Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybity palec

xemont

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, dzisiaj na wf'ie doznałem kontuzji palca u ręki. Po kilku godzinach Spuchł i stał się bordowy od środka. Niby nie boli ale pole ruchu jest dość małe, wiecie może co najlepiej zrobić w tym przypadku, jak myslicie trzeba z tym iść do lekarza czy samo przejdzie?

// tylko bez zbędnych trolli bo reporty się posypią.

Uczeń
Opublikowano

Posmaruj Altacetem i owiń jakimś bandażem, zmieniaj co kilka godzin. Ja tak robiłem i w 2 dni już prawie nie było oznak że cokolwiek mi się stało.

Opublikowano

Posmaruj Altacetem i owiń jakimś bandażem, zmieniaj co kilka godzin. Ja tak robiłem i w 2 dni już prawie nie było oznak że cokolwiek mi się stało.

A nie ma w tym nic groźnego ze jak na razie ruch w tym palcu jest nikły? i nie da się go do końca wyprostować?

Opublikowano

Posmaruj jakimś żelem, który masz pod ręką, usztywnij palca i owiń bandażem.

A nie ma w tym nic groźnego ze jak na razie ruch w tym palcu jest nikły? i nie da się go do końca wyprostować?

Nie, nie ma. Z reguły wybity palec ma ograniczone możliwości ruchu.

Uczeń
Opublikowano

To normalne, też tak miałem i bałem się że to coś poważnego, byłem w szpitalu i lekarz mi powiedział to samo, wziąć altacet i smarować. Po kilku dniach ręka jak nowa.

Jak chcesz mieć pewność to możesz się przecież udać do lekarza.

Opublikowano

.... skoro ma wybity to dlaczego po prostu nie pójdziesz do lekarza? Skoro płacisz składki na NFZ to dlaczego boisz się iść do lekarza? (według mojego kolegi Religia była tak nudna, że powybijał sobie wszystkie palce, przez 1-2 tygodnie go strasznie bolały aż w końcu poszedł do lekarza, efekt? Szyna, czy coś w tym rodzaju, bandaż i smarować czymkolwiek)

Opublikowano

Ja ogólnie do lekarza nie lubię chodzić i jak miałem taki przypadek to smarowanie altacetem, jakieś usztywnienie czym tam chcesz, żeby palec był prosty i obwinięcie bandażem. Powinno pomóc, jak nie będziesz widział jakichś zmian na lepsze to idź do lekarza, on Ci powie najlepiej co i jak.

Opublikowano

Jeśli możesz ruszać palcem to nie musisz iść do lekarza. 3 dni i będzie jak nowy, dodatkowo możesz dać do octu czy posmarować jakąś maścią do tego typu spraw

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...