Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiary grafiki na tło

Kuaczi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar na swojej stronie umieścić obrazek w tle. Nie wiem jakiej powinien być wielkości, aby był dobrze wyświetlany na wszystkich monitorach, albo chociaż na większości... Chyba najlepiej, żeby był jak największy i ustawić wysokość i szerokość na 100%, prawda? Myślicie, że 1500x1300px wystarczy?

Opublikowano

Jak dobrze pamiętam to do body w CSS

dodajesz to:

background: url("ścieżka_do_zdjęcia");
background-size: cover;
//I ewentualnie jeżeli nie chcesz aby tło się ruszało tylko ciągle było w miejscu to:
background-position: fixed;
//A jeżeli chcesz lub nie chcesz aby się powtarzało tło jak zcrollujesz w dół to:
background-repeat: repeat; / no-repeat;
//lecz moge się mylić bo nie mam czasu na takie sprawy (z stronami itd..) ostatnio czasu na nie 
Opublikowano

Zrób tło jak największe, najlepiej dla rozdzielczości full hd. Jeśli ustawisz tak jak wyżej to dla mniejszych monitorów tło ładnie się zeskaluje.

gamedevmania.com

Opublikowano

Na chwile obecna jest to 2k

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Opublikowano

Nie wiem co to za obrazek jeśli to jakieś zdjęcie aka Krajobraz etc to ci nie pomogę! Zrób tak jak osoby powyżej poleciły! Ale jeśli to obrazek powtarzający się tzn. np coś takiego

tTkaKLc.png

To wystarczy w CSS dać takie coś 

background-image: url("img/background.png");
background-repeat: repeat;

I powinieneś mieć grafikę na całej stronie bez względu na monitory! Wtedy taki obrazek może mieć nawet 100x100 chodź mniejsze też by działały 

Cześć...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...