Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki procesor pod maszynę?

#KruQ.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy pod co Bukkit czy Forge Czy McPc ja na crafhex mam 10% procka i się wył co chwile 40-60 slot cały czas pełen serwer na modach tak że to zależy

Opublikowano

Napisz dokładniej co planujesz umieścić na tym serwerze, jaką ilość graczy przewidujesz, wersję oraz rodzaj silnika serwera. Po tym dokonam ci dokładnej specyfikacji maszyny i zaproponuję hosting.

Opublikowano
https://www.cpubenchmark.net/singleThread.html

Najlepsze CPU pod Minecrafty, najmocniejsze jednordzeniowce. Żadne Xeon'y-sreony, mocna i7 będzie najlepsza, bo ma po prostu najsilniejszy pojedynczy rdzeń, a Minecraft korzysta tylko z jednego rdzenia. ;)

Można jakiś dowód na to?

Ps.Xeon'y-sreony   <---- Tak bardzo zgwałcić interpunkcje xD

Opublikowano

Intel core i7 3770 <- Polecam sami używamy ;)

==================== |KAVOGAMING====================
.:.:.:. Jeżeli masz do mnie pytanie ,bądź chcesz mi na coś odpowiedzieć .:.:.:. 
.:.:.:. Wpisz @KaVoGaming ,a odpowiem Ci jak najszybciej potrafię! .:.:.:.  
==================== |KAVOGAMING====================

Opublikowano

Można jakiś dowód na to?

Ps.Xeon'y-sreony   <---- Tak bardzo zgwałcić interpunkcje xD

Dowód na to, ze minikraft leci na 1 rdzeniu? 

Opublikowano

Jest możliwość wymuszenia wielowątkowości (czytaj: używania wielu rdzeni), jednakże jest to kłopotliwe.

Anyway, ja i tak czy owak obstawiam 2-3 rdzenie po X ghz.

Opublikowano

Powiedz wpierw - jakie masz do wyboru...

Jeśli masz do wyboru wszystko to wybierz jak najwięcej rdzeni w jak najniższej cenie z jak największym taktowanie.

To chyba normalne :D

Opublikowano

Powiedz wpierw - jakie masz do wyboru...

Jeśli masz do wyboru wszystko to wybierz jak najwięcej rdzeni w jak najniższej cenie z jak największym taktowanie.

To chyba normalne :D

szczegolnie te rdzenie sie przydadza w srajcraftach ...

Opublikowano

Ja tak tylko dodam:

Nie zapominajcie że Minecraft przechodzi właśnie powolutku niezłe zmiany, właśnie po to by robić użytek z tych rdzeni.

+ Bukkit i tak nie utrzyma masy graczy (mam nadzieje że w 1.8 dzięki tym poprawką się to trochę zmieni o ile Microsoft aka Mojang coś zrobi z bukkitem), więc stawia się zwykle kilka serverów z bungee a tutaj już lepiej mieć pewność że każdy serwer otrzyma własny rdzeń (lub kilka).

Java 7 współpracuje już z multicore, ale taki psikus że klocki są napisane w javie 6 c:

o.O

Zawsze wiedziałam że jesteś mistrzem jeśli chodzi o jafe!

W 7 co najwyżej dodali "ułatwienia" w używaniu wielu wątków (w 8 dodali jeszcze więcej ciekawych rzeczy!), ale wielowątkowość możesz robić wszędzie... 

A po 2...

To i tak by zależało głównie od zainstalowanego JRE a nie od tego w jakiej wersji został program napisany, a wątki są w javie od... 1.0 ?

No ale co tam, nic dziwnego, _const to _const, może kiedyś się nauczysz podstaw javy <3

I nie pisze że ja wiem dużo, bo sama dalej wiem mało, i pewnie też napisałam coś dziwnego :D Ale myślę że jakoś to się trzyma kupy i prawdy.

No i zmieściłam się w 3 zdaniach! A o to też chodziło!

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...