Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Facebook - rubryka znajomych.

Vassopent

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Chciałbym wyjaśnić pewną sprawę dotyczącą facebook.

Otóż wchodząc na swój profil widzisz rubrykę z znajomymi, w rubryce dziewięć mord znajomych ( bynajmniej u mnie ).

I chciałbym się dowiedzieć czy te mordy znajomych w tej rubryce pokazują się losowo czy jest to oparte np. kto ile odwiedzał mój profil ?

Bo na pewno to nie jest wzięte od zaproszeń tzn. kogo pierwszego zaprosiłem.

Obserwuje to od dłuższego czasu i praktycznie cały czas ci sami znajomi się wyświetlają, czasami się zmieniają na innych a tak to praktycznie cały czas ci sami.

Mam 200 znajomych i z tego może 15 się wyświetliło w tej rubryce.

Od czego to zależy ?

O tą rubrykę mi chodzi:

36981698991419901985.png

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

To za c**j nie jest losowe,tak jak z polubieniami pod zdj czy byle gównem ,zawsze te same osoby po napisie "Ty" ,"Ty,(..) i innych iluś tam znajomych to polubiło" zawsze Te same osoby ,zapewne jest to jakiś algorytm ,ale nikt nie wie na jakiej zasadzie on działa .Można by spekulować ,ale kto to może wiedzieć ..

945be9e2a6c17df7med.jpg

Opublikowano

Mnie to bardzo ciekawi, bo wiele osób pisze, że to zależy od tego ile piszemy z daną osobą, ile wspólnie piszemy komentarzy pod danym postem etc. a to moim zdaniem wielkie fake.

Bo w rubryce znajomych u samej góry są znajomi z którymi nic nie pisze ani nie pisałem a tym bardziej nie udzielamy się pod tymi samymi postami etc. a może 4 znajomych to Ci z którymi się udzielam a reszta to nie piszemy z sobą a są na liście -.-

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

raczej fake bo dodałem typka 3 dni temu na fejsie, ani razu nie pisaliśmy i żadnej "wspólnej akcji" (nie byliśmy oznaczeni, nie lubiliśmy tego samego posta, nie jesteśmy razem w żadnej grupie) i jest on u mnie w ten tabelce więc pewnie losowo

Opublikowano

W tej rubryce pojawiają się znajomi, z którymi możesz np. często pisać, odwiedzać ich profil, dawać więcej like niż innym, albo facebook przedstawia ci w niej nowych znajomych, z którymi według niego możesz nawiązać kontakt :)

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...