Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak to dziala?

Xaariel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W zaleznosci od MMR oraz wygranych Placementow ( pierwszych 10 meczy ) zostaniesz ulokowany w Bronzie/Silverze/Goldzie/Platynie .

Wszystko zalezy od tych dwoch czynnikow .

• MMR
  • Ilosc wygranych pierwszych 10 meczy

Jzeli masz platyne to bedziesz ulokowany wyzej niz jakbys dopiero zaczynal .

Jezeli masz bronze to bedziesz ulokowany nizej niz jakbys dopiero zaczynal .

Rozumiesz mniej wiecej o co chodzi ?

Twoja aktualna dywizja z tego sezonu ma wplyw na twoja dywizje ktora dostaniesz po rozegraniu 10 rankedow , W przyszlym sezonie .

Edited_1.png

Opublikowano

Wiem ze niedlugo koniec sezonu, jak to dziala, np. jestem w platynie i bedzie koniec sezonu, dostane nagrody, ramke itp to na nastepny sezon tez jestem w platynie? Czy gram od nowa 10 gier i zaczynam od silvera?

Rozgrywasz placementy od nowa i dostajesz odpowiednią dywizję do rozegranych meczy. Twoja dywizja będzie adekwatna (odpowiednia) do tej, którą miałeś lub zbliżona. Zależna od wyniku po prostu w placementach. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

W zaleznosci od MMR oraz wygranych Placementow ( pierwszych 10 meczy ) zostaniesz ulokowany w Bronzie/Silverze/Goldzie/Platynie .

Wszystko zalezy od tych dwoch czynnikow .

• MMR
  • Ilosc wygranych pierwszych 10 meczy

Jzeli masz platyne to bedziesz ulokowany wyzej niz jakbys dopiero zaczynal .

Jezeli masz bronze to bedziesz ulokowany nizej niz jakbys dopiero zaczynal .

Rozumiesz mniej wiecej o co chodzi ?

Twoja aktualna dywizja z tego sezonu ma wplyw na twoja dywizje ktora dostaniesz po rozegraniu 10 rankedow , W przyszlym sezonie .

Rozgrywasz placementy od nowa i dostajesz odpowiednią dywizję do rozegranych meczy. Twoja dywizja będzie adekwatna (odpowiednia) do tej, którą miałeś lub zbliżona. Zależna od wyniku po prostu w placementach. 

A znaczenie ma jak np jestem plata 5 nizeli plata 4?

Opublikowano

Jak najbardziej tak , Wtedy masz Inne MMR .

A od MMR zalezy jaka dywizja zostanie ci przypisana .

W zeszlym sezonie byla chyba jakas regula ze twoje mmr / 2 bla bla bla itp itp.

Wtedy w zaleznosci od wygranych/przegranych rankedow dostajesz taka i taka dywizje .

Np. Bedac w D1 , I 8-2 promocji , Dostaniesz cos w zakresach P2/3 :)

Bedac w D5 i 8-2 promocji , Dostaniesz cos w zakresach P4/5 . Itp Itp.

Edited_1.png

Opublikowano

Wiem ze niedlugo koniec sezonu, jak to dziala, np. jestem w platynie i bedzie koniec sezonu, dostane nagrody, ramke itp to na nastepny sezon tez jestem w platynie? Czy gram od nowa 10 gier i zaczynam od silvera?

Biorą twoje mmr z obecnego sezonu, potem grasz placementy i to ci tam wszystko oblicza , dzieli sie przez ilestam i lądujesz w dywizji do ktorej cie przydzieli na podstawie nowego mmr

rYD9JSA.png

Opublikowano

Zgaduje, że siedzisz w tym p5 i masz zbite mmr. 

Kolega miał na początku tego sezonu taką samą sytuację co Ty, s3 skończył w p5 z samymi losami, w placementach wygrał 8, przegrał 2 i przydzieliło mu silver I. Liga nie ma za dużego wpływu, bardziej się trzeba martwić o mmr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...