Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przyśpieszyć pracę nad clientem o 20-30% ?

boooooo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcesz coś przetestować ? Na szybko dodać lub edytować istniejący plik, ale tracisz czas na zbędne pakowanie i wrzucanie do packa ? 

Jest na to sposób :P

Wchodzisz na dysk D i tworzysz tam foldery odpowiadające folderom z patchów np.

D:/ymir work/item/weapon

i wrzucamy tam np. naszą broń lub teksturkę, wyłączamy binkę, włączamy ponownie i od razu widzimy efekt bez zbędnego pakowania do eix/epk i wrzucania do packa :D

WAŻNE INFO !

Dodając coś na dysk D, to te pliki "wymuszają" pierwszeństwo nad plikami w packu. Dlatego nie trzeba nic usuwać jeżeli taki sam plik istnieje już u nas w patchu :)

@1361622928-U485574.png@@@@@@@@@@@@@

Wiem, że ten tut jest najbardziej z prymitywnych jaki był, jest i pewnie będzie do kiedyś tam, może się to wydawać nie praktyczne, ale wydaje mi się, że te 20-30% jak na przetestowanie jakiejś rzeczy np. nowych tekstur to takie rozwiązanie pasuje jak najbardziej :P

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Działa bo sprawdzałem :P

A tak gadali że na dreikona nie da się zrobić żadnego hacka xD  chyba się pobawie :D bo szczerze o tym nie pomyślałem

aFMA3pg.png

Opublikowano

lool przecież chyba każdy wie o tym od 2012 roku ? Wtedy jakoś ktoś zrobił "poradnik".

Czemu to forum z dnia na dzień idzie do tyłu a nie do przodu ?

A tak gadali że na dreikona nie da się zrobić żadnego hacka xD  chyba się pobawie :D bo szczerze o tym nie pomyślałem

Tak samo jak gadają że dreikona ani MPCforuma nie da się rozpakować a wystarczy paczka skryptów od A.D.A.M do enigmy i dreikon rozpakowany.. smiech na sali

Opublikowano

Problem zaczyna się wtedy kiedy ktoś nie ma dysku D :)

pendrive  - opcjanalnie jeśli nie ma zainstalowanych programow na danym dysku mozna przypisac inny index( jak sa zainstalowane też można ale p oco robić burdel)

aFMA3pg.png

Opublikowano

lool przecież chyba każdy wie o tym od 2012 roku ? Wtedy jakoś ktoś zrobił "poradnik".

Czemu to forum z dnia na dzień idzie do tyłu a nie do przodu ?

Tak samo jak gadają że dreikona ani MPCforuma nie da się rozpakować a wystarczy paczka skryptów od A.D.A.M do enigmy i dreikon rozpakowany.. smiech na sali

Powiedz mi w jaki sposób te forum cofa się poprzez ten poradnik ? Po prostu dzisiaj sobie o nim przypomniałem i go dodałem, bo takiego poradnika wcześniej nie widziałem. Jest kilka, nawet więcej osób jak kilka, którym ten sposób na 100% się przyda. Ten sposób sam osobiście odkryłem w 2011, później o nim zapomniałem i przypomniało mi się jak bawiłem się WE więc dlaczego nie miałbym tego tuta nie pisać ? Skoro on przyśpiesza pracę nad clientem ? Jak chcesz "hejtować" to idź gdzie indziej ;]

Opublikowano

wut ??? serio ktoś zrobił taki poradnik :D nie wiem czy nie miałeś co wrzucić na forum czy o co chodzi ale raczej każdy o tym wie ... chyba baran w jednym ze swoich TuT'ów napisał o tym jeżeli dobrze pamiętam no ale masz + za odświeżenie heh

Opublikowano

wut ??? serio ktoś zrobił taki poradnik :D nie wiem czy nie miałeś co wrzucić na forum czy o co chodzi ale raczej każdy o tym wie ... chyba baran w jednym ze swoich TuT'ów napisał o tym jeżeli dobrze pamiętam no ale masz + za odświeżenie heh

Jeżeli rzeczywiście taki tut jest to niech ktoś poda linka to ja mogę to usunąć, dużo pracy nie włożyłem więc co mi tam ...

Opublikowano

Powiedz mi w jaki sposób te forum cofa się poprzez ten poradnik ? Po prostu dzisiaj sobie o nim przypomniałem i go dodałem, bo takiego poradnika wcześniej nie widziałem. Jest kilka, nawet więcej osób jak kilka, którym ten sposób na 100% się przyda. Ten sposób sam osobiście odkryłem w 2011, później o nim zapomniałem i przypomniało mi się jak bawiłem się WE więc dlaczego nie miałbym tego tuta nie pisać ? Skoro on przyśpiesza pracę nad clientem ? Jak chcesz "hejtować" to idź gdzie indziej ;]

Typowe dziecko internetu jak komuś się nie podoba "twoja praca" to odrazu jest hejterem.

A cofa się do tyłu przez właśnie takie tuty z 2012 roku , ludzie zamiast pracować nad czymś nowym to odgrzewają stary kotlet.

Jakiś czas temu szukałem jakiś exploitów na src a zamiast tego znalazłem 3 dify na exploity/bugi na 34k na jakimś randomowym portugalskim forum których nigdzie indziej nie było bo przeszukałem po bajtach epvp,mpc,inforge itp.

I to jest własnie krok w przód.

Opublikowano

Typowe dziecko internetu jak komuś się nie podoba "twoja praca" to odrazu jest hejterem.

A cofa się do tyłu przez właśnie takie tuty z 2012 roku , ludzie zamiast pracować nad czymś nowym to odgrzewają stary kotlet.

Jakiś czas temu szukałem jakiś exploitów na src a zamiast tego znalazłem 3 dify na exploity/bugi na 34k na jakimś randomowym portugalskim forum których nigdzie indziej nie było bo przeszukałem po bajtach epvp,mpc,inforge itp.

I to jest własnie krok w przód.

I Ty mówisz, że znalezienie czegoś na innym forum jest krokiem do przodu ? Śmiechłem.

A no i podaj mi link do tego tuta z 2012 ? Jeżeli owego linka nie zobaczę uznam to za tuta z dzisiejszego dnia i to będzie Twój krok w przód :)

Opublikowano

I Ty mówisz, że znalezienie czegoś na innym forum jest krokiem do przodu ? Śmiechłem.

A no i podaj mi link do tego tuta z 2012 ? Jeżeli owego linka nie zobaczę uznam to za tuta z dzisiejszego dnia i to będzie Twój krok w przód :)

Krokiem do przodu jest to że jakieś gówna portugalskie znają exploity na 34k których nie znają polaki-biedaki bo nie zajmują się gównem.

Opublikowano

Ja zrobiłem spolszczenie na Shiro2 tym sposobem w sumie. Wrzuciłem folder locale i tam były pliki locale_game i locale_interface, Jaki efekt? Wszystko po Polsku !

Dodatkowo zmieniłem panel logowania.. ;) i Wszystko bez rozpakowywania jakiego kolwiek pliku z pack :)

Opublikowano

Krzywy raczej każdy ma dysk D, no ale nie wykluczam tego że zdarzają też się wyjątki ;)

mam dysk d ale może jakaś x osoba nie mieć xD

może, może nie

Opublikowano

Trudno dorobić sobie partycję? Każdy kowalski z IQ wyższym od małpy powinien sobie z tym poradzić.

watpie w ludzi na tym forum

może, może nie

Opublikowano

Zastanawiam się co w tym temacie jest "krokiem w tył".

To nie ważne czy taki poradnik postał teraz czy 2 lata temu bądź czy ktoś go odświeży za 2 lata.

Poradnik jak najbardziej dla początkujących jednak większość tutaj zapomniała że kiedyś również zaczynali z tym zabawę i gdyby nie to że ktoś udostępniał takie poradniki to większość 'ZNAWCÓW', 'MISTRZÓW' itp. itd. w tej chwili by nie istniała.

Irytują mnie również posty na zasadzie 'A na epvp, a na portugalskim forum', a mózgu nie macie wielcy znawcy? Włączcie myślenie odpalcie source/ide bądź cokolwiek innego i pracujcie własną głową.

Tyle ode mnie boooooo masz +. :)

dCrwk2h.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...