Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zwiększą sloty?

MichalekOficial

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skąd my to mamy wiedziec. Mozesz napisac do supportu z zapytaniem ale raczej nie odpowiedza. Jak dodadza to sie dwoiesz ale raczej nie. Za tydzien beda puste serwery teraz taki popyt.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Na forum czy FP ani słuchu ani widu na temat kolejek ze strony adminów. Ludzie się podenerwują przy kolejkach i przestaną wchodzić na jakiś czas, a czy zwiększą sloty, czy dodadzą nowe serwery to powinni to zrobić i myślę, że o tym wiedzą, więc może coś wkrótce zrobią z tym. 

Opublikowano

Pewnie programują kolejne serwery , spokojnie . Pewnie teraz wszyscy administratorzy mają zawrót głowy .

Opublikowano

Pewnie programują kolejne serwery , spokojnie . Pewnie teraz wszyscy administratorzy mają zawrót głowy .

Nie. 

Nie są głupi i nie zrobią dużo serwerów bo potem trzeba by było łączyć. Dzisiaj o 6 rano wstałem to wszystkie serwery bez kolejki a gimbom szybko przejdzie. Część graczy pogra 3 dni dla testu gry i tyle. Za pare dni już bedzie normalnie bo teraz taki popyt jest. 

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Nie będzie trzeba zwiększać podejrzewam slotów ani łączyć serwerów, po prostu gra jest świeża i jest duże zainteresowanie. Ludzie chcą potestować, kto się przekona do gry ten zostanie, kto nie zwolni miejsce. Za kilka dni cały hype na grę zejdzie, to będziemy mogli spokojnie pograć. ( mnie tez denerwuje 5k kolejki, = kilka godzin czekania, a jak jeszcze rozłączy mi internet, muszę od nowa. eh.. :/ )

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano

Gra jest nastawiona w 100% Buy To Play, a nawet więcej, ponieważ gry abonamentowe są o wiele tańsze od tego!

Co więcej, nic mnie to nie dziwi, przecież to oni mają RIFTa, który kipi tak samo jak dawniej Runes of Magic.

Kolejki nie są przez to, że jest aż tyle tysięcy ludzi, lecz przez to, że oni blokują serwery by ludzie 1. Denerwowali się na kolejki i byli zmuszeniu kupić Patrona za ponad 60 zł za miesiąc ! 2. Oszukać jak to wiele osób chce grać i jaka przez to gra musi być super. Najśmieszniejsze jest to, że nawet jak zapłacisz te ponad 60 zł za miesiąc to i tak stoisz w kolejce z innymi ludźmi, którzy też kupili patrona!

Są osoby, które nadal twierdzą, że można grać bez inwestycji złotówki. Jasne, czekaj 5 godzin w kolejce a później zabijaj potworki, zdobywaj lvl, lecz nic innego nie zrobisz, czemu?

- Żeby zarobić cokolwiek lub stworzyć poprzez system craftu potrzebujesz farmę. Możesz sadzić oczywiście na całym świecie "na dziko" lecz ktoś może Ci to podebrać po wyrośnięciu. Patron daje Ci możliwość postawienia prywatnej farmy, a nawet dwóch, bo wpierw małą otrzymujesz a później większą , chodzi o scroll na farmę, bo jeszcze musisz znaleźć miejsce, co teraz jest a wykonalne, czyli ktoś, kto wbił szybciej do gry ma lepiej niż Ty, chociaż obaj płacicie po ponad 60 zł miesięcznie. 

- W PvP również niczego nie osiągniesz, ponieważ najlepsze itemy są z craftingu, a bez bardzo rozbudowanej i długiej pracy na farmie nic sobie nie stworzysz.

- Na darmowym nawet nie zarobisz nic, bo masz zakaz wystawiania przedmiotów na aukcji.

Spotkałem sporo ludzi, którzy nadal twierdzą, że w tej grze wszystko możesz mieć za kasę w grze. Spoko, lecz jak ją zdobędziesz przy zablokowanej sprzedaży na aukcji, nie możności stworzenia własnej prywatnej farmy plus ograniczonej liczbie punktów labor, plus nie regenerują się podczas bycia offline. A bez punktów labor nic nie zasadzicie ani nie zbierzecie. Farmę kupić można scrolla w item shopie, jasne, lecz jak opłacisz podatki, skoro będziesz mieć tak mało punktów labor?

Reasumując, gra jest okej lecz na pewno nie za ponad 60 zł miesięcznie, plus w mojej opinii padnie tak samo jak RIFT, przez zbyt wielkie parcie na kasę.

Opublikowano

1. Pytanie: to nie jest czasem jeszcze beta? słyszałem o paru błędach od kolegów, więc jestem ciekaw.

2. Potraktuj to jako wyzwanie, że jako gracz bez wykładania hajsu potrafi przewyższyć graczy z itemkami za pieniądze. Jeśli nie potrafisz, bo myślisz, że się nie da, nie licz na to, że osiągniesz coś w wirtualnym świecie.

3. A jak naprawdę nie potrafisz, bo świeżak jesteś, albo no-skill no to sięgnij już po te parę złociszy zamiast kebaby w fast-foodach wpierdalać i zainwestuj troszku ale nie za dużo. Mój ojciec radzi sobie na Battlefield Heroes z pomocą 14 zł (2x po 7 zł wydał by sobie lepsze giwery kupić). Można? Można.

4. Nie traktuj gry na poważnie, bo radość z niej zniknie po tym, jak przestaniesz wbijać 1 lvl co 5 min. Polecam także znaleźć towarzyszy byś mógł razem z nimi cieszyć się grą.

5. Firmy utrzymujące serwery do gier muszą jakoś sobie radzić. Skoro robią Free To Play to muszą jak najbardziej na starcie zarobić, by móc zapewnić byt serwerom na parę miesięcy/lat z góry. Dzięki temu nadal mamy np. 4Story PL i Elsword PL od GameForge (mają tam około: 3000 graczy online (4Story) i około 400 na Elswordzie, z czego pewnie nawet nie 1/10 korzysta z mikropłatności). Bez tego można by po prostu dać sobie spokój z tym wszystkim albo przerzucić się na model Pay to Play.

Na koniec powiem, że tak jak wyżej też myślę, że za parę dni nie będzie tych problemów + dlaczego po prostu cała populacja Polska nie przerzuci się na inny serwer? Jeśli wszyscy Polacy będą na jednym serwerze, to może nawet nam spolszczą grę i przekształcą ten serwer na Polski jak w AION? :D

wz05.png

Opublikowano

@wifi Streamer Po 1. Chyba kolego nie wiesz, co to jest buy to play. Po 2. Wg mnie przesadzasz, wiadomo, że muszą trochę zarobić i to dużo pomoże, ale nie przesadzajmy. 

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano

Gra jest nastawiona w 100% Buy To Play, a nawet więcej, ponieważ gry abonamentowe są o wiele tańsze od tego!

Co więcej, nic mnie to nie dziwi, przecież to oni mają RIFTa, który kipi tak samo jak dawniej Runes of Magic.

Kolejki nie są przez to, że jest aż tyle tysięcy ludzi, lecz przez to, że oni blokują serwery by ludzie 1. Denerwowali się na kolejki i byli zmuszeniu kupić Patrona za ponad 60 zł za miesiąc ! 2. Oszukać jak to wiele osób chce grać i jaka przez to gra musi być super. Najśmieszniejsze jest to, że nawet jak zapłacisz te ponad 60 zł za miesiąc to i tak stoisz w kolejce z innymi ludźmi, którzy też kupili patrona!

Są osoby, które nadal twierdzą, że można grać bez inwestycji złotówki. Jasne, czekaj 5 godzin w kolejce a później zabijaj potworki, zdobywaj lvl, lecz nic innego nie zrobisz, czemu?

- Żeby zarobić cokolwiek lub stworzyć poprzez system craftu potrzebujesz farmę. Możesz sadzić oczywiście na całym świecie "na dziko" lecz ktoś może Ci to podebrać po wyrośnięciu. Patron daje Ci możliwość postawienia prywatnej farmy, a nawet dwóch, bo wpierw małą otrzymujesz a później większą , chodzi o scroll na farmę, bo jeszcze musisz znaleźć miejsce, co teraz jest a wykonalne, czyli ktoś, kto wbił szybciej do gry ma lepiej niż Ty, chociaż obaj płacicie po ponad 60 zł miesięcznie. 

- W PvP również niczego nie osiągniesz, ponieważ najlepsze itemy są z craftingu, a bez bardzo rozbudowanej i długiej pracy na farmie nic sobie nie stworzysz.

- Na darmowym nawet nie zarobisz nic, bo masz zakaz wystawiania przedmiotów na aukcji.

Spotkałem sporo ludzi, którzy nadal twierdzą, że w tej grze wszystko możesz mieć za kasę w grze. Spoko, lecz jak ją zdobędziesz przy zablokowanej sprzedaży na aukcji, nie możności stworzenia własnej prywatnej farmy plus ograniczonej liczbie punktów labor, plus nie regenerują się podczas bycia offline. A bez punktów labor nic nie zasadzicie ani nie zbierzecie. Farmę kupić można scrolla w item shopie, jasne, lecz jak opłacisz podatki, skoro będziesz mieć tak mało punktów labor?

Reasumując, gra jest okej lecz na pewno nie za ponad 60 zł miesięcznie, plus w mojej opinii padnie tak samo jak RIFT, przez zbyt wielkie parcie na kasę.

Nie chodziło Ci czasem o Buy2Win? Raczej nie wydaje mi się, że celowo zmniejszyli ilość miejsc na serwerach. Wystarczy spojrzeć na ogrom graczy. Stojąc i czekając na raid gdzieś na 15lvl można zauważyć ok. 300 - 400 osób w jednym miejscu. Wydaje mi się, że raczej nie spodziewali się aż takiej ilości graczy.  A czy nie jest tak, że na public farm można sadzić i masz ochronę do 24 godzin?, więc teoretycznie dzięki temu masz gdzie sadzić. 

Na razie zbyt mało grałem by stwierdzić czy rzeczywiście można coś osiągnąć bez premium, z resztą Ty pewnie też długo do tej pory nie grałeś? 

Opublikowano

Okej, niech będzie na serwerze jednym te 5 tysięcy graczy na raz. Naprawdę uważasz, że firma, która wydała setki tysięcy grubych pieniędzy na grę, nie jest w stanie dokupić jednej maszyny więcej? Że nie mają takiej mocy by ograniczyć liczbę graczy celowo? Co to jest wpuścić te 4 tysiące więcej graczy, stać ich nawet na 20 tysięcy więcej. Lecz wtedy mniej osób kupi patrona, to jasne.

Wbiłem do tej pory 30 lvl.

Nie pomyliłem nazw, w tą grę nie da się pograć jeżeli nie zapłacisz. Masz inne zdanie? Wbij dzisiaj na serwer bez patrona to dostaniesz 100zł ode mnie.

Oczywiście, gdy mają zarabiać na tym lecz w tym wypadku jak i Rifta, jest to to samo co w Runes of Magic.

Gra ma teraz ludzi, bo Ci, którzy opłacili paczki założycielskie chcą pograć ten czas ile mają patrona, lecz gracze free to play, których jest 80% zrezygnują po niecałym miesiącu z braku czegokolwiek. Ta gra polega na masówce, więc takie zabiegi tylko ukracają chwałę.

@Hardzik, jesteś graczem League of Legends, tam jakoś producenci zarabiają setki tysięcy a w shopie nie ma nic, co pomoże Ci wygrać rozgrywkę, sam sobie przeczysz. Przedstawiłem realne argumenty potwierdzone informacjami podanymi przez producenta. Niestety przez takich ludzi , którzy wierzą nawet w Świętego Mikołaja, takie koncerny będą nas zawsze rypać na kasę, bo głupich nie braknie.

Nie muszę grać rok w grę, by wiedzieć, że ktoś chce mnie wyrypać na pieniądze. Wystarczy wejść na stronę i poczytać, wnioski same wychodzą.

Powtarzam, gra jest dobra, lecz nie za takie pieniądze.

Opublikowano

Tak w 100% się zgadzam tylko tutaj nie chodzi raczej o dokupywanie nowych maszyn. Gdyby zwiększyli pojemność serverów powiedzmy o kolejne 20 - 30% to naprawdę nie wiem czy dało by się grać. Świat gry ma pewne ograniczenia dotyczące ilości graczy jaką może obsłużyć. Już teraz jak pisałem są problemy z ubiciem spokojnie mooba. Z koleii wypuszczanie nowych serverów też mija się z celem, bo powiedzmy po miesiącu opadnie kurz i okaże się, że tylko 2-3 serwery mają dostateczną ilość graczy. Oni pewnie też zdają sobie z tego sprawę i nie chcą "przedobrzyć?".
A co do wbijania na server to mam taki komfort, że mogę wejść do gry rano, gdy na Aier'rze nie ma kolejek. Jak do tej pory gra mi się fajnie, może dla innych liczy się w grze coś innego, ale ja z gry czerpię przyjemność i dawno  nie grałem w nic co mogło by mnie zatrzymać na dłuższą chwilę. Dobije 50 lvl i wtedy wypowiem się co do wyższości graczy z Patronem, nad szarakami. 

@down czytanie ze zrozumieniem opanujesz dopiero w gimnazjum? 

Opublikowano

Gram od startu po kilka godzin dziennie i jakoś nie narzekam. Gra jest dobra, może nie najlepsza ale takie rzeczy jak koń czy coś tam jeszcze w innych grach F2P nie są wcale za darmo, tutaj wszystko dostajesz pod nos i jakoś nikt na to uwagi nie zwraca. Poza tym twórcy muszą na czymś zarobić, mi się podoba ten model płatności a w dodatku ItemShop nie jest wcale taki drogi więc można korzystać. Poza tym nikt was do grania nie zmusza, tak samo jak do siedzenia w kolejce mi to jakoś nie robi problemu żeby przeczekać te góra 30 minut żeby sobie pograć przez kilka godzin. Doskonale rozumiem to że dużo osób wykupiło patrona i powinna mieć pierwszeństwo, więc to również problemem nie jest. 

Nie podoba mi się natomiast kilka rozwiązań w grze jak np. mapa, ale wszystkiego mieć nie można. Gra się przyjemnie a panowie wyżej, tacy mądrzy postawcie serwery na kilkadziesiąt tysięcy osób. 

Poza tym panowie, kretynizmem jest zwiększanie pojemności serwerów o 20-30% bo w tym momencie są tak zawalone że ledwo da się grać, żeby wykonać jeden Quest nie raz trzeba namęczyć się pół godziny żeby chociaż złapać jednego moba, a przy np. publicznych farmach, czy większych miastach jest tyle osób że nawet najlepsze jednostki nie wytrzymują więc skończcie pieprzyć co niektórzy. 

lownfast

Opublikowano

@Engineer 
Do kogo Ty piszesz? Jak do tej pory tylko WiFi Streamer krytykuje system w którym działa AA "Poczytajcie" "powiecie" "wy". Poza nim nikt tutaj nie ma chyba zastrzeżeń do Patrona czy IS

Opublikowano

Jak dla mnie admini powinni odpalić z 3 serwery jednego dnia aby nie było kolejek a za jakis miesiąc jak juz nie bedzie kolejek połączyć te serwery w jeden

Opublikowano

Podobno od jutra mają dodać jakieś serwery, ale nie wiem czy ta informacja nie jest fake.

Pogracie sobie jedynie w nocy tak do 10 rano, jedynie w tych godzinach można spokojnie wejść na serwer bez kolejki. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...