Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Dawna jakość.

TheVenom

Pytanie

Opublikowano

Posiadam kartę graficzną: NVIDIA GeForce GT610 (wiem że nie za dobra)
Procesor: Pentium Dual-Core E5300 2.60Ghz
RAM: 3Gb
Problem polega na tym że jak kupiłem tą kartę (jakieś 6 miesięcy temu) to działało wszystko idealnie NFS Most Wanted 2012 na full detalach i Minecraft na 160FPS (Wiem że minecraft ma mało do karty graficznej) ,a teraz nie wiem czy NFS by mi zadziałał bo GTA IV czy Saints Row the Third ledwo działają  20FPS na niskich ,a Minecraft na 45 - 90 FPS. Czy to możliwe że procesor nie wytrzymuje ? ( Nie znam się nie prockach więc nie wiem czy to jego wina). Czy może to wina karty ?
Proszę o pomoc bo nie wiem czy kupować nowy procesor czy co :(
Z góry dziękuję.

Nope

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz mieć zaśmiecony system, za duże temperatury czy też uszkodzoną jakąś część.

Ale zacznij od sprawdzenia temperatury pod obciążeniem karty graficznej i procesora, a możesz to zrobić programami np. OCCT i furmark.

Kolejna rzecz to pousuwanie śmieci z dysku. Na początku wyczyść system ccleanerem, potem zrób defragmentacje dysku i powyłączaj nie potrzebne rzeczy z autostartu.

Potem sprawdź dysk programem na początku crystal disk info a potem sprawdź prędkość transferu programem hd tune.

Do tego możesz również przeskanować system czy nie ma żadnych wirusów.

A na koniec możesz napisać jeszcze jaki masz zasilacz.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/2effc4eeb78f38dd.html

Zasilacz: MUSTANG Model ATX KY -450W

Wirusów brak , Optymalizowałem Ccleanerem , AVG Tune Up i Odkurzaczem ale nic nie dało

Najprawdopodobniej aktualizowałeś ostatnio sterowniki i zaistalowałeś takie dla tych lepszych kart musisz zainstalować te stare są w zakładce archiwum na stronie nvidii

Ze 3-4 FPS wpadły , dzięki ;)

Nope

Opublikowano

Najprawdopodobniej aktualizowałeś ostatnio sterowniki i zaistalowałeś takie dla tych lepszych kart musisz zainstalować te stare są w zakładce archiwum na stronie nvidii

Opublikowano

wszystko idealnie NFS Most Wanted 2012 na full detalach 

Ale zaś nie przesadzaj, bo jeszcze ktoś tą kartę kupi. Nie musisz zawyżać osiągów bo i tak je znamy.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

A ja Ci powiem pewną rzecz, jeśli miałeś GT610 to nie grałeś w MW2012 na full bez ścinek, a jeśli grałeś to nie na GT610. Nie pokonasz architektury sprzętu. 

Programy typu CCleaner i inne mogą narobić burdelu w systemie. Sformatuj dysk i postaw system od nowa (jakaś ósemka by się przydała), zainstaluj jedynie nowe sterowniki do karty (reszta sama się pobierze) i powinno być dobrze moim zdaniem.

Opublikowano

A ja Ci powiem pewną rzecz, jeśli miałeś GT610 to nie grałeś w MW2012 na full bez ścinek, a jeśli grałeś to nie na GT610. Nie pokonasz architektury sprzętu. 

Przysięgam ! Nie wiem czy to możliwe czy nie ale wiem co robiłem

Programy typu CCleaner i inne mogą narobić burdelu w systemie. Sformatuj dysk i postaw system od nowa (jakaś ósemka by się przydała), zainstaluj jedynie nowe sterowniki do karty (reszta sama się pobierze) i powinno być dobrze moim zdaniem.

System był stawiany około 2 tygodnie przed kupnem karty

Nope

Opublikowano

Możesz mieć zaśmiecony system, za duże temperatury czy też uszkodzoną jakąś część.

Ale zacznij od sprawdzenia temperatury pod obciążeniem karty graficznej i procesora, a możesz to zrobić programami np. OCCT i furmark.

Kolejna rzecz to pousuwanie śmieci z dysku. Na początku wyczyść system ccleanerem, potem zrób defragmentacje dysku i powyłączaj nie potrzebne rzeczy z autostartu.

Potem sprawdź dysk programem na początku crystal disk info a potem sprawdź prędkość transferu programem hd tune.

Do tego możesz również przeskanować system czy nie ma żadnych wirusów.

A na koniec możesz napisać jeszcze jaki masz zasilacz.

Opublikowano

Ale zaś nie przesadzaj, bo jeszcze ktoś tą kartę kupi. Nie musisz zawyżać osiągów bo i tak je znamy.

Napisałem tylko jak było  :unsure:

Nope

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...