Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Logowanie bo bota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poda ktoś jakiś dobry poradnik jak zrobić takie logowanie? Chodzi mi o to że wyświetla się okienko z loginem i hasłem a bot łączy się z bazą i soprawdza dane i jeśli śa poprawnę to bot się uruchamia, jeśłi nie to nie? Próbowałem z poradnikami na yt nie nie wyszystko rozumiem a nie chce po prostu przepisac na pałę. ;P

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Możesz tez zrobić tak connector mysql.. założyć bazę danych.. zrobić konto z prawami tylko do odczytu danej tabeli.. i  w programie dać jakieś sprawdzanie login:pass

Opublikowano

Jeśli działanie bota nie będzie w żaden sposób zależne od serwera to hasło ci nic nie da.

Chodzi mi o to że żeby uruchomić bota trzeba by było podać kod dostępu który mógłbym w każdej chwili zmienić aby bot nie był już np używany. Mam nadzieję że rozumiesz. Jak najlepiej i najłatwiej to zrobić? Nie musi to być jakoś szczególnie zaawansowane. 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Musiałbyś utworzyć jakiś serwer (czyli gdzieś go hostować) i wysyłać do niego zapytanie o sprawdzenie hasła. Ale tak jak mówię, to jest bez sensu w takim przypadku, bo bardzo łatwo to złamać.

Opublikowano

Musiałbyś utworzyć jakiś serwer (czyli gdzieś go hostować) i wysyłać do niego zapytanie o sprawdzenie hasła. Ale tak jak mówię, to jest bez sensu w takim przypadku, bo bardzo łatwo to złamać.

Raczej wątpię że komuś chciało by się to łamać. Mógłbyś bardziej szczegółowo to rozpisać? ;) i też co polecasz żeby nie było można tego tak łatwo złamać?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano
Mógłbyś bardziej szczegółowo to rozpisać?

Nie wiem co można jeszcze więcej o tym napisać, że hasło musi być sprawdzone przez serwer.

i też co polecasz żeby nie było można tego tak łatwo złamać?

Działanie bota musiało by być ściśle zależne od serwera. Nie pytaj jak, nie wiem.

Opublikowano

Nie wiem co można jeszcze więcej o tym napisać, że hasło musi być sprawdzone przez serwer.

Działanie bota musiało by być ściśle zależne od serwera. Nie pytaj jak, nie wiem.

nawet gdy dzialanie jest scisle zalezne od serwera ciagle mozna spoofowac fake odpowiedzi, przyklad? CDpatcher z codedeception - do botow hearthcrawler i innych - wpisujesz w login co chcesz, np asydgauydgas a to ci akceptuje, i masz bota za free, wszystkie jego funkcje dzialaja :D

chyba ze heartbeat z serwerem, ale to chyba za wysoki poziom abstrakcji dla OPa xD

Opublikowano
nawet gdy dzialanie jest scisle zalezne od serwera ciagle mozna spoofowac fake odpowiedzi, przyklad?

Wiem, ale znacznie łatwiej jest zrobić jednego jumpa niż pisać aplikację imitującą serwer.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...