Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

słuchawki słaby dźwięk - superlux hd681

MPCTaylor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

jakiś czas temu zaopatrzyłem się w słuchawki superlux hd681. Przed nimi miałem takie słabiutkie, nawet nie wiem czy to nazwę miało. Do 25 zł chyba. Po prostu sam plastik, nic. Żadnych wgłębień.

I problem tkwi w tym, że te superluxy brzmią tak samo jak tamte przynajmniej jak dla mnie. Nie sprawują się tak jak myślałem.

Ale nie wierzę, że to wina superluxów. Czy problem może leżeć po stronie zintegrowanej karty dźwiękowej? I jeśli tak, to w jaką musiałbym się zaopatrzyć, żeby to jakoś brzmiało?

Bo jak dla mnie to aktualnie są tylko wygodniejsze.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Superluxy brzmią dosyć sucho, podchodzą pod monitorowe, studyjne słuchawki. Ale po zmianie karty na pewno odczujesz poprawę - to wymagające słuchawki co do źródła. Uprzedzając Cię powiem, że zmiana karty nie zmieni charakterystyki ("stylu") brzmienia słuchawek, jedynie poprawi pewne aspekty. Jeśli nie podoba Ci się ich brzmienie - zmień je na coś innego.

Opublikowano

Wczoraj dostałem, to samo ;p Ale mam rozwiązanie(póki nie kupisz innej karty dźwiękowej). Pobaw się equalizerem, u mnie brzmią bdb po 30 min ustawiania :D

graphic.png

Opublikowano

Ok, dzięki za odpowiedzi. Myślałem, że będzie i potrzebna karta jakaś, żeby to jakoś brzmiało. Już chciałem też instalować tego equalizera. 

Zauważyłem jeszcze, że moje głośniki mają wejście pod słuchawki. No to ok, podłączyłem głośniki i słuchawki. No bas super, teraz wszystko brzmi o wiele lepiej.

Tylko ciekawi mnie to, czy ten dźwięk pochodzi od głośników czy słuchawek. Ale brzmi zarąbiście.

Można zamknąć.

343731479829004887779.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...