Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Freezy,lagi,spadek fps,wszystkiego po trochu po nowym patchu?

TryS111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,otóż prawdopodobnie po tym patchu gdzie dodali nowe napisy (wcześniej nie pamietam aby było tego typu problemy) mam freezy,nie wiem jak to nazwać,ale co jakiś czas dajmy co 3-4 minuty mam spadek fps do 8-9,i po prostu robi się z tego kilku sekundowy lag,zaczyna mnie już to do szału doprowadzać,wyciszyłem dźwięk,bo niby może podnieść wydajność a i tak mi nie jest potrzebny,dałem wszystkie ustawienia graficzne na najniższe,jak zaczyna się gra mam ok. 130fps,gdy już "dobrze wejdziemy na linie" czyli farmienie,obijanie itp. Mam jakieś 40-50fps,i tak jak wspominałem,co kilka minut mam straszny spadek fps,wcześniej tego nie miałem grałem na średnich przy 50-60 fps o ile dobrze pamiętam,czyściłem laptopa ccleanerem,odkurzaczem (programem :DD)Formatowałem go,oraz czyściłem w środku,nie sądzę że laptop się grzeje,ale szczerze mówiąc,nie sprawdzałem tego,laptop stoi na dużej książce więc raczej ma dostęp do powietrza ^^,Parametry: Intel i3,karta to nvidia geforce 310m,4gb ram. Tak jak już wspominałem jest świeżo po formacie więc na nim śmieci nie ma,wirusów także nie przewiduje bo nie ściagam żadnych gier ani nic (chyba że steam,origin) Nie wiem co jeszcze mogę napisać... Chyba to wszystko,a tak nawiasem,czy Wy też takie coś macie po tym patchu?

@@@@ EDIT @@@@

Okazało się że jednak nie tylko w lolu... Nawet przeglądając internet,youtube, czy inne takie <3  :D.Nie sądzę że jest to wina przegrzewania się procka,bo nie czuć że jest jakiś mega gorący,myślę że ma standardową temperaturę.

Opublikowano

Książka? Kup podstawkę pod lapka

Kliknij opcję repair w launcherze, może masz jakiś s**t ściągnięty obniżający fps.

Procek trochę słaby.
Gamebooster może Ci pomoże :))

916741414680034286162.png

Opublikowano

Książka? Kup podstawkę pod lapka

Kliknij opcję repair w launcherze, może masz jakiś s**t ściągnięty obniżający fps.

Procek trochę słaby.

Gamebooster może Ci pomoże :))

Mam zamiar kupić podstawkę chlodzącą,ale nie wiem czy te z netto,auchan itp itp. Za 20 zł w ogóle coś dają,a jak dają to pewnie na tydzień... Tak jak wspomniałem w edicie dzieje się się tak nie tylko w lolu,przeglądając yt,twitch,co kolwiek mam takie "zwiechy" Nie wiem czym to może być spowodowane.. Może pasta termo przewodząca ?

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngTryS111

Jak podstawka to jakaś porządna za 100 zł :) Jak kupisz za 20 to ona nic nie będzie chłodziła, to będzie tylko iluzja

ja na lapku mam z allegro za 6zl :D wczesniej mialem temperature mojego amd 63 stopnie a teraz zaledwie 40 :) dlatego nie gadaj ze nic nie daja. jak dmucha to bedzie chlodzic :)

topic: polecam ci pobierz najpierw speed fana i sprawdz temperatury

Age is just a number :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...