pomoc.

Opublikowano

To wina raczej tylko twojej karty graficznej, trochę z lamusa. :D Może minimalnie nie dawać rady z ta gra.

Tylko że jak miałem ustawione na początku very high widzialem wszystkie textury (z wyjątkiem Harani w character select), a gdy zmieniłem na niższe połowa textur zniknęła i teraz jak ustawiam z powrotem very high nie wracają już te textury. (Dodatkowo zapytałem się czy pójdzie mi ArcheAge w innym temacie i odpowiedział mi gość, że pójdzie na średnich)

Opublikowano

Spróbuj może napisać do nich ticketa. Jeżeli masz niezły internet, usuń i zainstaluj jeszcze raz, na pewno nie zaszkodzi. 

Internet mam nie za szybki, ale spróbować nie zaszkodzi :). Jak nie pomoże to napiszę do nich ticketa.

Opublikowano

Standardowo masz ustawienia "custom" czy tam "user" które są dostosowane do twojej karty graficznej.

Spróbuj na niskich ustawieniach, a chociaż same tekstury postaci.

Opublikowano

Standardowo masz ustawienia "custom" czy tam "user" które są dostosowane do twojej karty graficznej.

Spróbuj na niskich ustawieniach, a chociaż same tekstury postaci.

Nic to nie dało :(. Na innych ustawieniach niż very high nie widzę tekstur. Na very high widzę większość tylko niektóre są czarne.

Spróbuj może napisać do nich ticketa. Jeżeli masz niezły internet, usuń i zainstaluj jeszcze raz, na pewno nie zaszkodzi. 

Usunąłem, zainstalowałem jeszcze raz i nadal nie działają :(.

Opublikowano

Jeśli nie widzisz postaci albo tylko głowy afk tam z 5 min i popwinno byc ok bo ci sie wczytuje 

Nie widzę większości tekstur (są przezroczyste), a na maksymalnej grafice widzę większość, tylko niektóre są czarne.

Opublikowano

a jak nie za słaby komp albo net 

Nie sądzę, na najwyższych ustawieniach graficznych widzę wszystkie tekstury z wyjątkiem niektórych budynków i gór (są czarne), a na niższych prawie w ogóle. Mój kolega ma gorszy komputer a tekstury śmigają mu bez problemów. A net prawdopodobnie nie ma nic do tego, bo raczej gra nie pobiera tekstury podczas rozgrywki, tylko czyta z plików gry.  Oto czy gra mi pójdzie pytałem już w innym temacie (podpiętym) i założyciel tematu odpowiedział mi, że tak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...