-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz

Pytanie
Necronomicon93
Necronomicon93
Witam. Na starcie zaznacze, iż użyłem opcji szukaj w google oraz na tym forum, niestety nic nie znalazłem co by mi pomogło. Sprawa jest dość prosta, ale pomimo tego nadal nie działa.
Problemem jest NAT w moim routerze, ostatnio chciałem zagrać z kumplem w Heores 5 przez program GameRanger ale podczas tworzenia nowego pokoju wyskoczył mi komunikat o symetrycznym NAT.
Poczytałem trochę w necie, włączyłem UPnP ustawiałem przekerowania portów ale nic to nie dało.
Teraz mam problem w grze Warframe, darmowa gra, w której wyskakuje mi iż moje UPnP jest niewykrywalne (pomimo że jest ciągle włączone) i wyskakuje linijka by dodać port UDP o zakresie 4950-4955
Zrobiłem tak jak kazali, ale pomimo tego nadal wyskakuje ten błąd. Nie mam pojęcia co mam zrobić, w ustawieniach routera nie ma nigdzie opcji do zmieniania NAT z symetrycznego na otwarty. Próbowałem chyba wysztkiego, dodawałem do strefy zdemilitaryzowanej ale nic to nie dawało. Zaznaczam iż internet jest w sieci CyfrowyPolsat, router został zaktualizowany na potrzeby modemu LTE
Możliwe że popełniłem gdzieś błąd przy ustawianiu tego. Moge wysyłać screeny jeżeli będzie to potrzebne z tych zakładek.
Proszę o szybką pomoc, bo to naprawdę przeszkadza nawet w zwykłej pracy na komputerze.
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.