Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uczenie sie rysowania

ShastaMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak nauczyc sie rysowac ? Zawsze brzydko rysowalem.Ale gdy popatrzalem na niektore animacje czy tam postacie z disney'a cos we mnie sie przelamalo i zapragnelem rysowac.

Nie wiem czy to dobry pomysl ale zaczelem przerysowywac blacha w blache inne rysunki z obrazka na kartke papieru.

Ale jedna osoba powiedziala mi ze lepiej zaczac probowac samemu rysowac zywe przedmioty ktore widzimy w zyciu codziennym  a przerysowywac juz gotowe.

Zamieszczam obrazek ktory przerysowalem.Druga postac na dole jeszcze nie jest skonczona

ie068n.jpg
Opublikowano

trening czyni mistrza, są poradniki na yt i w necie, moja koleżanka do tej pory tak się uczy już kilka lat.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

f5

Mozna prosic o jakies poradniki o perspektywie ? Mam problem z perspektywą Np stoje w jednym miejscu w pokoju swoim.I chcialbym go narysowac w taki sposob jak ja go widze swoimi oczami z tego miejsca gdzie stoje.Tylko nie mam pojecia jak to zrobic.Wiec jezeli ktosby mogl zalinkować do poradnikow.Thanks

ie068n.jpg
Opublikowano

Na deviantart jest cała masa poradników co do rysowania, ale jeśli miałbym wskazać kogoś, kto mógłby ci pomóc. To musiałbym przemyśleć lekko sprawę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...