Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Udyr WHAAT ?

mikser38

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj sobie grałem udyrem na normalu a żeby sobie troszkę co nieco przypomnieć. Stwierdziłem, że mam złego builda i wypadałoby sprawdzić co się na udyra. A że zatrzymałem się na etapie udyr = flara = stackowanie całe życie to miałem lekkie zdziwko. Professional plejers robio golema (poradniki solomid/lolpro). Dlaczego teraz buduje się golema, i udyra robi sie bardziej pod tanka ? Czy bardziej agresywny build nie jest już dobry ?

Opublikowano

Hyper farma junglerem to najbardziej negatywne zjawisko obecnie w LoL'u, a osoby, które coś takiego praktykują to k***y przegrywające gry, które zasługują na permy. Budujesz Golema, botrk'a/trinity i dalej pod full tanka. Agresywny build nigdy nie był dobry, bo byłeś kitowany na śmierć w teamfightach i padałeś, zanim udało ci się wykonać AA (chyba że zatrzymałeś się na poziomie silvera). Pod tanka zrobisz i większy DMG niż pod full AD czy inne kupy, i będziesz miał większą przeżywalność.

Whw6oFO.png

Opublikowano

E tam ja sie nadal stackuje i mam w d***e przeciwnikow flara -> frozen -> trinity -> omen->banshe/spirit

Gry sie wygrywa ;)

lubie sie spowolnic

Opublikowano

Hyper farma junglerem to najbardziej negatywne zjawisko obecnie w LoL'u, a osoby, które coś takiego praktykują to k***y przegrywające gry, które zasługują na permy. Budujesz Golema, botrk'a/trinity i dalej pod full tanka. Agresywny build nigdy nie był dobry, bo byłeś kitowany na śmierć w teamfightach i padałeś, zanim udało ci się wykonać AA (chyba że zatrzymałeś się na poziomie silvera). Pod tanka zrobisz i większy DMG niż pod full AD czy inne kupy, i będziesz miał większą przeżywalność.

Powiedz to trickowi.

Flara nadal jest dobrym wyjsciem, na kayle, mastera, shyvanke, udyra czy nocturna, albo inaczej, sa dobre na postacie na ktorych golem/lizard/wraith nie dziala.

Ale jesli chcesz grac pod madstone'a musisz wiedziec jak i dlaczego sie to robi, dopiero sie za to brac.

Smiac mi sie chce jak w platynie widze psedu t2g wannabe, oczywiscie z ultimate skinem za hajs matki, ze stroną run i masterek. I co najsmieszniejsze, robią runy i masterki pod utility, att spd itp, masterki 9;0;21, po czym na 3 lvlu gankują, 2 kampy, gankują, 15 minuta i ciagle wywołuja teamfighty.

Jezus ludzie udyr pod madstone'a to jest split push.

Dlatego budujesz flare zeby miec troche dpsu w razie gdybys musial sie bic.

Dlatego bierzesz tp zeby byc tam gdzie w danym momencie potrzebuje cie team, np splitujesz bota a enemy w 5 idą midem i nie masz czasu zeby cofnac tepasz zeby nie skonczylo sie 4 killami dla enemy.

Po to budujesz trinity zeby szybciej brac turety i szybciej uciekac.

Dlatego budujesz merce zeby miec tenacity i zeby cie nie zlapali.

Maxujesz feniksa zeby czyscic kampy i wave'y podczas splitu.

te jego plejsy z uciekaniem po bazie przeciwnika i wokolo mapy to czesc splitu, split to wywieranie presji i branie turetów za free.

Podczas gdy ty splitujesz topa, zwracasz uwage 2/3 enemy ktorzy po ciebie lecą, dobrego udyra nie da sie zlapac wiec jestes bezpieczny i albo bierzesz turety za free albo leci po ciebie pol enemy teamu i w tym czasie twoj team w 4 osoby bierze bota/dragona/buffy itp.

Podsumowując udyr jest dobry i z flarą, i z golemem i z lizardem, kwestia jaki styl gry preferujesz i do jakiego teamcompu dobierasz udyra.

rYD9JSA.png

Bywalec
Opublikowano

Polecam udyrka pod tigera w goldzie keruje gry.

http://screenshooter.net/100114894/cixnelq

http://screenshooter.net/100114894/pnwxavs

w goldzie to ja soraką w jungli gry keruje

Fascynujące kolego, założyciel tematu jest w goldzie, więc napisałem w goldzie, do diamonda spokojnie można takim udyrem dojechać.

Soraka to nie jest, ale też w goldzie keruje gry

http://screenshooter.net/100114894/umqbnsa

Opublikowano

Jeśli to build z mobafire to przykro mi, ale musisz przestać brać stamtąd buildy :P

yorick.png

Dostać ostrzeżenie za byle gówno? Jest

Opublikowano

Fascynujące kolego, założyciel tematu jest w goldzie, więc napisałem w goldzie, do diamonda spokojnie można takim udyrem dojechać.

Soraka to nie jest, ale też w goldzie keruje gry

http://screenshooter.net/100114894/umqbnsa

Do poziomu d5 nie ma znaczenia czym grasz ale jak grasz. faker pójdzie tariciem na adc i pokeruje gierke w naszym goldzie, a jakiś bob grajac nawet tristaną czy yasuo czy innym op championem gunwo zrobi.

rYD9JSA.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...