Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konto za PLN na Metin2 - poniosę odpowiedzialność?

Grafikowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć sprzedałem konto na serwerze Tayen dostałem pieniądzę na konto bankowe po czym druga osoba chciała o odesłanie pieniędzy ponieważ konto było nieaktywne(nie wiedziałęm o tym) gdy nie odeślę pieniędzy ponoszę jakieś odpowiedzialność prawną czy pieniądzę mogę zachować? Jest to serwer prywatny teoretycznie te serwery są nielegalne więc tym bardziej zdaje mi się, że pieniądzę mogę zachować :) Proszę o Waszą wypowiedź.

Opublikowano

jakby nie patrzeć to konto dałeś, jeśli nie zależy Ci na reputacji to zostaw hajsy

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Myślę, że z takimi pytaniami to na jakimś forum prawnym :)

Ale wydaję mi się, że raczej powinieneś mu oddać hajs. Kupił coś, czego już nie ma więc... ;) To tak jakbyś komuś sprzedał samochód, który w dniu sprzedaży spłonął...

To podchodzi pod oszustwo (w mojej opinii)

916741414680034286162.png

Opublikowano

Ja bym oddał pieniądze, ponieważ moje sumienie by mi nie pozwoliło myśleć. Wolałbym mieć czystą reputację i szacunek u innych, niż kogoś oszukać.

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Myślę, że z takimi pytaniami to na jakimś forum prawnym :)

Ale wydaję mi się, że raczej powinieneś mu oddać hajs. Kupił coś, czego już nie ma więc... ;) To tak jakbyś komuś sprzedał samochód, który w dniu sprzedaży spłonął...

To podchodzi pod oszustwo (w mojej opinii

Jednak chodzi tu o konto na prywatnym serwerze metin2 i chodzi mi tylko czy mogę spokojnie zachować pieniądzę, konto było sprawnę jeszcze raz po czym kilka godzin dostałem bana ponieważ jedna z osób kupujących dała cynk administracji i z niewyjaśnionych powodów dostałem niby bana który miał być dawno, dlatego pytam tylko czy mogę spokojnie zachować pieniądzę nie patrząć na reputację ponieważ tutaj zniknę :)

Opublikowano

Nie poniesiesz za to żadnej odpowiedzialności. 
Jedynie twoje sumienie będzie Cię gnębić.
Ty sprzedałeś konto i było ono aktywne, od czasu gdy dostałeś pieniądze a druga osoba passy to już nie jest twoja sprawa co się dzieje z kontem.

5_SurvingIgnite.gif

Opublikowano

Jeśli sprzedałeś konto i zostało one zablokowane/serwer padł przed przekazaniem klientowi to Ty ponosisz odpowiedzialność, ponieważ nie wywiązałeś się z warunków umowy (treść aukcji). To tak jak byś sprzedał konsolę która posiada gwarancję ale nagle ja utraciła i sprzedajesz bez.

Trochę głupi przykład ale konsekwencje poniesiesz, klient nie otrzymał towaru którego oczekiwał i ma prawo zwrotu pieniędzy.

od takich ogłoszeń jest dział Metin2 - pomoc na serwerze.

Opublikowano

Dokładnie jak Chester napisał.

klient nie otrzymał towaru którego oczekiwał i ma prawo zwrotu pieniędzy.

Jeżeli to były duże w miare pieniądze to ta osoba może zgłosić to na policje bo to łamie prawo kodeksu karnego

To nie miejsce na reklamę.

Opublikowano

Ale pierdolicie glupoty...

Dostales hajs, dales konto wszystko dzialalo i nagle ban tak? Hajs jest twoj, jezeli klient chce zwrotu kasy to ty rzadaj zwrotu konta dzialajacego...

To tak jakbys kupil samochod/komputer i po jakims czasie sie zepsul i nagle rzadasz zwrotu... Bezsens.

Blokada pewnie za handel PLN bo nie mozna tak handlowac.

Opublikowano

Jeśli sprzedałeś konto i zostało one zablokowane/serwer padł przed przekazaniem klientowi to Ty ponosisz odpowiedzialność, ponieważ nie wywiązałeś się z warunków umowy (treść aukcji). To tak jak byś sprzedał konsolę która posiada gwarancję ale nagle ja utraciła i sprzedajesz bez.

Trochę głupi przykład ale konsekwencje poniesiesz, klient nie otrzymał towaru którego oczekiwał i ma prawo zwrotu pieniędzy.

Dokładnie jak Chester napisał.

klient nie otrzymał towaru którego oczekiwał i ma prawo zwrotu pieniędzy.

Jeżeli to były duże w miare pieniądze to ta osoba może zgłosić to na policje bo to łamie prawo kodeksu karnego

Ale pierdolicie jak potłuczeni FACET MÓWI, ŻE DAŁ KONTO DZIAŁAJĄCE ALE PARE GODZIN PÓŹNIEJ ZOSTAŁO ZBANOWANE

w moim mniemaniu zatrzymałbym pieniądze i wciskałbym kit, że cebulak sam zbanował z własnej winy konto.. Udowodni ci to jakoś? Wątpie.. 

Opublikowano

hahaha  jeśli konto zostało zablokowane to winna sprzedającego (ban jest za handel więc chyba jasne!?) 

ja bym odrazu oddał pieniądze bo była by to moja wina jeśli bym konto sprzedawał i przez moją nie uwagę zostało zablokowane...

ludzie jak wasz czytam to powoli stwierdzam fakt ze polak o parę złotych będzie się sądził hahahaha

np:idziesz kupujesz telefon po paru godzinach masz go zablokowanego to chyba jasne ze zwrot pieniędzy lub nowy telefon...

grupa graczy którzy zagrają na starym Metin2Global 2007 https://discord.gg/ygKzJfm

Opublikowano

Dostałem kase, przez ostatnie 8/10 godzin nie wchodziłem na konto jak już miałem kase, dałem mu passy i on mi mówi, że konto zablokowane - sprawa wygląda tak, czy może pójść z tym na policję i moge ponieść jakąść odpowiedzialność prawną jak mu nie odeślę tej kowty? Z drugiej strony regulamin serwera i tak mowi, ze kont nie mozna sprzedawac

Opublikowano

Nic nie moze zrobic. Najwyzej pojsc do mamy i sie poskarzyc .. Zatrzymaj hajs i miej wyjebane.

Opublikowano

Ale to nie ich kompetencje ocenianie sprawy czy jest warta czy nie... Oddasz to co ? Nie masz konta ani pieniedzy..

A tamten bedzie miał pieniadze.. Inaczej Ty bedzie mial konto a on nie bedzie mial pieniedzy.. Co zrobic?

Poexpić razem!

Opublikowano

Kupił - Dostał.Możesz zachować się fair i zwrócić kasę lub po prostu zignorować.Problemów żadnych nie powinieneś mieć.

Opublikowano

Takich bzdur jeszcze nie widzialem, boze swiety dostal konto dzialalo i ON dostal bana nie TY wiec zostaw hajs a ludzie co pisza "ja bym oddal" oszukuja samych siebie bo jestem pewien w 100% ze zaden z nic by nie oddal chyba ze by sie osrali to moze jeszcze. Za co ma isc na policje? Za konto na nielegalnym serwerze metina ktore nie ma licencji od Ymira? Myslisz ze beda dociekali kto jak dlaczego? Gadacie takie farmazony ze az sie ryj cieszy jak sie widzi jak ludzie sie znaja na konsekwencjach prawnych. Kradziez odpada bo dal z wlasnej woli kase nie zmuszales go, oszustwo odpada jezeli dostal ON bana bo dales mu wszystko sprawne. Takze zatrzymaj sobie to siano i miej w d***e a Ci co pisza o sumieniu to z jakiej racji ma go dreczyc? Bo sellnal konto w metinie? Ban za PLN nie moze byc jezeli ten gruby perry pisal na swoim fanpage ze sella konto

Opublikowano

Takich bzdur jeszcze nie widzialem, boze swiety dostal konto dzialalo i ON dostal bana nie TY wiec zostaw hajs a ludzie co pisza "ja bym oddal" oszukuja samych siebie bo jestem pewien w 100% ze zaden z nic by nie oddal chyba ze by sie osrali to moze jeszcze. Za co ma isc na policje? Za konto na nielegalnym serwerze metina ktore nie ma licencji od Ymira? Myslisz ze beda dociekali kto jak dlaczego? Gadacie takie farmazony ze az sie ryj cieszy jak sie widzi jak ludzie sie znaja na konsekwencjach prawnych. Kradziez odpada bo dal z wlasnej woli kase nie zmuszales go, oszustwo odpada jezeli dostal ON bana bo dales mu wszystko sprawne. Takze zatrzymaj sobie to siano i miej w d***e a Ci co pisza o sumieniu to z jakiej racji ma go dreczyc? Bo sellnal konto w metinie? Ban za PLN nie moze byc jezeli ten gruby perry pisal na swoim fanpage ze sella konto

boże ty chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem jeśli konto zostało zablokowane za handel to wiadome ze winna sprzedającego bo pozwolił na to.jak jesteś takim noobem ze byś nie oddał to nie porównuj innych do siebie bo ja w porównaniu do ciebie bym oddał.

grupa graczy którzy zagrają na starym Metin2Global 2007 https://discord.gg/ygKzJfm

Opublikowano

boże ty chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem jeśli konto zostało zablokowane za handel to wiadome ze winna sprzedającego bo pozwolił na to.jak jesteś takim noobem ze byś nie oddał to nie porównuj innych do siebie bo ja w porównaniu do ciebie bym oddał.

Ale kupujący też powinien wiedzieć że może zostać przyłapany na kupnie konta i mogli go po prostu zgłosić ;) także wina jest wtedy obustronna gdyż 2 osoby złamały regulamin co do kasy to rób z nią co chcesz jeśli nie jest ci tej kasy szkoda to mu po prostu oddaj a jeśli jest ci ona potrzebna to ją wydaj ;) albo wyjaśnij mu co i jak z np. administratorem serwera żeby wiedział co robi xD 

PS: Na prawie niestety się nie znam ale polecam ci coś poszukać w googlach na ten temat ;D

Opublikowano

Regulamin mówi jasno "Zakaz sprzedawania postaci, oraz przedmiotów zdobytych w grze", więc jest normalne, że jeżeli już coś kupujesz, to na własną odpowiedzialność. Nie miał szczęścia i konto zostało zablokowane i jest to jego wina, nie Twoja.

Opublikowano

Powiem tak ja bym nie oddawał ,ponieważ  sam klient dobrze wiedział o tym ,że może otrzymać bana ,ponieważ handel kontami jest nie dozwolony na serwerach.

Ciebie powinno tylko interesować to  ,aby na czas dał ci pieniądze ty mu dajesz passy i po sprawie.

Konto jest  jego   ja bym się nie przejmował tym co z nim robi.

Zatrzymaj sobie hajs myślę ,że nikt o byle gówno afery nie będzie  robił to tylko pare groszy.

Pamiętaj nie trać wiary w swoje ideały --Drastil

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...