Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki douszne

Tragjedia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem posiadaczem słuchawek Philips SHL300BR (tak, tak. to te z biedronki :O ) ogólnie jestem z nich zadowolony bo jakimś audiofilem nie jestem. Lecz są one denerwujące podczas wykonywania jakiś prac na dworze czy chociażby biegania, bo spadają z głowy. Więc zdecydowałem się zakupić słuchawki douszne. A jako, że nie chcę wywalić pieniędzy w błoto więc zwracam się z pytaniem do was. Jakie słuchawki douszne kupić aby były po pierwsze wygodne, po drugie dobrze trzymały się ucha, po trzecie miały jakość dźwięku co najmniej taką jak w moich dotychczasowych słuchawkach, po czwarte żeby ich cena nie przekraczała 100zł +/- 20zł. Z góry dziękuję za pomoc z moim małym problemem  :)

Opublikowano

O jakość dźwięku samych słuchawek, bym się nie przejmował, bo każde kolejne za ~100zł będą minimalnie takie same, a nawet znacznie lepsze.

Teraz tylko problem. Muszę być dokanałowe, bo nie mogą Ci wylatywać. Możesz jechać na sylikonach, piankach lub wielopłaszczówkach. Sylikony są najtańsze ale najmniej "przyczepne", pianki droższe i totalnie wygłuszają, a wielopłaszczowe nie każdemu pasują.

Dlatego możesz też przypatrzeć się na słuchawki zauszne, tzw. klipsy. Dwa osobne kanały, zakładane za ucho, tak aby uniemożliwić ześlizgnięciu się. Często używane przez sportowców czy osoby aktywne fizycznie. Godne polecenia są:

~ Koss KSC75 [ok. 75zł]

~ JVC HA-EBR80-R [ok. 80zł]

~ Sennheiser OMX 185 [ok. 100zł]

~  Koss FitClips KSC32 [ok. 100zł]

~ Audio-Technica ATH-CKP200 [ok. 130zł]

Opublikowano

Bardzo dziękuję za szczegółową odpowiedź, a jak by to wyglądało ze słuchawkami Brainwavz delta? Wypadałyby przy najmniejszym przechyleniu głowy?

Opublikowano

Gdybyś wziął z piankami, jakie są dołączane do nich np. w Audeos to może nie. Ale mają metalowe wykończenie, będą cięższe i mogą same wylatywać. Nie wiem, nie miałem w rękach, nie testowałem, nie mogę się wypowiedzieć. Wiem, że to polecane słuchawki i sam miałem być ich posiadaczem.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngWhitevenu_Music jak chciałeś zabłysnąć, to się nie popisałeś. Earsonics S-EM6 - 4500zł... Co się będziesz pierdzielił z Senkami <_<.

Jeżeli jeszcze chodzi o dokonałówki, a nie klipy, bo z tego co widzę nadal się przy nich utrzymujesz, to słyszałem, że dobrymi do uprawiania sportu są NuForce NE-600M lub 600X.

Opublikowano

Nie jestem jakimś tam znawcą, ale może pasowałyby Ci jakieś słuchawki bez żadnych dupereli... osobiście posiadam jedynie słuchawki EarPods od Apple i według mnie są to bardzo dobre (nie pisze że najlepsze) słuchawki pod każdym względem. Mają niecodzienny wygląd/design dzięki któremu nie wypadają z uszu, dźwięk w nich jest według mnie doskonały no i jak na razie mi od kwietnia tego roku nie wypadły z uszów ani razu gdy biegałem, przechylałem się... tak więc wszystko na +... Cena to ~130 złotych!

Tak jak pisałem, nie jestem znawcą, ale dałem propozycję bo słuchawki według mnie są godne polecenia! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...