Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ścinki w warrocku

Nyheq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Processor

Intel® Core i5-3210M CPU @ 2.50GHz

Video Card 1

AMD Radeon HD 7600M Series

Video Card 2

Intel® HD Graphics 4000

Memory

6.1 GB

Operating System

Microsoft Windows 8 (build 9200), 64-bit

Jest to laptop, inne gry typu far cry 3 , bf 4 działają na średnich bez jakichkolwiek ścinek.

Tutaj macie screena z testu neta (włączony film, dlatego wysoki ping, normalnie jest w granicach 20-25).

http://www.speedtest.pl/test/92719208

Ścinki te polegają na chwilowym zatrzymaniu się gry (1 sec, jednak często się to zdarza w ważnych momentach i wtedy, gdy się dużo dzieje).

@Kasma @AdrenalinaPL

Opublikowano

Processor

Intel® Core i5-3210M CPU @ 2.50GHz

Video Card 1

AMD Radeon HD 7600M Series

Video Card 2

Intel® HD Graphics 4000

Memory

6.1 GB

Operating System

Microsoft Windows 8 (build 9200), 64-bit

Jest to laptop, inne gry typu far cry 3 , bf 4 działają na średnich bez jakichkolwiek ścinek.

Tutaj macie screena z testu neta (włączony film, dlatego wysoki ping, normalnie jest w granicach 20-25).

http://www.speedtest.pl/test/92719208

Ścinki te polegają na chwilowym zatrzymaniu się gry (1 sec, jednak często się to zdarza w ważnych momentach i wtedy, gdy się dużo dzieje).

@Kasma @AdrenalinaPL

Spróbuj oczyścić kompa programem typu CCleaner oraz Odkurzacz. Sprawdź dysk w poszukiwaniu błędów, zrób defragmentacje dysku, zwiększ priorytet dla War Rock'a. Przed włączeniem gry ustaw by War Rock uruchomił się na karcie graficznej AMD.

Opublikowano

Zrobiłem wszystko oprócz punktu z defragmentacją (z 3 miesiące nie robiłem) macie jeszcze jakieś sposoby ;d? Komputer nie jest zaśmiecony, większość błędów z OTL/FRST wyeliminowałem.

Opublikowano

Zrobiłem wszystko oprócz punktu z defragmentacją (z 3 miesiące nie robiłem) macie jeszcze jakieś sposoby ;d? Komputer nie jest zaśmiecony, większość błędów z OTL/FRST wyeliminowałem.

Oczyść rejestr systemu.

Sprawdź temperaturę podzespołów podczas grania.

Opublikowano

Oczyść rejestr systemu.

Sprawdź temperaturę podzespołów podczas grania.

czyściłem rejestr, temperatury nie są duże, a na pewno nie przekracza normy, bo bym czuł po 6h grania ^^.

Opublikowano

Rejestr czyściłeś ręcznie czy przez program ?

Przez CCleaner ^^.

@Edit

Adrenalina wybacz, lajki dam jutro, bo dzisiaj limit ^^.

Macie jeszcze jakieś rady/sposoby?

Opublikowano

Przez CCleaner ^^.

@Edit

Adrenalina wybacz, lajki dam jutro, bo dzisiaj limit ^^.

Macie jeszcze jakieś rady/sposoby?

To spróbuj jeszcze Odkurzacz bo jest chyba troszkę dokładniejszy od CCleaner'a

No spoko xD

Opublikowano

To spróbuj jeszcze Odkurzacz bo jest chyba troszkę dokładniejszy od CCleaner'a

No spoko xD

Nie lubię tego programu, ma w sobie wiele reklam więc nie korzystam z niego.

Co do rejestru, raczej nie ma już sensu dalej siedzieć w tym temacie, bo 2, czy 3 usunięte wpisy rejestrów dużo nie zmienią w tym problemie ^^.

Opublikowano

Nie lubię tego programu, ma w sobie wiele reklam więc nie korzystam z niego.

Co do rejestru, raczej nie ma już sensu dalej siedzieć w tym temacie, bo 2, czy 3 usunięte wpisy rejestrów dużo nie zmienią w tym problemie ^^.

No jak tam wolisz :)

War Rock'a odpalasz przez stronkę czy przez folder ? 

Opublikowano

Menadżer zadań > WarRock.exe (PPM) > Ustaw koligację > I zaznaczasz wszystkie procesory. Z tego co mi wiadomo najlepiej działa na 1 lub 2, ale radzę sprawdzić wszystko ;)

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Przez stronkę, bo dają fajne bonusy  czasami ;p.

@ujmnji

Dzięki, zaraz sprawdzę :).

@Edit

Nie ma już tych ścinek sekundowych, ale teraz pojawił się problem z małymi fps, czuje jakby było ich z 25?

Ogółem nawet bez przestawiania koligacji miałem to od jakiegoś patcha ;v, wszystko na low oprócz world model(high) i texture (medium).

Opublikowano

Pamiętam, że jakiś czas temu sam miałem problemy z FPS na dobrym sprzęcie i mi wtedy pomogła podobna rzecz do koligacji.

Otóż, ustawienie priorytetu procesu ze standardowego na wysoki bądź najwyższy poprawiało mi FPS o ok. 10-15FPS.

Menedżer Zadań > PPM na Warrock.exe > Ustaw Priorytet (czy coś w tym rodzaju bo mam angielskiego windowsa i nie jestem w 100% pewien tłumaczenia) > Wysoki bądź bardzo wysoki.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Pamiętam, że jakiś czas temu sam miałem problemy z FPS na dobrym sprzęcie i mi wtedy pomogła podobna rzecz do koligacji.

Otóż, ustawienie priorytetu procesu ze standardowego na wysoki bądź najwyższy poprawiało mi FPS o ok. 10-15FPS.

Menedżer Zadań > PPM na Warrock.exe > Ustaw Priorytet (czy coś w tym rodzaju bo mam angielskiego windowsa i nie jestem w 100% pewien tłumaczenia) > Wysoki bądź bardzo wysoki.

Ustawiałem już to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...