Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmniejszenie w jakimś stopniu runtime error/c++

Gość Astivia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie zaznaczam,że pomaga to w lekkim stopniu - Do naprawy zostanie nam parę rzeczy( znaki zapytania przy teleportacji lub całkowite padanie clienta) tutaj mogę polecić jedynie Naida,ale bez zbędnego pierdolenia bo % się same nie zbiją.

1.Pobieramy taki o to programik -> http://www.ntcore.com/exsuite.php (strona wydawcy więc bez skana jak by się mod czepioł)

2.Gdy już zainstalujemy programik klikamy na naszą binkę prawym i wybieramy opcję

"Open with CFF explorer"

3.Wybieramy "File header"

4.Klikamy w miejsce click here

5. i zaznaczamy app candle 2gb

6.Wychodzimy, zapisujemy i gotowe.

TuT pisany samemu, program znalazłem dzięki guglowaniu jak zwiększyć exekowi pamieć czy coś w ten deseń.Hejt mode on.

Opublikowano

Nom, też polecam Naida jak zrobi binkę to nie ma c***a we wsi.

To jest bardziej zabezpieczenie przed mongołami którzy wrzucają do clienta co popadnie a nie łatanie błędu runtime error.

0LsM05U.png

Opublikowano

To jest bardziej zabezpieczenie przed mongołami którzy wrzucają do clienta co popadnie a nie łatanie błędu runtime error.

Smiech , na twojej bince nadal zamykało clienta.. a darmowa binka z połatanymi runtime jest w necie wystarczy użyc tak zwanego googla.

Opublikowano

Smiech , na twojej bince nadal zamykało clienta.. a darmowa binka z połatanymi runtime jest w necie wystarczy użyc tak zwanego googla.

Nie wrzucaj 2 razy tej samej mapy do clienta to nie będzie Ci zamykać clienta.

0LsM05U.png

Opublikowano

Type 2 robi swoje xD

Ta,ale przynajmniej w jakimś stopniu ogranicza z tego co zauważyłem.Że nima c***a we wsi też się zgodzę bo nie mam wyjścia :mellow:

Opublikowano

Smiech jeszcze bardziej na twojej bince co przelogowanie wypie.. clienta wziąłem binke z neta czystą bez twoich syfów i zero problemów.

Opublikowano

Smiech jeszcze bardziej na twojej bince co przelogowanie wypie.. clienta wziąłem binke z neta czystą bez twoich syfów i zero problemów.

Ogólnie to dziwne, ponieważ nigdy Ci nie modyfikowałem binki więc nie wiem po co wypisujesz tutaj na temat moich binek.

Gdybyś był klientem a nie stealerem to by Ci wszystko działało.

0LsM05U.png

Opublikowano

Buhahahaha

Co do poradniku NON SENS.

Hm kozaku i autor tematu wiecie co ja wam powiem?

Nie znacie się na tym błędzie a pitolicie za przeproszeniem głupoty.

Wy nawet nie wiecie dlaczego runtime error..

Nie wiecie gdzie szukać błędu a ja właśnie wiem i już udowodniłem że mój klient ważył 1.4gb i nie wywaliło ani razu runtime error ;)

Teraz w sumie waży 1.2gb i śmiga ładnie i testowane było na ponad 300 graczach.

Adres strony internetowej macie w profilu.

Ściągnijcie i przekonacie się że ani waga binki ani waga klienta nie jest winna. Chociaż to także jest wina tego ale najważniejszego nie widzicie i raczej nie zobaczycie.

Nie hejtuje czy coś ale napisałem tak gdyż piszecie a nawet nie wiecie jakie głupoty piszecie.

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Buhahahaha

Nie wiecie gdzie szukać błędu a ja właśnie wiem i już udowodniłem że mój klient ważył 1.4gb i nie wywaliło ani razu runtime error ;)

Ściągnijcie i przekonacie się że ani waga binki ani waga klienta nie jest winna. Chociaż to także jest wina tego ale najważniejszego nie widzicie i raczej nie zobaczycie.

Nie hejtuje czy coś ale napisałem tak gdyż piszecie a nawet nie wiecie jakie głupoty piszecie.

Pozdrawiam.

Mamy Ci przyklasnąć ponieważ odkryłeś coś co już było odkryte 3 lata temu?

0LsM05U.png

Opublikowano

Buhahahaha

Pozdrawiam.

Nominacja dla Ciebie na miesiąc wrzesień 2014:

w4xMHjc.png

@topic

Opisany sposób tylko zmniejsza częstotliwość występowania błędu. Naprawić ten błąd można tworząc dobrze clienta np. pozbywając się syfu, unikając plików typu patch i stosując dobrych programów do pakowania z dobrze przystosowanym poziomem kompresji itd. 

Opublikowano

734401411486351502825.png

@topic

Opisany sposób tylko zmniejsza częstotliwość występowania błędu. Naprawić ten błąd można tworząc dobrze clienta np. pozbywając się syfu, unikając plików typu patch i stosując dobrych programów do pakowania z dobrze przystosowanym poziomem kompresji itd. 

To ja będę hipsterem i zamiast p******** jak każdy tutaj o wywalaniu syfu czy zwiększaniu limitu w src powiem, że jeżeli wszystkie pliki w pack będą miały poniżej 90mb problem w magiczny sposób zniknie, to też było znane ~ 3 lata temu, w 100% sprawdzone, na Cavisie ani razu nikt nie dostał c++.

Opublikowano

Mamy Ci przyklasnąć ponieważ odkryłeś coś co już było odkryte 3 lata temu?

Buhaha stary po 1 nic nie odkryłeś do tej pory, odkryłeś minimalne wykrycie.

A ja usunąłem CAŁKOWICIE wywalanie tego erroru + moja binka waży 20mb, pack waży 1.2gb w tym powyżej 100mb paczki też są zapakowane.

Zapakuj teraz kozaku swoją binkę, i podobnie do mojego klienta i użyj tego sposobu a wywali w mig klienta ;) + obciąży Ci pamięć ram na kompie/lapku.

Sprawdź i potem pisz ok?

734401411486351502825.png

@topic

Dziękuje za nominację xD

Hm nie zmniejsza.

Nie muszę sprawdzać ale sprawdziłbym czy zmniejszyło by przy spakowanej bince 20mb i pack ponad 1.2gb ;p

Hm co do programu to daję sobie rękę uciąć że taki Naid nie będzie potrafić rozkminić działanie programu z topicu ;p

Ten programik nie służy do usuwania czy tam zmniejszania wywalania tego błędu. Ale cóż.

Nie polecam używać tego gdyż jak ktoś wejdzie do m1 i będzie tam z 100 ludzi to i tak wywali error. Jak ktoś ma 3gb ram na kompie/lapku to odradzam wchodzić do m1 przy 100 graczach xD

Kiedyś napiszę temacik jak usunąć CAŁKOWICIE error + mieć nawet 1.7gb klienta bez tego erroru. Sprawdzałem i działa u mnie. Przy 1.7gb wymagania kompa/lapka wzrosną tylko o pamięć ram bądź dobry procek ^^

Inkscape zmniejsza owszem ale do pewnego progu. Zmniejszy tylko do jakiegoś stopnia nie więcej w klientach niż 1.2gb albo nie więcej niż 1gb przy nowszym wyglądzie klienta, teksturek itd.

Powyżej tego progu/wyglądu itp wywalać będzie tak jak do tej pory + będzie mulić laptop czy tam komp.

@1361622928-U485574.pngautor i Naid, nie bądźcie mądrzy w piśmie.Sprawdźcie a potem napiszcie. Ja sprawdzałem i nie tylko to sprawdzałem. Dlatego też ten sposób to jest najbardziej debilny za przeproszeniem sposób jakiego zauważyłem.

Gratuluje Naidowi za większą głupotę niż do tej pory miał. Ciekawe co jeszcze odkryjesz? Że klient będzie latać? xD szkoda xD beka xD

Sorka lecz powiem Ci tak że dużo piszesz a mało robisz.

Tyle w tym temacie.

Ostatni długi post. Miłego sprawdzania i przekonania się że jednak ktoś inny ma rację.

Zanim będą hejty, proszę sprawdzić a potem hejty.

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...