Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sporty walki

Bitch.Please

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jest na tym forum chaciaż jedna osoba która tym się interesuje? Jeżeli tak to prosze o rade. Mam zamiar się zapisać na jakis sport, najbardziej przemawia do mnie MMA lub Muay Thai  i potrzebuje waszej pomocy w dokonaniu tego wyboru. Zależy mi głownie na tym, żeby ten styl był skuteczny ''na ulice''. Wiem, że 90% bijatyk na ulicy kończy się w parterze dlatego wlasnie jestem bardziej za MMA, jednak znajomy znowu namawia mnie na MT, dlatego pomyslalem ze popytam jeszcze troche po necie

Opublikowano

Chodziłem na MMA trochę i to jest tak, ze musisz poświęcić więcej czasu na MMA, aby mieć większy progres, bo masz tam 3 płaszczyzny stójka zwarcie i parter i żeby być dobrym typem musisz poświęcić dużo czasu jak mówiłem. Teraz idę na Muay Thai, ponieważ wszystko idzie w jednym kierunku i skupiam się tylko na tym, a do tego mam 1,90 m więc stójka to dla mnie. Na ulicy jak wyprowadzisz jeden dobry cios to ziomek będzie leżeć, a ty nie będziesz musiał się tarzać z nim, a poza tym walka na macie, a na ulicy w parterze to dwa różne światy :)

Opublikowano

Jak dla mnie jest lepsza MT, MMA jest bardziej do parteru a MT możesz na kilka ciosów pokonać przeciwnika, to tylko moja opinia (oraz kilku kolegów, w tym kilku ćwiczy MT w klubie).

Opublikowano

Nie kazdy jest tak pojebany zeby latac z sprzętem, ja tam mam swoj honor.

Hah wiślak napisał że ma swój honor haha ; )

@ Wez zapasy ; ]

1377808813-U903831.png

Opublikowano

lepsza wisla niz zydy z maczetami.

jak do siebie nie dasz podejsc to jednak nie bedziesz mial walki w parterze ale mt i kb wydaja sie najlepsze

dzis w nocy..

Opublikowano

Jeżeli chodzi Ci o to, żebyś poszedł na MMA żeby tylko komuś spuszczać wpierdol to nawet nie idź.

Trener gdy się dowie tylko, że doszło do bójki z Twojej winy, automatycznie wylatujesz.

MMA nie jest legalne, a on nie będzie ponosił za Ciebie odpowiedzialności.

Używasz tylko w samoobronie, dużo było takich przypadków.

Jak już masz możliwość to Muay Thai zdecydowanie... :)

Opublikowano

Po pierwsze sporty walki, to jak sama nazwa wskazuje są przeznaczone do rywalizacji i do zawodów a nie do samoobrony, bo napisałeś, że chodzi ci głównie o walkę na ulicy, która ma się nijak do tego, co się dzieje na zawodach czy treningach dlatego bardziej poleciłbym ci zapisać się na jakiś system bojowy/samoobrony typu Krav Maga albo Combat 56, bo tam właśnie skupiasz się na sytuacje, które np. mogą się zdarzyć na ulicach typu ktoś zaczyna cie dusić od tyłu, grozi ci nożem/pistoletem, ma pałkę czy coś.Nie twierdze, że znajomość MT albo MMA nic nie da w ulicznej walce, ale tak jak napisałem, one nie są do tego stworzone i mają całkowicie inne założenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...