Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Allegro, oszustwo.

PaTrOL *DG*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, załóżmy, że kupię coś na allegro dajmy na to za 50 zł, jeżeli przedmiotu nie dostanę, allegrowicz nie będzie odbierał telefonów, odpowiadał na maile i będzie miał mnie " w d***e " bo pieniądze już dostał to już nic nie mogę zrobić? Czyli zostałem zwyczajnie oszukany tak :D?

(Nie miałem takiej sytuacji tylko chcę się dowiedzieć, podobno psiarskie(ODDAJ BUTA xD ) łapie od 250 zł.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Idziesz z mamą na policję i zgłaszasz oszustwo.

Policja zajmuje się sprawami 200 zł+

Opublikowano

Obudowa zalmana od morele? Każdemu odmówili

Pisz do allegro, ich artykuł na który się powołali to bullshit. Jest napisane o błedzie który można łatwo zauważyć, a 50 i 230 zl nie jest podobne zbytnio

­

Opublikowano

Miałem taki przypadek jak kupowałem laptopa . Laptop był o bardzo dobrych specyfikacjach ale cena jego była bardzo mała . Wszyscy zaczeli kupować . Więc kupiłem ale nie wpłacałem pieniedzy przez 3-4 dni bo chciałem to sprawdzić . po 4 dniach allegrowicz został zbanowany za oszustwa i dostał sprawe w sądzie od tych co wyciagnol kase + grzywna . 

Najważniejsze najpierw piszesz do allegro podajesz wszystkie dowody . Czy probowales sie z nim kontaktowac itp . Opisujesz dokładnie całą sprawę . Allegro wtedy do takiego człowieka pisze jeśli on nie odpisuje dostanie pocztą list  . A nastepnie jak nie bedzie efektów wezwanie do sądu . Lecz nwm bo u cb ta kwota jest zbyt mała . Ale jak masz dowody to możesz ciągać kolesia po sądach .

BUM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...