Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 czy modernizacja kompa doradźcie

Razian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, potrzebuje żebyście mi doradzili. Mam około 1000zł i zastanawiam się czy kupić nowe PS3 czy zmodernizować komputer.

Mój komputer:

-Radeon Hd 4850

-2GB ram

-Core2Duo E6550

-Zasilacz Feel III 350W

Nie wiem czy opłaca mi się modernizować komputer jeżeli za rok czy dwa nie pójdzie mi żadna gra. Myślę że 1000zł to nie aż tak mało bo można kupic grafike za 500zł, procesor za 300zł,zasilacz za 100zł i ramu ;)

Tylko proszę o mądre porady.

PS4 odpada raczej chociaż nwm.

Opublikowano

Siema, potrzebuje żebyście mi doradzili. Mam około 1000zł i zastanawiam się czy kupić nowe PS3 czy zmodernizować komputer.

Mój komputer:

-Radeon Hd 4850

-2GB ram

-Core2Duo E6550

-Zasilacz Feel III 350W

Nie wiem czy opłaca mi się modernizować komputer jeżeli za rok czy dwa nie pójdzie mi żadna gra. Myślę że 1000zł to nie aż tak mało bo można kupic grafike za 500zł, procesor za 300zł,zasilacz za 100zł i ramu ;)

Tylko proszę o mądre porady.

PS4 odpada raczej chociaż nwm.

PS4 (jak wyrwiesz na 1k w co wątpię) > modernizacja kompa > PS3 (mówisz, że nie wiesz czy opłaca się modernizować kompa, bo za rok/dwa nie pójdzie żadna gra, a myślisz, że jak kupisz PS3 to coś pójdzie? Gier na PS3 już praktycznie nie będzie. Do końca tego roku może jeszcze coś wyjdzie, a potem ewentualnie Fifa).

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Proponuję inaczej. Masz 1000zl. Sprzedajesz kompa i masz około 2000 za to kupujesz skrzynkę (najlepiejw internecie bo taniej) na allegro widzialem fajny za 1800 cos i uciagnie watch dogs

Opublikowano

Popieram to co napisał Kuba :)

Sprzedaj to co masz, za tą cenę złożysz już dość fajny komputer, pójdą Ci lepsze gry

--

Moje czytanie ze zrozumieniem :(

Kupować na allegro komputer to jak rzucić pieniądze w małą rzeczkę... zacznie padać deszcz, zrobi się większa i pieniądze odpłyną :P

Chodziło mi o złożenie komputera, źle zrozumiałem ;)

Opublikowano

Proponuję inaczej. Masz 1000zl. Sprzedajesz kompa i masz około 2000 za to kupujesz skrzynkę (najlepiejw internecie bo taniej) na allegro widzialem fajny za 1800 cos i uciagnie watch dogs

na allegro kupi kolejne gowno za 1.8k lepiej tu mu zlozyc a co do watch dogs to gowno bo gra ma c*****a optymalizacje i jak bedzie miala lagowac to bedzie 

edit; albo najlepiej kupic ps4 jak sprzedasz ten pc 

http://allegro.pl/nowa-konsola-sony-playstation4-ps4-500gb-pad-hdmi-i4570927202.html

akurat bedziesz miec

Opublikowano

Nawet jeśli kupi to ps4 to w przeciągu roku max 2 zwróci mu się to co wydałby na złożenie komputera, bo gry na ps4 będą cholernie drogie, a PS+ daje tyle fajnych gier, że więcej czasu przesiedzę rocznie w kiblu niż przy nich.

Opublikowano

allegro i PC?

ahahahahahhaahaha no proszę cię.

Jak dla mnie lepiej sprzedać to co masz, dolozyć to 1000zł i ew. dorobić jakoś się chociaż 300zł i Ci pójdzie duża większość na full.

Ja kupowałem za 2300k PC pół roku temu i na ultra mi chodzi ładnie :P

WD bodajże na wysokich chodzi bdb a na ultra nie patrzyłem bo nie miałem takiej potrzeby :D

Ale z drugiej strony już lepiej kupić PS4 ale wtedy byś musiał PC sprzedać co raczej jest bez sensu bo w tych czasach ciężko bez komputera.

Ale chociaż gierki lepiej chodzą bo są robione zazwyczaj pod daną konsolę a PS4 ma lepsze "ekskluziwy"

Co do PS3 to już nie opłaca się kupować chyba że będziesz grać tylko w te gry co już wyszły bo no cóż.

Wyszło PS4 to na PS3 nie będzie już tak gierek ^^

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Jak już to PS4, old geny to już przeżytek tylko musisz dopłacić jeszcze jakieś z parę baniek bo next gena nie wyrwiesz w tej cenie, za 1000zł w PC nic nie zmienisz bo się nie opłaca.

Opublikowano

na allegro kupi kolejne gowno za 1.8k lepiej tu mu zlozyc a co do watch dogs to gowno bo gra ma c*****a optymalizacje i jak bedzie miala lagowac to bedzie

edit; albo najlepiej kupic ps4 jak sprzedasz ten pc

http://allegro.pl/nowa-konsola-sony-playstation4-ps4-500gb-pad-hdmi-i4570927202.html
akurat bedziesz miec

Głupiego udajesz czy nie wiesz co to patch? Watch Dogs ma już dobrą optymalizacje jakbys nie wiedzial + sa sterowniki do kart graficznych pod ta gre. A watch dogs nie ma małych wymagan..

Do autora jak dla cb liczy sie ultra w 60 fps to wspolczuje. Ja moge grac na slabych w te gry co wychodza bo i tak trzymaja dobry poziom na niskich

Opublikowano

Głupiego udajesz czy nie wiesz co to patch? Watch Dogs ma już dobrą optymalizacje jakbys nie wiedzial + sa sterowniki do kart graficznych pod ta gre. A watch dogs nie ma małych wymagan..

Do autora jak dla cb liczy sie ultra w 60 fps to wspolczuje. Ja moge grac na slabych w te gry co wychodza bo i tak trzymaja dobry poziom na niskich

i zawyżone :} mi ta gra pojdzie plynnie na wysokich/ultra idz tam sobie kup pc z alledrogo za 2k i ci uciagnie tibie na srednich 

Opublikowano

Ja mogę tez grać na niskich, mi bez różnicy grafika, aby była płynność

Odpada bo niestety jest w domu mama która korzysta czasem z komputera, ja mam smartfona ale niestety zostaje ona :) 

Kompa nie mogę sprzedać, musi zostać bo do neta wejść czy filmiki pooglądać.

Opublikowano

Jeżeli tak wygląda sytuacja to lepiej ten kafel włożyć w tego pc'ta co masz niż kupić ps3. Powody dla których nie warto brać ps3 zostały już wymienione :)

Opublikowano

PC jest zawsze lepsze niż konsola

sam mam xboxa 360 i jedyne w co fajnie pograć to wyścigówki i tekken

Kup kompa za 1500zł który starczy ci na 10lat ;) To jest jeden z argumentów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...